Klimmen in Annecy

Rond het meer van Annecy zijn vele sporten mogelijk, met klimmen kunt u in deze grote speeltuin prachtige plekken vinden om het uitzicht op het meer en de omliggende reliëfs te bewonderen.

De mooiste klimlocaties in Annecy

Klimmen kan het best in de lente en de herfst. In de zomer kunt u naar het Aravis of Bauges gebergte om af te koelen. In de winter is het mogelijk met gunstig weer de hele beklimming te doen.

Hier is een selectie van leuke klimplekken.

Angon

Escalade Angon TalloiresDeze site is geschikt voor kinderen en beginners en biedt een klif van 10 meter met scheuren en talrijke brede grepen. De toegang tot de top is eenvoudig met touwen. Een bezoek aan de waterval van Angon met zijn loopbrug is vlakbij en zeer aan te bevelen.

Toegang: om de site te bereiken, neemt u het pad naar de waterval, halverwege is de klif aan uw rechterhand.

De Semnoz – Bois Brûlé

Le Semnoz - Bois Brûlé EscaladeNeem de weg die naar de plaats Semnoz leidt via de Col de Leschaux. Deze uitgeruste site biedt een prachtige klif om te vorderen met een dertigtal routes die tot 20 meter hoog zijn.

De westelijke ligging zorgt voor verkoeling in de zomer.

Toegang: Neem de RD10 richting de Semnoz. Parkeer op een onverharde parkeerplaats na de 5e haarspeldbocht.

Les Grandes Suites

Les Grandes Suites EscaladesDeze plek is zeker een van de mooiste, gelegen boven Veyrier-du-Lac, en kijkt uit over het meer van Annecy. Deze kalkstenen klif heeft meer dan honderd routes. De ligging is zuid-zuidwest en de moeilijkheidsgraad is vrij hoog.

Toegang : Richting Veyrier-du-Lac, een kilometer na het kruispunt de weg naar Menthon-Saint-Bernard verlaten, linksaf de Corniche weg op en dan parkeren bij 44 route de la Corniche.

De Biclop

Le Biclop Annecy EscaladeDeze klif, op minder dan 5 minuten van het centrum van Annecy, is zeer populair. De ligging is op het zuiden, het kan er ‘s zomers erg warm zijn, en de lanen aan de rechterkant zijn beschut tegen slecht weer.

Toegang: richting Veyrier-du-Lac, bij het verlaten van Annecy-le-Vieux, parkeren op de parkeerplaatsen links van de weg. Het kleine pad leidt in 5 minuten naar de 3 lanen.

La Mandallaz

La Mandallaz escaladeDe klimroutes van La Mandallaz zijn de laatste Juraketen in de buurt van Annecy. De routes variëren van 5 tot 8a/8b.

Toegang: volg vanuit Annecy La Balme-de-Sillingy, parkeer bij de begraafplaats en neem het pad rechts. Bovenaan de heuvel leidt een pad u naar het begin van de routes.

Het is essentieel om een helm te dragen vanwege vallende rotsen.

La Tournette

Escalade La TournetteDeze klif is een van de mooiste klimplekken in de Alpen, bestaande uit een geheel van lichtgrijze kalksteenplaten met meer dan 40 routes van verschillende lengte, gewaardeerd van 5C tot 7B. De top bereikt zijn hoogtepunt op 2 351 m met een uniek panorama op het Bauges-massief, het meer van Annecy en het Mont Blanc-massief.

Toegang: Ga naar Montmin, volg het pad naar de Col de l’Aulp, parkeer bij de boerderij, volg het pad naar Tournette. Het pad kruist naar rechts boven de rotsen, ga naar beneden naar de grote flat aan de voet van de muren.

Veiligheid en moeilijkheidsgraad

Als u via een club oefent, wordt het materiaal verstrekt, anders is de veiligheidsuitrusting verplicht: helmen, quickdraws, touwen en harnas.

De essentiële uitrusting om het klimmen te beoefenen:

 • Een paar klimschoenen aangepast aan uw voeten.
 • Een harnas om te proberen voor je het koopt om er zeker van te zijn dat het je goed past.
 • Een stevig touw met een diameter van 9,5 mm dat twee keer zo hoog is als de hoogte die u van plan bent te beklimmen. Meestal is een touw van 80 meter nodig voor kliffen en een touw van 40 meter voor sportscholen.
 • Een helm om buiten te dragen in alle situaties.
 • Een zekeringssysteem voor je partner.
 • Karabiners, snelbinders om een route te beklimmen en een lanyard om de route aan de top af te handelen.

Alle moeilijkheidsgraden zijn aanwezig, van beginners 3 tot experts 8. De lengte van de routes gaat van de klimschool (15 tot 20 meter) tot de grote route (maximaal 300 meter).

Veel klimplekken zijn per fiets bereikbaar vanuit Annecy, het is handiger om te parkeren.

Klimclubs in Annecy

Klimmen in een club maakt het mogelijk om begeleid en geadviseerd te worden op het gebied van veiligheid, er zijn verschillende clubs in de regio:

 • Club Alpin Français d’Annecy: 17 Rue du Mont Blanc, 74000 Annecy Tel : 04 50 09 82 09
 • ASPTT Annecy: 1, Allée des Cyclades Cran Gevrier, 74 960 ANNECY Tel : 06 25 40 69 95
 • Annecy Escalade: alle informatie op www.annecyescalade.fr
 • Planète Grimpe: 12 route des Creuses, 74 940 Cran-Gevrier Tel : 06.33.47.84.32
 • Gums Annecy: Polyèdre, 4 Impasse Saint-Jean, 74 600 Seynod
 • CAF Meythet : 4 rue de l’aérodrome, Meythet, 74960 Annecy Tel : 06.81.16.56.60
 • En passant par la montagne: deze club bevordert het klimmen voor iedereen: 44 rue de la l’Eglise, Le Bouchet 74 310 Servoz Tel: 04.50.91.48.04

Klimmen in een boulderzaal

Salle de bloc à AnnecyIn de boulderzaal kunt u leren klimmen in optimale veiligheidsomstandigheden. Meer ervaren klimmers kunnen ook oefenen op moeilijke routes. Dit is een leuke manier om te klimmen zonder in touw te zijn. Er zijn dikke matten aanwezig om landingen op te vangen.

In alle seizoenen kunt u ook genieten van een bar- en restaurantgedeelte en klimlessen. In de regio Annecy zijn verschillende bouldering sportscholen geopend:

 • Cortigrimpe 74, Parc Activité des Longeray 74370 Metz-Tessy, Annecy Nord (Achter de BOTANIC winkel).
 • Space Bloc, 87 Route des Marais de Culas, 74330 Sillingy.
 • Bloc Trotters, 67 impasse des Marais, 74370 Argonay.

Video van de beklimming van de Zig Zag route op de Mont Baron bij Annecy.