L’Arcadium auditorium

Het Arcadium is een polyvalente zaal in het sportstadion op de plaats van de vroegere tentoonstellingszaal van Annecy.

Een modern auditorium

Salle de l'Arcadium à AnnecyHet Arcadium werd gebouwd in 2008 en is sinds begin 2009 open voor het publiek. Hierdoor kan onze stad eindelijk grootschalige evenementen verwelkomen met grote zangers en muziekgroepen, grote shows en alles wat met kunst en cultuur te maken heeft.

Het Arcadium heeft een groot potentieel om het publiek te ontvangen. Het biedt plaats aan 3.400 mensen staand, 1.960 zittend en 2.850 als je het staande en zittende publiek combineert. Een zaal die een groot aantal configuraties mogelijk maakt en die versterkte muziek eindelijk tot leven brengt in de stad Annecy.

Het doel van de zaal is om het hele jaar door live shows te organiseren, met ongeveer veertig data per jaar. Maar er worden ook sportgala’s, congressen, beurzen en andere grote evenementen georganiseerd dankzij de nabijheid van de drie andere zalen (Boulodrome couvert, Allobroges en Olympiades).

Een modulaire faciliteit

Arcadium AnnecyHet Arcadium beschikt over zeer goede infrastructuren zoals loopbruggen voor de scenische installatie, een speciale en aangepaste toegang voor personen met beperkte mobiliteit met een lift naar de Olympiades-zaal of telescopische tribunes. Deze zaal is ook zeer goed doordacht op het gebied van geluid en biedt dan ook een perfecte akoestiek, een grote troef voor concerten en muzikale optredens!

Tot slot heeft de stad Annecy het milieu niet verwaarloosd door te plannen om meer dan 10 megawatt per uur te produceren dankzij de installatie van 106 m² fotovoltaïsche panelen op het dak van het Arcadium.

Tijdens de gezondheidscrisis sloot deze concertzaal zijn deuren. Alle concerten werden geannuleerd of uitgesteld. Op 12 september 2021 heropende het Arcadium na 18 maanden sluiting met een show van Fabien Olicard. Sindsdien zingt David Halliday op 8 oktober 2021 en geeft de groep IAM een concert op 28 oktober 2021 en presenteert Gad Elmaleh op 14 november 2021 zijn nieuwe stand-up show “D’Ailleurs”. De jongeren worden niet vergeten, zij kunnen op 16 februari 2022 de show “A la rescousse” van Pat’Patrouille bijwonen.

De shows zullen plaatsvinden met inachtneming van de verplichte gezondheidsnormen: het dragen van een masker en een gezondheidspas.

Het programma van de shows varieert van dag tot dag, wij raden u aan de officiële agenda te raadplegen.

Foto’s van het Arcadium

Klik op de foto’s om ze te vergrotenExtérieur Arcadium de jour

Arcadium vu de haut

Devanture de l'Arcadium

Intérieur de la salle de l'Arcadium

Montage matériel à l'Arcadium

Salle de l'Arcadium