Le Bélier: sportevenement in La Clusaz

De Bélier vindt plaats in het skigebied van La Clusaz. Er zijn drie versies van het evenement, in januari voor het witte parcours, in juni voor de mountainbike en in augustus voor het klassieke parcours.

Le Bélier, een evenement geworteld in het skioord

Le Bélier is een belangrijk evenement in La Clusaz. Het evenement is ontstaan uit de ontmoeting van verschillende liefhebbers van hardlopen en wandelen. Vanaf 1989 was het parcours tot 1999 opengesteld voor mountainbikes. In 1995 werden 2.000 deelnemers bereikt. Vandaag nemen elk jaar meer dan 4.000 deelnemers deel, waaronder ongeveer 1.500 wandelaars.

Le Bélier is verdeeld in 3 evenementen

Vandaag is Le Bélier verdeeld in drie varianten, in januari, juni en augustus:

  • De Bélier Blanc. Er worden twee sneeuwroutes en een wandeling georganiseerd.
  • Le Bélier VTT. Er worden 10 evenementen aangeboden. Van verschillende niveaus, ze laten zelfs de jongsten toe om te beginnen lopen.
  • De Bélier trail. 8 wedstrijden worden hier georganiseerd, waaronder één speciaal voor kinderen.

Praktische informatie om van het evenement te genieten

Of u nu een loper bent of een eenvoudige toeschouwer, hier zijn enkele aanbevelingen om optimaal van Le Bélier te genieten, ongeacht het seizoen. Als u in de buurt van Annecy woont, kies dan voor carpoolen of openbaar vervoer in plaats van de auto te nemen. Dat is goed voor de planeet.

Als u deelneemt aan de Trail du Bélier, weet dan dat honden niet zijn toegestaan op het parcours. Neem uw hond dus niet mee, maar laat hem achter in het hotel of laat hem verzorgen door uw familie.

Zorg ervoor dat u kleding draagt die geschikt is voor de weersomstandigheden. Vergeet niet dat het weer in de bergen snel verandert en dat dit gevolgen kan hebben voor de race.

Waar verblijven voor de Ram?

Bij genieten van het evenement hoort ook accommodatie. Hier zijn enkele hotels waar je kunt reserveren voor Ram.

Het Beauregard Hotel

hotel beauregard la clusaz

Het Beauregard hotel ligt aan de voet van de pistes van La Clusaz. Deze accommodatie in Savoyaardse stijl biedt uitzicht op het resort en de bergen. U kunt genieten van traditionele gerechten in het restaurant van het hotel.

Vanaf 112€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Alpen Roc

hotel alpen roc la clusaz

Het Alpen Roc Hotel ligt op 150 meter van de skiliften. Het zwembad, de sauna en de hammam helpen u te herstellen na de Ram. De keuken is gemaakt van verse, lokale producten.

Vanaf 173€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Aries

chambre hotel le carlina

Het Carlina is een accommodatie gelegen in het hart van de badplaats La Clusaz. Sommige kamers bieden een prachtig uitzicht op de bergen en een balkon. Daarnaast kunt u genieten van het spa- en wellnesscentrum.

Vanaf 132€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel La Montagne

hotel la montagne la clusazLa Montagne is een hotel in bergstijl. Het ligt op slechts 150 meter van de pistes en biedt een prachtig uitzicht op het Aravis-gebergte. Het restaurant biedt traditionele en regionale gerechten.Vanaf 54€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

De editie van 2023

De data van de editie 2023 zijn al bekend. We stellen voor dat u ze hieronder ontdekt.

De Witte Ram

le bélier blanc la clusaz affiche 2023

De editie 2023 van de Bélier Banc wordt gehouden op 14 januari. De inschrijvingen zijn al geopend voor de 8 en 14 km routes, evenals voor de 6 km sneeuwschoenwandeling. De start vindt plaats onderaan de Bossonnet telemix en de finish op de Place de l’Église.

Een hoofdlamp is verplicht. Wij raden u ook aan schoenen met spikes mee te nemen om te voorkomen dat u tijdens het evenement uitglijdt. Vergeet niet uw kleding aan te passen aan de weersomstandigheden.

De Ram Mountainbike

le bélier vtt 2022

De Bélier VTT vindt plaats op 10 en 11 juni 2023. Deze wedstrijd, die na een onderbreking van enkele jaren weer op het programma staat, stelt u in staat sport en plezier te combineren. U rijdt door een deel van het Aravis-gebergte en geniet van het landschap.

Om de mountainbikers aan te moedigen, raden wij u de Confins, de Merdassierpas of de Croix Frypas aan. De top van Crêt du Merle is ook een optie, vooral als u een wandeling wilt maken.

Het pad van de Ram

trail du bélier affiche 2022

De Trail du Bélier 2023 vindt plaats van 25 tot 27 augustus 2023. Het is een bekende en niet te missen trail in de Haute-Savoie. De deelnemers aan het parcours zijn live te volgen, dankzij op de grond geplaatste matten, langs het hele parcours.

Tegelijkertijd is er een exposantendorp toegankelijk in het hart van het dorp La Clusaz.Extra info: stokken zijn niet toegestaan op de 7 en 15 kilometer.