Accommodatie huren in Annecy

U bent op zoek naar een huurwoning in Annecy. U heeft net een baan gevonden en u heeft besloten zich in de omgeving van Annecy te vestigen. Er zijn verschillende manieren om een woning te zoeken. Afhankelijk van uw middelen kunt u een sociale of een particuliere woning zoeken.

Hoe vraag ik een sociale woning aan?

Logement social à AnnecySociale huisvesting of HLM is goedkope huisvesting die wordt aangeboden door de stad Annecy, sociale verhuurders en bepaalde werkgevers. Er zijn twee manieren om een woning aan te vragen.

 • Door het CERFA-woningaanvraagformulier in te vullen dat u kunt afhalen bij de dienst sociale huisvesting van de stad Annecy of bij het lokale onthaal van de gedelegeerde gemeenten van Annecy. Eenmaal ingevuld, moet u het samen met uw identiteitsbewijs indienen bij de dienst sociale huisvesting, of bij het onthaal van uw gedelegeerde gemeente, of bij uw sociale huisbaas, of bij uw werkgever als hij/zij bijdraagt aan de 1% huisvesting.
 • Door een aanvraag in te dienen op de officiëlewebsite www.demande-logement-social.gouv.fr kunt u ook nagaan of uw middelen toegang geven tot sociale huisvesting. En u kunt uw aanvragen gemakkelijk elk jaar vernieuwen.

Hoe uw aanvraag voor een sociale woning vernieuwen?

De regio Annecy heeft een groot aantal sociale woningen, maar de vraag is erg groot omdat particuliere woningen duur zijn om te huren. Er is dus veel vraag naar HLM. Waarschijnlijk moet u uw aanvraag elk jaar twee maanden voor de verjaardag van uw eerste aanvraag verlengen. Deze verlenging kan worden gedaan via de officiële website of bij de dienst sociale huisvesting van de stad Annecy.

Als uwsituatie verandert (adres, gezinssituatie, inkomen), moet u ons dat snel laten weten zodat er rekening kan worden gehouden met uw nieuwe situatie.

Hoe huur ik een woning in Annecy?

De vraag naar huurwoningen in de omgeving van Annecy is veel groter dan het aanbod. Deze spanning op de huurmarkt leidt tot talrijke aanvragen voor elke aangeboden particuliere woning. U moet alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat uw aanvraag door de eigenaar wordt geaccepteerd.

Een geruststellend eerste contact

Het eerste contact dat u heeft met de eigenaar is cruciaal. Geef de voorkeur aan de telefoon boven e-mail om een afspraak te maken en presenteer uzelf duidelijk. Je moet beschikbaar zijn om snel een datum voor een bezoek te regelen. Laat, als je jong bent, je ouders meegaan als borg, om de verhuurder gerust te stellen.

Informeer naar de hoogte van de huur, de huurkosten, de verwarmingsinstallatie en de jaarlijkse kosten ervan. Opdat uw aanvraag gunstig zou worden beoordeeld, verdient het de voorkeur dat uw inkomen driemaal het bedrag van de huur bedraagt.

Een volledig en goed georganiseerd dossier

Uw dossier is het belangrijkste onderdeel van uw aanvraag. Het moet bevatten :

 • Uw identiteitsbewijs met foto en handtekening.
 • Uw arbeidsovereenkomst.
 • Als u student bent, een kopie van uw studentenkaart.
 • De laatste 3 loonfiches.
 • Het laatste aanslagbiljet.
 • De laatste 3 huurbewijzen of een attest van uw vorige huisbaas waarin staat dat u uw huur betaalt.

U moet de originelen overleggen en een kopie bij de verhuurder achterlaten in een goed gepresenteerd en gearchiveerd dossier. Dit dossier kan op een USB-stick worden ingeleverd of per e-mail worden verstuurd. Een kleurrijke samenvatting die de voordelen van uw dossier samenvat is een pluspunt dat door makelaars wordt gewaardeerd en het verschil kan maken.

De waarborgsom: een pluspunt

Zelfs als uw inkomen voldoende is, kan de verhuurder u om een hoofdelijke borgstelling vragen. Dit document verbindt de persoon die het ondertekent ertoe uw plaats in te nemen in geval van niet-betaling van de huur. Vaak is het de familie die het ondertekent. Het is raadzaam deze garantie bij het eerste bezoek voor te leggen. De vereiste documenten zijn dezelfde als voor u.

De Visale, GLI en gezamenlijke bankgarantie

Met deze drie garanties kunt u de gezamenlijke garantie in uw dossier vervangen:

 • De Visale-garantie: voorgesteld door het Ministerie van Huisvesting voor jongeren onder de 30 jaar en werknemers uit de privésector boven de 30 jaar.
 • Deverzekering voor onbetaalde huur (GLI): Aangeboden door verzekeringsmaatschappijen als uw inkomen ten minste twee keer de huur bedraagt. Deze garantie is zeer populair en vervangt meestal de gezamenlijke garantie.
 • Hoofdelijke bankgarantie: deze kost ongeveer 1% van de huur en de kosten. Ze is bedoeld voor jonge werkenden die een bankrekening openen.

Tips voor het vinden van een huurwoning in Annecy

Met een paar eenvoudige technieken kunt u verschillende woningen in de omgeving van Annecy bezoeken en de woning kiezen die bij u past:

 • Internetsites zijn de belangrijkste bron van zeer recente advertenties. U moet ze regelmatig raadplegen. U kunt kiezen uit drie soorten websites: de websites van makelaarskantoren in Annecy, de nationale websites voorbehouden aan makelaars en de websites van particulieren. Tip: u kunt een waarschuwing per e-mail of kennisgeving aanmaken door uw zoekcriteria in te voeren. U krijgt dan onmiddellijk bericht.
 • U kunt ook op sociale netwerken het type woning aangeven dat u zoekt (huur, gebied van Annecy, oppervlakte). Er zijn ook groepen op deze sociale netwerken die gewijd zijn aan het zoeken naar huurwoningen en appartementen. Dit zijn vaak groepen van individuen, dus er zijn geen bemiddelingskosten.
 • Je moet wel heel snel zijn om een verhuurder te bellen. Over het algemeen leidt in Annecy elk huuraanbod tot ongeveer tien verzoeken om een bezoek op de dag dat het aanbod wordt gepubliceerd. De verhuurder zal snel enkele dossiers selecteren en het aantal bezoeken beperken. Latere verzoeken leiden waarschijnlijk niet tot een bezoek.
 • De aanbeveling is effectief als u kunt anticiperen op uw huuraanvraag. Enkele maanden op voorhand praat u met uw familie, vrienden en collega’s op het werk. Een verhuurder is altijd gerustgesteld als u wordt aanbevolen door iemand die hij kent.
 • Sommige grote gebouwen in Annecy hebben een huismeester in dienst. U kunt hem vertellen over uw huurzoektocht, hij is goed op de hoogte en kent de beschikbaarheid van veel eigenaren.

Uw wijk in Annecy kiezen voor een huurwoning

Annecy is een grote stad met meer dan 120.000 inwoners. De keuze van de wijk is belangrijk, omdat deze van invloed is op de hoogte van de huur, het parkeren en de tijd die het kost om de belangrijkste wegen te bereiken, waaronder de snelweg, als u buiten Annecy werkt.

De wijken in het stadscentrum

Quartier bord du lac à AnnecyDe hoogste huren zijn te vinden in de voetgangerszone en aan de rand van het meer. Dit is ook het geval in de oude binnenstad van Annecy, die in de zomer ‘s avonds zeer levendig is, met een risico op geluidsoverlast. In deze gebieden is het moeilijk parkeren en de aangeboden accommodaties beschikken zelden over een parkeerplaats of garage. Aan het begin en het einde van de dag is het verkeer vrij druk. Als u echter in het centrum van Annecy werkt, is dit een goed alternatief voor de auto.

De buitenwijken van Annecy

Quartier des Romains AnnecyLes Romains, Mandallaz, Loverchy, Parc des Sports zijn goed bereikbaar met de bus, met gemakkelijker parkeren en lagere huren. Door de nabijheid van het stadscentrum kan men te voet of met de fiets boodschappen doen. Bovendien worden er regelmatig nieuwe vastgoedontwikkelingen gebouwd.

De gedelegeerde gemeenten Seynod, Meythet, Cran-Gévrier, Pringy

Quartier Périaz à SerynodDeze gebieden liggen verder weg van het centrum van Annecy, maar de huurprijzen zijn er veel lager en het woningaanbod is er groter. De gedelegeerde gemeente Annecy-le-Vieux is gunstig voor grensarbeiders met een snelle toegang tot de snelweg naar Zwitserland. Niettemin liggen de huurprijzen dicht bij die in het centrum van Annecy.

Het niveau van de huurprijzen in Annecy volgens de wijken volgt dezelfde geografische trend als u een woning wilt kopen. Meer informatie in ons dossier: Huizenprijzen in Annecy.

Wij wensen u veel succes met het zoeken naar woonruimte in Annecy.