Annecy: een bestemming tussen meer en bergen

Op vakantie komen naar Annecy betekent een regio ontdekken die rijk is aan natuurlijke landschappen en geschiedenis. Voor sportliefhebbers is het een uniek speelterrein. Het hele jaar door vinden er talrijke culturele en sportieve evenementen plaats.

Het kleine Venetië van de Alpen

Le palais de l'Ile à AnnecyDe oude binnenstad van Annecy bestaat uit talrijke smalle straatjes uit de Renaissance, omgeven door kanalen. U kunt de oude gevangenissen bezoeken, die dateren uit de middeleeuwen, evenals het kasteel dat de stad domineert. De meeste bezoeken zijn te voet, en het is raadzaam te parkeren op de parkeerplaatsen bij de ingang van de voetgangerszone van het stadscentrum. Het Animatiemuseum biedt een inzicht in de geschiedenis van de tekenfilm. Er zijn veel restaurants waar u kunt genieten van de specialiteiten van de Haute-Savoie keuken, zoals fondue en tartiflette.

Meer van Annecy

Le lac d'AnnecyNa het meer van Bourget is het meer van Annecy het zuiverste meer van Frankrijk. Het turquoise water is ideaal om in te zwemmen van juni tot september. De meeste watersporten kunnen worden beoefend: zeilen, peddelen, waterskiën, duiken. Aan de oevers van het meer zijn talrijke stranden waar u kunt eten of een boot of waterfiets kunt huren. Voor uw accommodatie tijdens uw verblijf in Annecy heeft u de keuze tussen mooie campings en hotels met karakter, afhankelijk van uw budget. Fietsen rond het meer is mogelijk op de Voie Verte, die wordt beschouwd als een van de mooiste fietspaden van Frankrijk.

Veel skigebieden in de buurt

La Clusaz en Haute-SavoieDe stad Annecy ligt in de Noordelijke Alpen en biedt een scala aan dingen om te doen, te zien en te ontdekken in de winter. Wintersporters (langlaufen, skiën, sneeuwschoenwandelen en snowboarden) bereiken de wintersportplaatsen in minder dan 30 minuten. De wintersportplaats Semnoz, de favoriet van de inwoners van Annecy, ligt op slechts 20 minuten van de stad. La Clusaz in het Aravis-massief is een resort dat de charme van een traditioneel Haute-Savoie dorp heeft behouden. Les Confins, op 5 minuten afstand, is een skigebied gereserveerd voor langlaufen. Voor gezinnen is Le Grand-Bornand een ideale plaats om te genieten van vele sportieve en feestelijke activiteiten in zomer en winter.

De grote evenementen van Annecy: Fête du Lac en Descente des Alpages

Fête du Lac d'AnnecyHet hele jaar door kunnen vakantiegangers profiteren van grote festivals die veel publiek trekken. Het bekendste daarvan is het Fête du Lac. Dit grote vuurwerk wordt gehouden aan de oevers van het meer. In oktober verlaten de kuddes de bergweiden voor de winter en paraderen door de stad voor het traditionele volksfeest van de Descente des Alpages. In juni kunnen stripliefhebbers het Internationale Animatiefilmfestival bijwonen, waar vele voorvertoningen gratis worden vertoond op het grote grasveld van de Pâquier dat uitkijkt op het meer van Annecy. In de zomer presenteert het Paysage Festival van Annecy hedendaagse kunstwerken in de vorm van botanische creaties. Wandelaars kunnen door de straten en parken van de stad lopen om ze te ontdekken. In december vindt in de stad de Alpenkerstmarkt plaats. In veel chalets kunt u originele geschenken voor de feestdagen uitzoeken.