De tuinen van Europa

De Jardins de l’Europe in Annecy is een prachtig natuurpark. Het ligt tussen het Hôtel de Ville en het meer van Annecy. Het is een aangename en schaduwrijke wandeling, zeer gewaardeerd door de inwoners van Annecy en toeristen.

De bevoorrechte ligging van de Jardins de l’Europe

Om toegang te krijgen tot de Jardins de l’Europe :

In dit bosrijke park kunt u gebruik maken van de vele bankjes om het meer van Annecy te bewonderen. Op de kade van Napoleon III bieden boten cruises op het meer aan. In het centrum verfrist een prachtige fontein de sfeer. Het einde van het park leidt naarhet Ile des Cygnes. Op dit kleine eiland, kunstmatig aangelegd in de 19e eeuw, staan grote bomen. Dit grote park wordt gebruikt voor de maskeroptocht tijdens het Venetiaanse carnaval in Annecy in maart.

Voor de kleintjes zijn er kinderspelen aan de linkerkant van de tuinen.

Tijdens uw wandeling kunt u hedendaagse kunstcreaties tegenkomen die tijdens het Festival van de landschappen van Annecy worden geïnstalleerd. Sommige daarvan zijn door de stad aangekocht en kunnen het hele jaar door worden bezichtigd. Het terrein is ook ideaal voor een picknick met zijn vele bankjes, grote schaduwrijke grasvelden en ijsverkopers bij de Pont des Amours.

De geschiedenis van de Jardins de l’Europe in Annecy

Deze plek van rust en kalmte heeft vele historische transformaties ondergaan.

  • Aan het einde van de Middeleeuwen was het terrein een moeras bestaande uit kleine eilandjes gereserveerd voor de besmettelijke zieken.
  • De familie Asinari kocht het terrein van Lombardische bankiers en schonk het vervolgens in 1644 aan de familie de Nemours, die het aan de religieuze orde van de Visitatie schonk.
  • Deze omheinde tuin is via een overdekte brug verbonden met het klooster. Tijdens de Revolutie werd het nationaal bezit.
  • In de jaren 1850 kocht de stad Annecy de weide en bouwde er het stadhuis en de school aan de Quai Jules. Na een architectuurwedstrijd besloot de stad een groot natuurpark aan te leggen. 650 bomen en meer dan 1000 struiken vormen samen deze botanische tuin in Engelse stijl. Toen Savoye in 1860 Frans werd, bood Napoleon III de stad Annecy een stoomboot aan: “La Couronne de Savoie”. In 1963 plaatste de stad een gedenkplaat in de tuinen aan de toekomstige kade van Napoleon III.

Tegenwoordig zijn sommige van deze bomen tientallen meters hoog. U kunt er een grote ginko biloba, dennen, mammoetbomen en een tulpenboom bewonderen.

Video van de Jardins de l’Europe en de Pont des Amours in de winter