Rondleidingen in Annecy

Het bezoek van Annecy kan worden gedaan in rondleidingen, deze formule is interessant omdat u de diensten van een docent gids goedgekeurd door het Ministerie van Cultuur, om niets te missen van de historische en culturele informatie van de stad.

Wij bieden u een selectie van de beste rondleidingen: Oud Annecy, de Ancienne Boutae, Palais de l’Isle, Musée du Film d’Animation, Musée du Château d’Annecy en Basilique de la Visitation.

Rondleiding door het oude Annecy

Rue Sainte Claire AnnecyOntdek de geheimen en de geschiedenis van de monumenten van de oude binnenstad van Annecy. U ontdekt de charmes van de kleurrijke straten in renaissancestijl.

Openingsdatum

  • Elke dag in de zomer van 1 juli tot 31 augustus 2020 om 10.30 uur en 15 uur.
  • Van 15 juli tot 15 augustus 2020 ‘s ochtends om 10.30 uur en ‘s middags om 15.30 uur.

Prijzen

Eén prijs: € 6,50. Gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar onder begeleiding van een volwassene. De rondleiding is inclusief toegang tot het Museumkasteel en het Eilandpaleis.

Tickets te koop bij het VVV-kantoor op de dag van de rondleiding:

Centre Bonlieu1 rue Jean Jaurès – 74000 Annecy

Tel : 04 50 45 00 78

Onafhankelijke gidsen bieden ook een rondleiding van 2 uur door het oude Annecy tegen betaling van 150 euro per groep van 4 tot 20 personen. Op het programma staat het volgende circuit: Stadhuis, kerk Saint-Maurice, kerk Italianen, oude gevangenissen, plein Sainte Claire en kasteel Annecy.

Segway tour

Een Segway tour van een uur is een leuke manier om de stad te ontdekken. U wordt begeleid door een professional die u door de straten en op de Pâquier leidt.

Voor toeristen die vanuit Genève arriveren, worden halve dagen of dagtochten per bus vanuit Zwitserland georganiseerd.

Rondleidingen “L’Ancienne Boutae

Boutae AnnecyIn samenwerking met het Gemeentearchief van Annecy biedt deze rondleiding archiefbeelden en een wandeling door de Romeinse wijk om het Gallo-Romeinse verleden van het oude Boutae, dat later Annecy zou worden, te ontdekken.

Meer informatie: Boutae: het Gallo-Romeinse verleden van Annecy

Trefpunt in het Gemeentearchief van Annecy op 3, rue du 27e BCA Duur: 1 u 30

Datum opening

Van 17/07 tot 21/08/2020 elke vrijdag om 10u30. Duur: 1 u 30.

Prijs

Gratis

Rondleiding door het Palais de l’île

Les Vieilles Prisons à AnnecyHet Palais de l’Île wordt ook wel de oude gevangenis van Annecy genoemd. Het bezoek is inbegrepen in de rondleiding door het oude Annecy. Er is een rondleiding voor gezinnen op zaterdagen in de zomer van 11 juli tot 29 augustus. Bezoek om 10.30 uur ter plaatse. Duur: 1 uur.

Rondleiding met het gezin: Raadsels in het Palais de l’Île

Een zeer ludiek bezoek om kinderen vanaf 8 jaar te interesseren voor de geschiedenis van de oude gevangenissen. De bedoeling is te ontsnappen aan de bewaking van de bewaker, gespeeld door een gids. Volwassenen moeten de kinderen begeleiden.

Afspraak voor het Palais de l’Île. Beperkt tot 15 personen per bezoek. Duur 1 uur.

Openingsdatum

Van 17/07 tot 21/08/2020, elke vrijdag om 10u30. Duur 1u30.

Prijzen

Volle prijs: 5 €, gratis voor kinderen tot 12 jaar.

Betaalmogelijkheden: kaart, cheque en contant geld.

Meer info: Palais de l’île d’Annecy

Rondleiding door het animatiefilmmuseum

Musée du film d'animation d'AnnecyElk jaar in juni vindt in Annecy het FIFA Animation Film Festival plaats. Dit internationale festival heeft een belangrijke documentaire collectie op het gebied van het bewegende beeld gecreëerd. Animatiefilms zijn bij het grote publiek beter bekend als tekenfilms.

Meer info: Annecy Animation Film Museum

Rondleiding door het museum van het Château d’Annecy

Château d'AnnecyTer plaatse zijn rondleidingen mogelijk voor € 6,60. Ze zijn gratis voor personen jonger dan 12 jaar.

Voor meer informatie: Château d’Annecy

Rondleiding door de Basiliek van de Visitatie

Basilique de la VisitationDit religieuze gebouw met uitzicht op Annecy werd in 1930 gebouwd door de architect Alfred-Henri Recoura (1864-1940). De klokkentoren is 72 m hoog. Prachtige gebrandschilderde ramen vertellen het verhaal van de stichtende heiligen van de orde van de Visitatie: Francois de Sales (1567-1622) en Jeanne de Chantal (1572-1641).

De rondleiding duurt 1 uur.

Telefonisch contact: 04 50 45 22 76

Thematische rondleidingen om de stad op een originele manier te ontdekken

Impérial Palace AnnecyU kunt de stad Annecy ontdekken door te kiezen voor rondleidingen met een bepaald thema.

  • De wijk Albigny in Annecy-le-vieux: deze gratis rondleiding, gelegen tegenover het meer, wordt geleid door een door het Ministerie van Cultuur erkende gids-docent. Het trefpunt is voor de kerk Sainte-Bernadette, elke maandag van 13 juli tot 24 juli om 10 uur. U ontdekt hoe de opening van het keizerlijk paleis in 1913 dit deel van de stad openstelde voor het toerisme.
  • Urban Bestiary in Annecy: met deze rondleiding kunt u met het gezin door de oude stad lopen om dieren te zoeken. Aan de hand van raadsels en observatiespelletjes leert u hun rol en gebruik in de stad kennen. Deze tocht vertrekt vanaf het VVV-kantoor van het meer van Annecy in het centrum van Bonlieu en kost € 6,50, gratis voor kinderen tot 12 jaar. Ze wordt aangeboden van 8 juli tot 26 augustus, elke woensdag om 10.30 uur voor een duur van 1 uur en 30 minuten.
  • Een uur / Een erfgoed: Deze rondleiding, onder leiding van een gids, biedt u een andere kijk op de stad en haar architectuur door bepaalde gevels en opmerkelijke gebouwen te ontdekken. Het thema van deze rondleiding is gekoppeld aan de kunstenaar Jean-François Rauzier, die wordt tentoongesteld in het Annecy Landscape Festival. Het bezoek is gratis. Het vertrekt vanuit het centrum van Bonlieu, elke donderdag om 18u van 2 juli tot 27 augustus. De rondleiding duurt een uur.