Poisy

Poisy is een stad met 8000 inwoners in de Haute-Savoie in de regio Rhône-Alpes, 6 km ten westen van Annecy.

Geografische ligging

Poisy en Haute-SavoiePoisy beslaat 1140 hectare, waarvan 313 hectare landbouwgrond en 442 hectare bos en beschermd gebied, en ligt op een hoogte van ongeveer 500 meter. De rivier de Fier stroomt door de stad. De inwoners worden Poisilliens genoemd en maken sinds 1 januari 2001 deel uit van de agglomeratiegemeente Annecy. De stad Poisy telt 5 economische zones en meer dan 250 bedrijven.

Geschiedenis en erfgoed

Geschiedenis

Eglise de Poisy en Haute-SavoiePoisy is bewoond sinds de Gallo-Romeinse periode met de bouw van talrijke villa’s die in werkelijkheid landelijke landgoederen zijn. Tijdens de kloosterperiode kwam de landbouwactiviteit tot bloei met de bouw van een kleine Bourgondische kerk in de sector Vernod. In 1886 werd in de hoofdplaats een fruit- en kaasmakerij gebouwd met meer dan 100 leden. Daarna werden de boeren arbeiders. In de 20e eeuw werd de gemeente steeds meer residentieel.

Erfgoed

Eglise Saint-Martin à PoisyDe kerk Saint-Martin is een voorbeeld van neogotische religieuze architectuur uit de 19e eeuw. In het koor van de kerk zijn twee gebrandschilderde ramen uit de 15e eeuw te bewonderen. Het is een van de zeldzame getuigen van de kunst van de Savoyaardse glasmakers aan het einde van de middeleeuwen.

Beste hotels

Afhankelijk van uw budget hebben wij vijf hotels bij Poisy geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede beoordelingen van klanten hebben:

Hotel de Bonlieu

Dit hotel is goed gelegen in het centrum van Annecy. Het winkelcentrum Courier en het culturele centrum Bonlieu liggen vlakbij. De kamers zijn modern ingericht en de receptie is 24 uur per dag geopend.Vanaf 143 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Le Pré Carré

Een ideale locatie in het hart van Annecy, op 250 meter van de Esplanade du Pâquier. Le Pré Carré biedt 27 grote kamers en twee ruime appartementen met airconditioning, internet, spa en minibar.Vanaf 239 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Ibis Budget Poisy

Dit budgethotel ligt in de stad Poisy, op 1 minuut rijden van het centrum van Annecy, en biedt goede faciliteiten zoals gratis WiFi, airconditioning en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn toegankelijk voor mindervaliden en de receptie is 24 uur per dag geopend. De beoordelingen van gasten zijn zeer positief enbeginnen bij €59 per kamer.

Zie beschikbaarheid

Apparthotel Adagio Annecy Centre

Op slechts 10 minuten lopen van de oude stad en het meer, naast het treinstation van Annecy, biedt deze toeristische residentie 104 volledig uitgeruste appartementen. Een sauna en een fitnessruimte zijn beschikbaar. Privéparkeergelegenheid is beschikbaar tegen een vergoeding en een ontbijtbuffet is beschikbaarvanaf 125 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Les Muses

Dit prachtige nieuwe hotel ligt in de baai van Albigny met uitzicht op het meer. Het beschikt over 57 ruime kamers met airconditioning en een eigen parkeerplaats, die in de zomermaanden goed van pas komt. Langs het meer kunt u de Jardins de l’Europe en de Pont des Amours in 20 minuten te voet bezoeken.Vanaf € 121 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Educatieve en culturele voorzieningen

Bibliotheek

De bibliotheek heeft meer dan 15.000 boeken en bevindt zich in de rue Charles Perrault. Zij is geopend op dinsdag en vrijdag van 16 tot 19 uur, op woensdag van 9 tot 12 uur en van 14 tot 18 uur, op zaterdag van 9.30 tot 12.30 uur en op donderdag gereserveerd voor schoolbezoeken. Tijdens de schoolvakanties is het museum op donderdag geopend van 14 tot 17 uur in plaats van op woensdagochtend.

De scholen

Poisy heeft twee schoolgroepen: een in Chef Lieu met 7 kleuterklassen en 12 lagere klassen, de andere in Brassilly met 11 klassen. Buitenschoolse opvang is mogelijk na inschrijving.

De middelbare school van Poisy

Deze ontvangt 650 leerlingen uit de gemeenten Poisy, Lovagny, Nonglard, St Eusèbe, Thusy en Vaulx. Adres: Route du collège – 74330 Poisy

Middelbare landbouwschool

De middelbare school in Poisy onderwijst agrarische beroepen aan jonge studenten uit de omgeving. De bestudeerde vakken zijn: algemeen, aquacultuur aquariologie, waterbeheer en controle, bosbouw hout, planning en landschap, landbouw agronomie, natuur milieu, handel.

ISETA

Deze openbare school biedt cursussen in milieu- en ruimtelijke wetenschappen vanaf de 4e klas tot en met de bachelor.

De muziekschool

Deze bevindt zich in het forum van Poisy, 151 rue Charles Perrault. Er worden regelmatig concerten en instrumentaal onderwijsaangeboden.

Sportclubs

Aikido club

De Aïkikaï club is een aikido club waar zowel volwassenen als kinderen, ervaren en beginners, welkom zijn. De dojo bevindt zich op de weg naar Monod als u Poisy verlaat in de richting van Annecy. Voor meer informatie: www.aikikai-poisy.com

Tafeltennis club

De tafeltennisclub verwelkomt kinderen en volwassenen die tafeltennis willen spelen of leren. Er worden jaarlijks vele wedstrijden georganiseerd en gespeeld. De tafeltennisclub is tijdens het seizoen gevestigd in het dorpshuis van Poisy. Meer info: https://www.ping-poisy.fr/

Andere clubs

  • Atletiek club
  • Tennisclub
  • Skiclub

Er is ook een skatepark, drie speeltuinen (basketbal, handbal) en twee voetbalvelden, waarvan één synthetisch.

Het dorpsfeest en de herfstvlooienmarkt

La Fête au Village à PoisyDit traditionele evenement van Poisy wordt elk jaar midden oktober op een zondag gehouden. Het is een gelegenheid om een gezellig moment met het gezin te delen en te genieten van de traditionele activiteiten van de dorpen in de Haute-Savoie: proeven van Savoyaardse gerechten zoals diots met witte wijn of tartiflette. De dag wordt opgeluisterd met muzikale animaties en er wordt een uitgebreide maaltijd georganiseerd. De vlooienmarkt van Annecy trekt vanaf het begin van de ochtend een groot publiek.

Ontdek Poisy via de paden

Deze nog landelijke gemeente heeft veel groene ruimtes die prachtige wandelingen mogelijk maken:

Het moeras van Poisy

Le Marais de PoisyDit is een kwetsbaar natuurgebied. Via de paden kunt u de fauna en flora van deze vochtige omgeving ontdekken. Een deel van de route loopt over palen zoals in het natuurreservaat aan het eind van het meer van Annecy. Om de vogels te zien is het observatiepunt op het voorgebergte met uitzicht op het moeras een aanrader.

De berg van Age

La montagne d'Age en Haute-SavoieMooie wandelingen zijn mogelijk langs het botanische pad. Het hoogste punt ligt op 670 meter met een prachtig panorama over Annecy.

Het mountainbike circuit

Le circuit de VTT à PoisyDeze route biedt twee varianten: een lus van 18 kilometer en een lus van 12,7 kilometer met een hoogteverschil van 440 of 530 meter.

Het gemeentehuis van Poisy

Het gemeentehuis bevindt zich op 75 route d’Annecy. Tel: 04.50.46.20.11. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 17.30 uur (18.00 uur op woensdag).Officiële website van het gemeentehuis van Poisy