Bezoek Annecy anders: De Greeters van het meer

U komt naar Annecy op vakantie en wilt de stad, haar geheimen en haar onwaarschijnlijke plaatsen ontdekken. Een nieuwe gemeenschap , de Greeters van het meer, biedt u een unieke en gratis ontdekking van de stad.

Wat is een groeter?

Deze Angelsaksische term betekent letterlijk “gastheer” of “ontvangstcomité”. Een groeter is een inwoner van een stad of een lid van een vereniging die aanbiedt een paar uur met een toerist op te trekken om hem of haar de stad vanuit een ander perspectief te laten ontdekken. Voor een bestemming als Annecy, met veel must-see plaatsen, musea en natuurgebieden, is dit zeer nuttig.

De filosofie van de greeters is in de eerste plaats gastvrijheid, het plezier om te delen wat zij zo leuk vinden aan hun streek. De service is gratis. Het programma van het bezoek kan op voorhand worden opgesteld volgens de smaken en affiniteiten van de bezoeker.

Dit nieuwe model van participatief toerisme zal zich verder ontwikkelen door het aanbieden van onafhankelijke en op maat gemaakte programma’s over de hele wereld.

Waarom een groeter gebruiken voor een bezoek aan Annecy?

Ten eerste omdat de groeter alle goede tips kent: waar parkeren, waar eten, waar overnachten? Ten tweede kan hij of zij buiten de gebaande paden treden, zoals de oude stad en de Pâquier, om alternatieve ontdekkingen aan te bieden: een wandeling in het natuurreservaat Roc de Chère, een wandeling op de Mont Veyrier of de ontdekking van Annecy in de Gallo-Romeinse tijd. De site, die voorstelt om mensen met elkaar in contact te brengen, maakt het mogelijk om de gemeenschappelijke punten tussen de bezoeker en de gids te verfijnen. Een gastronomieliefhebber vindt er een fijnproever.

De Greeters van het Meer van Annecy

Voor uw volgende vakantie in Annecy heeft u geluk: in de regio is een gemeenschap van greeters gevestigd.

Het zijn acht echte liefhebbers die thema’s voorstellen volgens hun affiniteiten: fietstochten, keukens en wijnbars, wandelingen rond Annecy, nachtleven…

U zult goede momenten kunnen delen terwijl u goede adressen en anekdotes over onze mooie streek ontdekt. De greeters van het meer spreken vaak meerdere talen en zullen u helpen Annecy te ontdekken zoals ze dat voor vrienden zouden doen.

Om dit te doen volstaat het zich in te schrijven op de website van de Greeters van Annecy.