Meer van Annecy Maxi-Race

De Maxi-Race du lac d’Annecy is een beroemde trailrace die elk jaar in mei plaatsvindt. De race biedt prachtige uitzichten op het meer en de bergen.

Een speeltuin tussen meer en bergen

Deze wedstrijd is niet zomaar een trail. Het is een voorwendsel voor zelfontdekking en de wonderen van de Alpen. De verschillende voorgestelde formaten laten elke loper toe zich te ontwikkelen volgens zijn verwachtingen en capaciteiten: korte trails, ultra, marathons, solo of in estafette. De gemeenschappelijke punten zijn de magie van de landschappen en de ontmoeting met een ongerepte natuur. De routes lopen door de Semnoz, de Bauges, Doussard, Veyrier en Menthon-Saint-Bernard.

Maxi-race du lac d'Annecy

In de loop der jaren hebben de organisatoren het concept van deze wedstrijd ontwikkeld om zoveel mogelijk deelnemers tevreden te stellen:

  • De regio promoten: de routes volgen de mooiste routes rond het meer van Annecy.
  • Sociale banden ontwikkelen: 15 verenigingen doen mee, met 600 vrijwilligers. 30 tot 40.000 € wordt geschonken aan partnerverenigingen.
  • Races ontworpen door lopers voor lopers, met als doel de ervaring te verbeteren.
  • Een ecologisch verantwoorde race: vermindering van plastic, korte lijnen of biologisch.

Bij de start, op het strand van Albigny, worden activiteiten georganiseerd, waaronder een muziekkorps en een rad van kans op biologische producten bij de stand van Greenweez.

De verschillende wedstrijden

De Maxi-Race du lac d’Annecy is een belangrijk trail-evenement in Frankrijk. Er worden verschillende soorten wedstrijden voorgesteld:

  • De Ultra Race is een parcours van 114 km met 7.000 m D+ (positief hoogteverschil) dat rond het meer loopt met een lus in het Bauges-massief.
  • De Maxi-Race is eenevenement van 88 km en 5.200 m D+. De R-Race 4 is gereserveerd voor deelnemers die in de Savoie wonen.
  • De Marathon Race over 39 km en 2.900 m D+.
  • De Marathon Experience over 45 km en 2.400 D+.
  • En tenslotte de Short Race over 16 km en 950 m D+ die ook beschikbaar is in een voor vrouwen gereserveerde versie.

Er zijn ook wedstrijden voor kinderen. De parcoursen zijn ITRA gecertificeerd en hebben de “UTMB World Series Qualifiers”.

Praktische informatie

De i-Run Maxi-Village is het centrum van het evenement en bevindt zich op het strand van Albigny. Hier kunt u uw startnummers ophalen, de start van de lange wedstrijden, de finish en het exposantendorp.Adres: 27 avenue du Petit Port, 74000 Annecy.

Voor de Marathon Experience, de Short en de Fémina-Race zijn pendeldiensten beschikbaar op reservering. Voor de Marathon Race en de oriëntatieloopwedstrijden zijn pendeldiensten verplicht voor de start van de wedstrijden.

Bibs kunnen de dag voor de start worden afgehaald door een uur te reserveren. De Maxi-Race rond het meer van Annecy is een prachtige wedstrijd. Hij is niettemin veeleisend en vereist een goede fysieke voorbereiding om de race te voltooien of een tijd te halen.

De editie van 2023

In 2023 vindt de Maxi Race plaats van 26 tot 28 mei. De race vindt plaats op vele paden rond Annecy en biedt een prachtig uitzicht op het meer. Er kunnen verschillende races worden gedaan, afhankelijk van het niveau van elke persoon.

maxi race 2023

Eerdere edities

De editie van 2022

De race is terug op zijn historische data. De Greenweez Maxi-Race van Annecy 2022 vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 mei. Voor deze gelegenheid waren 5.000 lopers aanwezig.

Affiche de l'édition 2022 de la Maxi-race du lac d'Annecy

Video van de mooiste momenten van de Maxi-Race 2021