Waar skiën in de buurt van Annecy?

Skijoring is een sport die zijn oorsprong vindt in Scandinavië. Zeer populair bij de Engelsen aan het begin van de 20e eeuw, ontwikkelde het zich ongeveer twintig jaar geleden in de Alpen. Het doel van deze discipline is het combineren van paard en ski.

Ski-joëring, geschiedenis van de discipline

ski joering bonneval sur arcSki-joëring is ontstaan in Scandinavië. Het stelde de inwoners in staat zich gemakkelijker te verplaatsen. Aanvankelijk werden rendieren aangespannen. In de Alpen waren het de Engelsen, die van paardensport hielden, die de discipline ontwikkelden tijdens hun vakanties in Saint-Moritz. De eerste wedstrijden vonden begin 1900 plaats. Vandaag is het skioord nog steeds een mekka voor skijoring en worden er wedstrijden gehouden op het bevroren meer tijdens de Witte Turf. De paren kunnen snelheden bereiken tot 50 km/u.

Skijoring, een vervangende lift tijdens de ontwikkeling van het skiën

In Frankrijk was skijoring bijzonder populair vóór de komst van skiliften. Paarden werden gebruikt om skiërs naar de top van de pistes te trekken. Pas in de jaren negentig werd de sport nieuw leven ingeblazen. Tegenwoordig is er een Frans kampioenschap skijöring en de instructeurs die de activiteit begeleiden moeten een erkende opleiding volgen.

Hoe wordt skijoring beoefend?

Skijoring is een sport die wordt beoefend in bergachtige en besneeuwde gebieden. Om goed te kunnen glijden wordt aanbevolen om geprepareerde routes te volgen. Het paard krijgt een specifiek harnas om. Met een harnas kan de skiër het dier leiden waarheen hij wil. Om te voorkomen dat het paard uitglijdt op de sneeuw is het uitgerust met speciale schoenen. Deze zijn meestal voorzien van noppen. Het voordeel is dat het gewicht van het paard over meerdere punten wordt verdeeld. Dit betekent dat de hoef kan blijven staan waar hij staat, zonder het risico van uitglijden.

8 Mont-Blanc

Skijöring wordt ook met honden gedaan

Ski-joëring wordt ook beoefend met honden. Je hoeft geen musher te zijn om met een hond te skiën, je hoeft alleen maar een viervoeter te hebben die graag in de sneeuw rent. En in tegenstelling tot wat u misschien denkt, zijn het niet alleen nordic- en sledehonden die over de vaardigheden beschikken. Wacht gewoon tot uw huisdier klaar is met groeien en zorg ervoor dat het sterk genoeg is voor skijoring.

Waar skijoring in de buurt van Annecy?

Steeds meer skigebieden bieden skijoring aan. Het moet gezegd worden dat met de sluiting van de skiliften tijdens de winter van 2020-2021, vakantiegangers verplicht zijn om nieuwe activiteiten uit te proberen. Wij stellen u voor om te ontdekken welke stations in de Haute-Savoie en in de buurt vanAnnecy u voorstellen om te beginnen met skijöring:

Resorts met ski-jumping in de Savoie en Isère

De stations in de Haute-Savoie zijn niet de enige die skijöring aanbieden. Hier is een klein overzicht van die in Savoie en Isère:

Ons advies om te beginnen met skijöring

Na zelf het skiën te hebben getest, volgen hier enkele tips om u op weg te helpen. Allereerst, vertrouw het paard. Ook al heeft het geen stuurbekrachtiging, het is getraind en kent zijn werk. Hij zal je niet rechtstreeks in de sloot brengen. We raden ook aan om de activiteit ‘s morgens te doen. De sneeuw is harder en je zult beter glijden. Uw paard zal ook minder inspanning leveren en nog meer genieten van het galopperen in de frisse lucht. Vergeet uw skiuitrusting niet, inclusief helm, en kleed u warm aan. Wat het niveau betreft, is over het algemeen de eerste ster vereist om met skijoring te beginnen.ski joering bonneval sur arc