Het animatiefilmmuseum van Annecy

Elk jaar in juni vindt in Annecy het FIFA Animation Film Festival plaats. Dit internationale festival heeft een belangrijke documentaire collectie op het gebied van animatiebeelden opgeleverd. Wij raden u aan het Animatiefilmmuseum van Annecy te bezoeken. De animatiefilm is bij het grote publiek beter bekend onder de naam tekenfilm.

Het stripmuseum

In dit museum kunt u het creatie- en animatieproces van het beeld gedurende een eeuw evolutie ontdekken.

Striptekenen is een recente kunstvorm, want het is minder dan een eeuw oud. Toch ontdekken we, en dat is fascinerend, dat veel animatietechnieken hun wortels hebben in ontdekkingen uit vorige eeuwen.

Je kunt bijvoorbeeld een fenakistiscoop uitproberen, een oud instrument in de vorm van een wiel aan een handvat, dat bij bediening de illusie wekt dat er slangen uit het object ontsnappen.

Veel voorwerpen zoals deze kunnen door bezoekers worden gebruikt, wat vooral voor jongere bezoekers interessant zal zijn.

Praktische informatie

Het museum ligt op vijf minuten lopen van het Château d’Annecy. Er is ook een parkeerplaats in de buurt.

Het museum is gratis toegankelijk.

Opening

Van 1 januari tot 31 mei en van 1 oktober tot 31 december: maandag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en elke eerste zondag van de maand (behalve dinsdag en feestdagen), van 10 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur.

Van 1 juni tot 30 september: elke dag (behalve feestdagen), van 10.30 tot 18.00 uur.

Adres

Conservatoire d’Art et d’Histoire 18 avenue du Trésum – 74000 Annecy