Via Ferrata bij Annecy

Tussen klimmen en wandelen in is Via Ferrata een bergsport die wordt beoefend op rotswanden voorzien van stangen en ladders. Het is dus veiliger en toegankelijker voor een breder publiek dan klimmen.

De Via Ferrata in Thônes

Via Ferrata de ThônesWij gaan u kennis laten maken met een moeilijke, veeleisende maar prachtige Via Ferrata. Hij ligt op ongeveer twintig kilometer vanAnnecy, is zeer luchtig en kijkt uit over het Haute-Savoie dorp Thônes. De toegang is via de N203 die Thônes-Aravis volgt vanuit Annecy. Bij de ingang van het dorp moet u het Hermitage hotel benaderen, het vertrek is er vlak naast.

Het begin is vrij gemakkelijk, maar de rest is uiterst moeilijk en vereist grote sportieve kwaliteiten.

De blootstelling aan het zuiden maakt het noodzakelijk iets mee te nemen om te hydrateren tijdens de inspanning en de heetste uren van de dag te vermijden.

De kabelruil vindt plaats te midden van overhangen, wat een extra moeilijkheid is. Het einde van de route laat twee variaties toe: de gemakkelijkste is om een ladder te gebruiken die omgedraaid is om naar de leegte te kijken. De andere optie is een helling opklimmen met behulp van je biceps. Een laatste inspanning via een sectie met minder sporten en de terugkeer wordt gedaan door te de-escaleren terwijl men vastzit aan de kabel.

De start is op een hoogte van 660 m, het hoogteverschil is 235 m en de kabel is 600 m lang.

Men moet 10 MN lopen om de start te bereiken, de inspanning duurt 1 H 30 en de terugkeer gebeurt in 30 MN.

De via ferrata van La Clusaz

La Via Ferrata de La ClusazDeze klettersteig bevindt zich in het hooggebergte boven het typische dorpje La Clusaz, op 30 minuten rijden van Annecy. De terugweg is vrij lang en is vergelijkbaar met wandelen. Het is van gemiddelde moeilijkheidsgraad en niet geschikt voor kinderen. U zult prachtige sensaties van leegte ontdekken. Het is beter om deze klettersteig vroeg te beginnen omdat de weersomstandigheden in de bergen snel kunnen veranderen.

De klettersteig van Abondance

La Via Ferrata d'AbondanceDeze klettersteig genaamd Les Saix de Miolène ligt in La Chapelle d’Abondance. Het bestaat uit drie delen. Het eerste is een goede kennismaking met deze sport. De andere twee zijn luchtiger en vereisen een goed niveau. Niet ver daarvandaan kunt u op de rivier de Dranse over 20 km wildwatersporten beoefenen zoals raften en hydrospeed.

De Via Ferrata van de grot van Carret

La Via Ferrata de la grotte à CarretDeze prachtige klettersteig, in La Féclaz, is voorbehouden aan klimmers van zeer goed niveau. Het vereist een uitstekende fysieke conditie. Het programma is gevarieerd: passeren van een boog, oversteken van duizelingwekkende platen, apenbrug, Himalayabrug, grote dakbalk en uitgang in de lucht op een pediglia (dit is een opstapgreep voor één hand).

Het vertrek is vanaf de parkeerplaats Doria aux Déserts voor een wandeling van 55 minuten. De terugweg is via dezelfde route of via de Col de la Doria in 1 uur 55 minuten. Het terrein is het hele jaar geopend.

De Via Ferrata le P’tchi

La Via Ferrata le P'tchiGelegen op hetzelfde terrein als de vorige, is deze klettersteig ook voorbehouden aan ervaren mensen. U zult de opeenvolging van luchtpassages en “L’Œil à Carret”, een historische bezienswaardigheid, waarderen. U hebt de mogelijkheid om af te takken naar de vorige route. De “Trottoir à Jules” brengt u naar het uitzichtpunt van de Rocher de Charvettan.

Privé Via Ferrata

Veel clubs en organisatoren van sportevenementen bieden privé Via Ferrata aan, die veel gemakkelijker zijn en een zeer speels tyrolisch gedeelte hebben.

Over het algemeen vereist deze sport een goede lichamelijke conditie en aandacht voor het weer voordat u eraan begint.

U kunt de video’s van de verschillende Via Ferrata raadplegen, om de belangrijkste moeilijkheden te kennen.

Er zijn ook veel beroemde klimlocaties in de buurt van Annecy.

Video van de Via Ferrata in Thônes