De Gorges du Fier

De Gorges du Fier liggen ten westen van Annecy, op 10 km van de stad Lovagny. Deze natuurlijke en toeristische plek is een van de mooiste van de Alpen. De door de Fier gevormde kloven vormen een smalle en spectaculaire canyon die u kunt bezoeken en volgen dankzij een loopbrug op meer dan 25 meter van het water. Een onvergetelijk spektakel.

Ontdek een spectaculaire canyon op 25 meter boven het water

De kloven van de Fier zijn sinds 1869 toegankelijk voor het publiek. De loopbrug is 252 m lang en hangt 25 m boven de brug. U kunt vele reusachtige kloven ontdekken in een enorme optocht. Het licht speelt een bijzondere rol, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de hoeveelheid zonlicht. Een schaal meet het niveau van de rivier en geeft de data van grote overstromingen aan. U kunt ook op een paneel de verschillende legendes ontdekken die de site in de verbeelding heeft bewaard.

Aan het einde van het bezoek kunt u de “Zee van Rots” bewonderen, die bestaat uit enorme blokken steen die geologische curiositeiten zijn, zoals de chaos van blokken en de convectienissen. Op dit punt wordt de Fier weer rustig en stroomt zachtjes. Op de terugweg kunt u een bar-restaurant en souvenirs van uw bezoek ontdekken.

Videodocumentaire van de Gorges du Fier bij Annecy

Praktische informatie voor een bezoek aan de Gorges du Fier

De Gorges du Fier zijn van 15 maart tot 15 oktober dagelijks geopend van 9.15 tot 18.00 uur en van juni tot september tot 19.00 uur.

Toegang: vanaf Annecy, volg Poisy dan Lovagny – Les gorges du Fier.

Prijzen: volwassenen: 5,80 € en kinderen: 3 € van 7 tot 16 jaar.

Tel : 04.50.46.23.07 Website : www.gorgesdufier.com