Skigebied Bonneval-sur-Arc

Het skigebied van Bonneval-sur-Arc ligt in de regio Haute-Maurienne in de Savoie. Het skigebied ligt tussen 1.800 en 3.000 meter en omvat 26 pistes. Het dorp Bonneval-sur-Arc is ook bekend omdat het deel uitmaakt van het Nationaal Park Vanoise, waarvan het de oorsprong is.

Bonneval-sur-Arc, de parel van de Haute-Maurienne

village de Bonneval-sur-arc - © M. PitteloudBonneval-sur-Arc is een goed bewaard gebleven skioord, geklasseerd als het Mooiste Dorp van Frankrijk. U ontdekt er huizen van steen en hout. Een dorp aan het einde van de wereld door zijn ligging onderaan de vallei, het is een perfecte plaats voor een gezinsvakantie. Het zal uw kinderen zeker doen denken aan “Belle et Sébastien”. De films werden in het dorp opgenomen en in 1971 werd Bonneval-sur-Arc geklasseerd als Historisch Monument. Sindsdien is het dorp architectonisch weinig veranderd. U kunt er ook een plaatselijke kaas proeven, de Bleu de Bonneval.

Bonneval-sur-Arc en het Vanoise Nationaal Park

In 1963 werd onder impuls van Gilbert André het Nationaal Park van de Vanoise aangelegd. Deze natuurliefhebber woonde destijds in het dorp. Het doel was de manier van leven in Bonneval-sur-Arc te behouden, in harmonie met de natuur. Het eerste nationale park van Frankrijk beslaat 1.979 km², verdeeld over de regio’s Haute-Maurienne en Tarentaise. In Bonneval-sur-Arc vinden vele wandelingen plaats in het park.réserves naturelles et parcs nationaux ©Annecy Ville

Het skigebied van Bonneval-sur-Arc

domaine skiable bonneval sur arc - © M. PitteloudHet skigebied van Bonneval-sur-Arc biedt een uniek uitzicht op de omliggende bergen. Er is een beginnersgebied in het hart van het dorp, evenals 3 stoeltjesliften en 7 skiliften die u tot 3.000 meter hoogte kunnen brengen. In totaal kunt u tijdens uw skitochten in het skigebied 1.200 meter verticaal dalen. De 26 pistes zijn als volgt verdeeld

  • 6 groene
  • 10 blauwe
  • 7 rood
  • 3 zwart

Bijzonder indrukwekkend is de rode Aiglonpiste. Als u gevoelig bent voor hoogtevrees, kunt u dat boven aan de wand voelen.

De mooiste accommodaties

Voor een onvergetelijke vakantie in de bergen bieden wij een aantal accommodaties aan. Ze zijn erg populair bij vakantiegangers.

Chalet 1692

chalet 1692 bonneval sur arcChalet 1692 ligt in het hart van Bonneval-sur-Arc. Een sauna staat ter beschikking van de vakantiegangers. Er is ook een verkooppunt voor skipassen bij het chalet. Vanuit het chalet kunt u gemakkelijk de skipistes bereiken. Huisdieren zijn toegestaan.Vanaf 182€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

Chalet d’Emile

chalet d'émile bonneval sur arcLe chalet d’Émile is een 2-slaapkamerappartement van 75m². Vanaf het terras kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de bergen. Vanaf105€ per nacht .

Zie beschikbaarheid

Marmotte 205

marmotte 205 bonneval sur arcDe flat Marmotte 205 is een mooi duplex appartement gelegen aan de voet van de pistes. Met een oppervlakte van 122 m² biedt het 4 slaapkamers en 4 badkamers. Voor de zomer ligt het pad naar het gehucht l’Écot in de onmiddellijke nabijheid.Vanaf 372€ per nacht .

Zie beschikbaarheid

Wintersport

ski joering bonneval sur arcIn Bonneval-sur-Arc gaat het in de winter niet alleen om skiën. U kunt ook andere activiteiten ondernemen, te beginnen met langlaufen. Via een route kunt u zich aansluiten bij het Nordic domein van Bessans. U kunt uw materiaal huren in een winkel in het skioord. Andere mogelijkheden zijn skitochten of ski-joëring.

De sporters van Bonneval-sur-Arc

Het skioord Bonneval-sur-Arc heeft verschillende topsporters. We stellen voor om terug te blikken op de carrière van twee van hen.

Victor Muffat-Jeandet

Victor Muffat-Jeandet werd geboren in Aix-les-Bains in 1989. De skiër bracht zijn vakanties door in Bonneval-sur-Arc, waar hij lid werd van de skiclub. In 2012 werd hij lid van het Franse Alpine Ski Team. Sindsdien is hij bronzen medaillewinnaar op de Olympische Spelen van 2018 en heeft hij één overwinning en 11 podiumplaatsen in de World Cup. Victor Muffat-Jeandet racet nu onder de kleuren van Val d’Isère, met als doel de twee gemeenten dichter bij elkaar te brengen.

Thibault Anselmet

Thibualt Anselmet, afkomstig uit Bonneval-sur-Arc, wordt tegenwoordig beschouwd als de rijzende ster van het skiën. Deze geëngageerde deelnemer was in 2021 al viervoudig Frans kampioen. Hij sluit zijn eerste jaar in het seniorencircuit af met een tweede plaats in het algemene wereldbekerklassement.

Skipassen

Het skioord Bonneval-sur-Arc biedt verschillende pakketten aan. Als u een gezin van vier personen bent en uw kinderen zijn jonger dan 18 jaar, raden wij u aan het pakket te nemen dat speciaal voor u bestemd is. Dit geeft u toegang tot alle resorts in de Haute-Maurienne Vanoise, namelijk : Bessans, Val Cenis, Aussois, La Norma en Val Fréjus. U kunt skiën op 350 kilometer piste. Bovendien is onbeperkte toegang tot de Nordic gebieden inbegrepen in het pakket.

Sneeuwschoenroutes

In Bonneval-sur-Arc zijn verschillende routes mogelijk, zodat u de berg op een andere manier kunt herontdekken en kunt genieten van het besneeuwde landschap.

Het gehucht l’Écot

hameau de l'écot - © M. PitteloudNeem vanuit Bonneval het pad dat naar l’Écot leidt. In de zomer is dit de weg die naar het gehucht leidt. Tijdens de beklimming kunt u rechts de ijswatervallen zien. Aarzel niet om af te dalen naar de bruggen die u ziet om de Arc te bewonderen. Eenmaal in l’Écot neemt u de tijd om het gehucht, waarvan de huizen van steen zijn, te bezoeken.Duur: 3 uur 30 minuten heen en terugVerticale val: 200 meter

De rots van het kasteel

pistes de ski de fond bonneval sur arc - © M. PitteloudEen andere route op sneeuwschoenen om te ontdekken, de rots van het kasteel. U vertrekt vanuit Bonneval-sur-Arc, richting Bessans en volgt het langlaufpad. Het doel? De rots van het kasteel bereiken, een archeologische site. Daar kunt u rotsschilderingen bekijken, maar ook het uitzicht op het plateau van Bessans. Een wandeling om met het gezin te doen.Duur: 3 uur heen en terugVerticale stijging: 150 meter

De gletsjer van Vallonet

après le hameau de l'écot bonneval sur arc - © M. PitteloudVoor deze wandeling raden wij u aan u te laten begeleiden door een professional. U vertrekt in de richting van een wilde vallei aan de voet van de Albaron gletsjer. Op de terugweg kunt u genieten van de natuurlijke glijbanen die de winter en de sneeuw bieden. Een unieke ervaring die we u alleen maar kunnen aanbevelen.Duur: 3,5 uur heen en terugVerticale val: 300 meter

Ideeën voor activiteiten in de zomer

In de zomer kunt u in Bonneval-sur-Arc verschillende activiteiten ondernemen. U kunt bijvoorbeeld gaan canyoning in de Arc. Vanaf de Écot kunt u van natuurlijke glijbanen springen. Een ervaring die geschikt is voor alle niveaus. En als wateractiviteiten niet uw ding zijn, kunt u een elektrische fiets huren en de Iseranpas beklimmen of kiezen voor een mountainbike om de hellingen af te razen.

Enkele voorbeelden van wandelingen

Vanuit Bonneval-sur-Arc kunt u vele wandelingen maken. Wij stellen u voor er 3 te ontdekken, met verschillende moeilijkheidsgraden:

  • De Évettes refuge. Een leuke wandeling om te doen met kinderen die gewend zijn aan wandelen. De meer ervarenen kunnen hun wandeling voortzetten naar de Grand Méan gletsjer. Wij raden u aan te starten vanuit l’Écot. Vermijd de Reculaz kloven bij nat weer.
  • De vallei van de bronnen van de Arc. Een wandeling die gemakkelijk te doen is, ongeacht uw niveau. U kunt starten vanuit Bonneval-sur-Arc of het gehucht l’Écot.
  • De schuilplaats van Carroz. Een langere wandeling die meer ervaring vereist. Vanaf de berghut heeft u een prachtig uitzicht op de gletsjers.

glacier du grand méan - © M. Pitteloud

M. Pitteloud

Bereikbaarheid en openbaar vervoer

Bonneval-sur-Arc is gemakkelijk bereikbaar, ongeacht het vervoermiddel dat u kiest. U kunt de snelweg of de trein naar Modane nemen. Vanaf daar moet u 43 kilometer de departementale weg volgen. Er zijn busverbindingen tijdens het winter- en zomerseizoen. In de zomer kunt u Bonneval-sur-Arc ook bereiken via de Iseran-pas en de Grandes Alpes-weg.

Videopresentatie van Bonneval-sur-Arc

Kuuroorden in de buurt van Bonneval-sur-Arc

Onder de resorts in de buurt van Bonneval-sur-Arc vinden we Val Cenis. In de zomer kunt u ook de Tarentaise en de badplaatsen Tignes of Val d’Isère bereiken via de Iseranpas.