De ijsbreker

De Brise Glace is een cultureel centrum van de stad Annecy, waar hedendaagse muziekconcerten en repetitie- en opnamestudio’s worden aangeboden.

Een vernieuwend muzikaal concept voor de scene van Annecy

Deze openbare voorziening stelt kunstenaars in staat hun muzikale praktijk te ontwikkelen door middel van opleiding, repetities, opnames en uitzending van hedendaagse muziek.

Het gebouw ligt aan de rand van het meer tegenover het strand van Albigny en de Bowl, het belangrijkste skatepark van Annecy. Het onderscheidt zich door zijn architectuur van ruw beton en glas. Het ligt naast het voormalige MJC des Marquisats, waar nu de Kunstschool van Annecy is gevestigd.

Het gebouw van 1.500 m² werd ingehuldigd in 1998. Het kwam tot stand onder impuls van de toenmalige burgemeester Bernard Bosson en zijn adjunct voor cultuur, mevrouw Marie-Noëlle Provent.

Het complex beschikt over 6 volledig uitgeruste repetitiestudio’s voor groepen en muzikanten en twee concertzalen: een met 483 plaatsen en een club met 120 plaatsen. Op vrijdag- en zaterdagavond zijn er meestal prachtige concerten met de artiesten van het moment maar ook met grote musici. Op woensdagavond opent de Brise Glace gratis haar deuren voor de club om groepen en verenigingen uit de regio de gelegenheid te bieden in de Brise Glace op te treden. De Brise Glace is ook betrokken bij een aantal muzikale evenementen in Annecy.

De architectuur van de Brise Glace

Een associatieve operatie

De Brise Glace wordt beheerd door de Association Musiques Amplifiées d’Annecy, waardoor :

  • Elke week concerten te programmeren in de twee zalen.
  • De opleiding en professionalisering van lokale groepen te verzekeren.
  • Muziekgroepen te helpen met logistiek en akoestiek tijdens repetities in de studio’s van Brise Glace.
  • Het publiek middelen en voorstellingen van verschillende stijlen aanbieden.
  • De nodige contacten leggen met de andere culturele scènes in de omgeving.
Le Brise Glace in Annecy

De Brise Glace wordt nu erkend als een succes op nationaal niveau en staat model voor andere projecten ter ondersteuning van versterkte muziek. Het ontvangt meer dan 15.000 bezoekers voor ongeveer 90 concerten en heeft elk jaar meer dan 1.000 leden!

De vereniging telt meer dan 1.000 leden en u kunt als vrijwilliger “aanmonsteren” om betrokken te raken bij de verschillende comités die de programmeringskeuzes sturen. Vaste medewerkers in loondienst houden toezicht op alle activiteiten.

Tot slot zijn er veel publieke en particuliere institutionele partners bij betrokken: het Ministerie van Cultuur, de stad Annecy, het departement Haute-Savoie, de regio Auvergne-Rhône-Alpes, Best Hotel, ibis Styles, ODS radio…

Adres: Le Brise Glace – Association Musiques Amplifiées, 54 bis Rue des Marquisats, 74000 Annecy.

Het komende programma van de Brise Glace: www.le-brise-glace.com

In de bergen

Dit evenement georganiseerd door de Brise Glace, Alpine Records en Rêvassons is een echte rariteit voor muziekliefhebbers en verrassing. Elk jaar, midden september, nemen de toeschouwers een pendelbus naar een geheime locatie om een al even geheim muzikaal programma bij te wonen. Zo vond de eerste editie in 2019 plaats in het ecobivak Semnoz.

De pluspunten van Annecy-ville.fr

Concerten zijn niet duur, (behalve in uitzonderlijke gevallen) ongeveer tien euro per zitplaats en de sfeer is warm en vriendelijk, met een dynamisch en glimlachend team van vrijwilligers!