Een baan vinden

Annecy is een zeer actief economisch en werkgelegenheidsgebied. Het is daarom gemakkelijker om hier werk te vinden dan in veel andere steden en regio’s in Frankrijk. Of u nu in Annecy woont of van plan bent er te gaan wonen, hier vindt u een aantal bronnen die u kunnen helpen bij het zoeken naar werk.

Banen in Annecy

Dit dossier is bestemd voor iedereen die op zoek is naar een voltijdse of deeltijdse baan, met een vast of tijdelijk contract, of op tijdelijke basis, in om het even welk beroep (dienstensector, bouw, industrie). Ontdek de verschillende structuren en diensten in de omgeving van Annecy die u kunnen helpen bij uw zoektocht: grote lokale bedrijven, uitzendbureaus, vacatures en rubrieksadvertenties, lokale missie. Aangezien het aanbod bijzonder groot is, is het ook mogelijk om kansen te grijpen om van baan te veranderen.

Grote werkgevers in Annecy

Wij bieden u links naar de sites van de grootste werkgevers in de omgeving van Annecy.

  • De stad Anne cy vertegenwoordigt meer dan 3.000 banen met verschillende statussen: plaatselijk ambtenaar, contractueel, stagiair. Wij raden u aan de werkaanbiedingen van de Gemeenteraad van Annecy te raadplegen.
  • De agglomeratie van Groot-Anncy werft vaak aan in de meest uiteenlopende beroepen. Hier vindt u hun huidige vacatures.
  • Het ziekenhuis van Annecy is ook een belangrijke werkgever: ontdek hun vacatures.
  • Het industriële bedrijf NTN-SNR, dat lagers produceert, is de grootste particuliere werkgever in de regio Annecy. Alle aanbiedingen.
  • De kaasgroep Entremont biedt regelmatig banen aan in Annecy.
  • Het in Argonay gevestigdebedrijf Dassault Aviation produceert apparatuur voor de civiele en militaire luchtvaart. Er zijn regelmatig banen beschikbaar.
  • De studio Ubisoft ontwikkelt wereldberoemde videogames in zijn vestiging Vovray in Annecy. In deze bloeiende industrie zijn veel banen beschikbaar. Het uitstekende spel Rider Republic, geproduceerd in Annecy, is een van de bekendste prestaties van de studio.

De vereniging OutDoor Sport Valley

Association OutDoor Sport Valley à AnnecyDeze structuur bundelt de personeelsbehoeften van bedrijven in de omgeving van Annecy die werkzaam zijn in de buitensport. U kunt ons dossier over de werkgelegenheid in deze snel groeiende sector raadplegen.

 

Werken in het bewegende beeld

Studio Ubisoft AnnecyDe zeer gespecialiseerde sector van animatiefilm, videogames en multimediaproductie is een kenniscentrum in Annecy. Afhankelijk van uw specialisatie kunt u hier geweldige vacatures vinden. Op de site Papèteries in Cran-Gevrier zijn veel start-ups gevestigd die gespecialiseerd zijn in bewegend beeld.

Uitzendbureaus

Intérim AnnecyAls u zo snel mogelijk een tijdelijke baan zoekt, kunt u het beste de vacatures van uitzendbureaus raadplegen. Annecy en omgeving tellen een groot aantal bureaus, waarvan sommige u de mogelijkheid bieden om de advertenties rechtstreeks online te raadplegen.

Hulp en ondersteuning bij het vinden van een baan

Pôle Emploi

Pôle Emploi AnnecyOntdek de locatie van de verschillende Pôle Emploi structuren in de regio Annecy die u kunnen helpen bij het zoeken naar werk en het volgen van een opleiding. Kandidaten kunnen contact opnemen met hun Pôle Emploi via 3949 als het telefoonnummer hieronder niet wordt vermeld.

  • Werkgelegenheidscentrum van Annecy – 127, avenue de Genève – 04 50 45 90 19
  • Arbeidsbureau Meythet – 1, rue de l’Euro
  • WerkgelegenheidscentrumSeynod – 3, rue du Blaise Pascal

Voor meer informatie over de diensten van de Pôle Emploi structuren kunt u de officiële website raadplegen.

Apec Annecy

De vereniging voor de tewerkstelling van kaderleden in Annecy biedt meer dan 300 plaatsen aan.Adres: 1 Place Marie Curie, 2ᵉ étage, 74000 Annecy

Mission locale jeunes du bassin annécien

Mission locale AnnecyDe lokale missie van het bekken van Annecy verwelkomt jongeren tot 25 jaar die in Annecy en omgeving wonen en biedt hen hulp en ondersteuning bij opleiding en werk. Jongeren vinden er alle hulp die ze nodig hebben voor hun huidige of toekomstige beroepsleven. De kantoren van de Mission Locale Jeunes zijn open op maandag van 13u30 tot 17u en van dinsdag tot vrijdag van 8u30 tot 17u. Ontdek alle beschikbare werkaanbiedingen.

Adres: 23 avenue de Loverchy, 74003 Annecy cedex 03 Tel: 04 50 51 39 22 Mail: info@mljba.fr Fax: 04 50 51 89 85

Solal

Solal emploi helpt mensen die gereïntegreerd zijn in de maatschappij om terug te keren in de wereld van de arbeid door middel van occasionele opdrachten om in hun eigen tempo en volgens hun beschikbaarheid een activiteit te hervatten. Talrijke mogelijkheden in verschillende domeinen, zoals schoonmaak, onderhoud van groenvoorzieningen en doe-het-zelf, gemeenschapswerk, administratie of zelfs handling.

Om meer te weten te komen over deze vereniging, kunt u een bezoek brengen aan hun kantoren op 8, rue Louis Armand in Annecy.

Huis van informatie over opleiding en werkgelegenheid

Het MIFE helpt en begeleidt u over uw baan, opleiding en alles wat met uw onderzoek te maken heeft: CV, sollicitatiebrief, oriëntatie… Ontvangst op afspraak elke dag, van maandag tot vrijdag, en op hun nationale website.

Vind een stage in Annecy

Een paar stages op je cv zetten geeft je cv meer kracht. Het zal dan gemakkelijker zijn om in hetzelfde vakgebied aangenomen te worden. Stages zijn ook vaak verplicht in het hoger onderwijs. Tot slot kun je door het vinden van een stage een baan uitproberen om er zeker van te zijn dat deze aan je professionele verwachtingen voldoet.

Een studentenjob om je studie te financieren

De kosten van huisvesting en van levensonderhoud in het algemeen zijn vrij hoog in Annecy. Om rond te komen en je studie in goede omstandigheden voort te zetten, stellen we verschillende manieren voor om gemakkelijk een studentenjob te vinden.

Coworking in Annecy

Coworking AnnecyDeze nieuwe manier van samenwerken in aangename ruimtes waar vaardigheden en projecten worden gemengd, kan u in staat stellen om mogelijkheden te ontmoeten om samen te werken of om aangenomen te worden. Ontdek coworking in Annecy.

Vacatures: Annecy in de top 10 van middelgrote steden

Ville d'AnnecyDe economische aantrekkingskracht van Annecy wordt bevestigd. Een studie van een van de grootste portalen voor het zoeken naar werk heeft de stad in de Haute-Savoie op de 9e plaats gezet. HelloWork (voorheen RégionJob) wijst op het dynamisme van de industriële sector met bedrijven als Stäubli en NTN-SNR die gespecialiseerd zijn in mechanica en precisiegereedschap.

De grote Franse steden gaan erop achteruit: 36% van het banenaanbod in 2020 tegen 33% in 2021. De aangenamere leefomgeving, met kortere reistijden, stimuleert deze verandering.

Werken in Zwitserland

Travailler en SuisseVeel mensen uit Annecy werken in Zwitserland, aangetrokken door hoge salarissen, grote bedrijven en een sterke economische dynamiek. Zwitserland ligt op 30 minuten rijden van Annecy. Als u de 10 tips wilt weten om een baan te vinden, raden wij u aan ons dossier te lezen: Hoe werken in Zwitserland? Als je eenmaal weet hoe je moet solliciteren, kun je lezen over de best betaalde banen in Zwitserland.