Lasergames en Escape Game in Annecy

Bent u op zoek naar een vernieuwende en trendy activiteit om uw kinderen in Annecy bezig te houden? Wij hebben de nieuwste en leukste activiteiten onderzocht om u te helpen een leuke tijd te hebben met uw kinderen. Afhankelijk van hun leeftijd kunt u de jongsten de speelparken laten ontdekken en voor de groteren de lasergames en escapes games in Annecy.

De speeltuinen in Annecy

Wij presenteren u de activiteiten in een speeltuin en het aanbod in de omgeving van Annecy.

Wat is een speeltuin?

Parc de jeux AnnecyDeze speeltuinen, buiten of binnen, zijn erg populair bij kinderen tot 12 jaar. Ze zijn zeer kleurrijk en bieden een breed scala aan leuke en sportieve activiteiten. Reuzenglijbanen zorgen voor geweldige sensaties. Reusachtige labyrinten van touwen laten kinderen klimmen en zich vastklampen terwijl ze de uitgang zoeken. Voor de allerkleinsten zijn er ballenbaden. Minikarts laten hen kennismaken met autorijden. Trampolines zijn ook beschikbaar om te springen.

Deze pretparken zijn ook een gelegenheid om vrienden uit te nodigen om een verjaardag te vieren. De formules kunnen een kleine catering omvatten voor een snack of voor de lunch. Uitnodigingskaarten kunnen ook in het aanbod worden opgenomen. Sommige activiteiten, zoals karten, zijn niet in de prijs inbegrepen.

Speelparken in Annecy

Wij presenteren u twee speeltuinen in Annecy: La forêt Enchantée in Sillingy en Le Funny Parc in Annecy.

 • La Forêt Enchantée is een overdekte speeltuin van meer dan 1.000 m². Het is het hele jaar door geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag. In de zomer is hij elke dag geopend. U vindt er vele speelactiviteiten, die de kinderen een paar uur bezig zullen houden. Lunch en snacks zijn ter plaatse verkrijgbaar. Deze ruimte heeft een nieuwe attractie: de Laser Fun. Vanaf 4 jaar moeten kinderen met een laserpistool tegenstanders uitschakelen om uit een doolhof in de vorm van een piratenschip te komen. Het Betoverde Bos bevindt zich op 516 route des Prés Rollier, 74 330 Sillingy naast de But shop.
 • Het Funny Parc is een openluchtspeeltuin voor het meer van Annecy. Het is geopend op woensdag, zaterdag, zondag en elke dag tijdens feestdagen en schoolvakanties. In de winter en bij slecht weer is het park gesloten. U vindt er vele spelletjes en activiteiten zoals trampoline, opblaasstructuren, opblaasbare glijbanen, accrobranche, minikarten, minigolf en eendjesvissen. De laatste drie activiteiten zijn niet gratis. Het park is ideaal gelegen naast het Impérial strand, 30 Avenue d’Albigny in Annecy. Na de spelletjes kunt u met de kinderen verkoeling zoeken in het water van het meer van Annecy.

Lasergame in Annecy

Laser Games AnnecyZowel voor oudere kinderen als volwassenen is het lasergame een zeer populaire leuke activiteit.

Hoe werkt een lasergame spel? En wat zijn de lasergamezalen in Annecy? Wij leggen het u allemaal uit.

De regels van een lasergame spel

De spelers zijn uitgerust met een elektronisch vest en een laserpistool dat onschadelijk is voor het zicht. Je kunt solo of in teamverband spelen, het doel is hetzelfde, zoveel mogelijk punten scoren door op de tegenstanders te schieten. Voor teamspellen heb je meer dan 8 spelers nodig.

Scoren: als je een tegenstander raakt, win je punten. Omgekeerd verlies je punten als je zelf geraakt wordt of als je een teamgenoot raakt.

Spelmodules kunnen het laserspel opleuken. Een val kan een gebied beschermen en ervoor zorgen dat je punten verliest. Bases zijn gebieden die je zo lang mogelijk moet controleren om punten te verdienen. Tenslotte zorgen laserdeuren ervoor dat je punten verliest als je er doorheen gaat en als ze geactiveerd worden.

Let op: handgevechten zijn verboden. Het is ook onmogelijk om op hetzelfde doelwit te vechten. Ten slotte is het verboden om je doelwit te verbergen om te voorkomen dat je geraakt wordt.

Lasergamezalen in Annecy

Er zijn twee lasergamezalen in Annecy.

 • Lasergame Évolution: deze zaal ligt in het centrum van Annecy op 15 bis rue de la Gare. Het biedt klassieke solo- en teamspellen met de volgende modules: val, basis en laserdeur.
 • Lasermaxx74: deze grote zaal heeft twee verdiepingen, gelegen op 524 route des Prés Rollier, in Sillingy, naast de But shop. U zult deanti-track optie waarderen die u, na geraakt te zijn, 7 seconden respijt geeft om te ontsnappen. Door op de pods te schieten krijg je speciale krachten zoals burst fire, spy mode, onzichtbaarheid en onkwetsbaarheid.

In beide lasergame resorts is het noodzakelijk om te reserveren.

Ontsnappingsspel en stadsspel in Annecy

Escape Game AnnecyHet doel van een ontsnappingsspel is de oplossing te vinden om binnen een beperkte tijd uit een kamer te komen. De regio Annecy biedt verschillende hoogwaardige Escape Games:

 • L’Atelier des Énigmes: 8 bis Route des Creuses, PA des Verts Prés, 74960 AnnecyTel: 09.72.80.17.19
 • La Compagnie du Jeu: 15 avenue du Thiou, 74000 AnnecyTel: 07.66.64.35.63
 • La Grande Évasion: 89 Rue du Val Vert, 74600 AnnecyTel: 04.50.05.16.96
 • Mystères du Lac: 23 Rue Sommeiller, 74000 AnnecyTel: 04.50.32.86.15
 • Secret Room: 8 Rue Cécile Vogt Mugnier, 74000 AnnecyTel: 04.50.08.22.59
 • Ereel : 486 route des Prés Rollier, 74330 SillingyTel: 0 890 24021 00
 • Escape Chô: 440 route de la Touffière, Saint-Martin-Bellevue, 74370 FillièresTel: 07.69.62.81.16
 • Studio Guimauve : 6 quai de la Tournette, 74000 Annecy

De departementale archieven van de Haute-Savoie bieden een ontsnappingsspel genaamd “Héritage Mortel”. Met dit gratis spel kunt u een spel spelen dat geïnspireerd is op echte gebeurtenissen en dat gebruik maakt van originele archiefdocumenten.

Na de gezondheidscrisis werd de activiteit van de ontsnappingsspelcentra beperkt omdat de spelen binnen plaatsvinden. Vandaag worden er stadsspelen aangeboden om Annecy op een leuke manier te ontdekken. Het doel is om raadsels op te lossen in de vorm van een schattenjacht. Het niveau van deze activiteiten wordt aangepast aan de leeftijd van de deelnemers. Aan de hand van kaarten worden de emblematische plekken van de stad ontdekt, zoals de Jardins de l’Europe of de steegjes bij het kasteel.