Belangrijke evenementen in La Clusaz

La Clusaz is een skioord in de directe omgeving van Annecy. Veel mensen uit Annecy gaan er in het weekend heen, zowel in de zomer als in de winter. Wij stellen u voor om de essentiële evenementen van La Clusaz te ontdekken. U hoeft alleen nog maar uit te zoeken waar u kunt overnachten.

Sportieve evenementen

Sport neemt een belangrijke plaats in in een skioord als La Clusaz. Er zijn veel sportevenementen en wij stellen u voor de belangrijkste te ontdekken, die het hele jaar door worden georganiseerd.

Le Bélier Blanc

le bélier blanc la clusaz affiche 2023

De Bélier Blanc is een trailwedstrijd die in januari plaatsvindt in La Clusaz. Tijdens dit weekend worden verschillende wedstrijden georganiseerd: twee trailwedstrijden, een wandelwedstrijd en een skitourwedstrijd.

Het is belangrijk dat de lopers goed uitgerust zijn, want de temperaturen kunnen in de winter erg koud zijn.

Aan het einde van de wedstrijd is het mogelijk om te genieten van een warm gerecht dat typisch is voor de regio, de tartiflette. Deze is inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

De Derby van Balme

derby de balme la clusaz

De Derby de Balme is een freeski-wedstrijd met een hoogteverschil van 1000 meter. Hij vindt plaats in het skigebied van La Clusaz, in de sector Balme.

Dit evenement is een etappe van de Derby Trophy, die tot doel heeft deze off-piste skiwedstrijden in de kijker te zetten.

De Derby van Balme wordt gewoonlijk in maart gehouden.

Bélier VTT

bélier vtt la clusazDe Bélier VTT is een mountainbikewedstrijd waarmee u sport en plezier kunt combineren. Hij vindt plaats in juni, in de buurt van La Clusaz. U rijdt door een deel van het Aravis-gebergte en geniet van het landschap. Om de mountainbikers aan te moedigen, raden wij u aan naar Les Confins, de Merdassier-pas of de Croix Fry-pas te gaan. De top van de Crêt du Merle kan ook een optie zijn, vooral als u van de gelegenheid gebruik wilt maken om een ritje te maken.

Het pad van Bélier

trail du bélier affiche 2022

De Trail du Bélier wordt elk jaar in augustus georganiseerd in La Clusaz. Het is een bekende trail in de Haute-Savoie en is in de loop der jaren een must-do geworden. De deelnemers zijn live te volgen dankzij matten die langs het parcours op de grond liggen.

Tegelijkertijd is er in het hart van het dorp La Clusaz een dorp van exposanten toegankelijk. U kunt er nieuwe merken ontdekken en nieuw materiaal testen.

Extra info: stokken zijn niet toegestaan op alle wedstrijden.

Culturele evenementen

La Clusaz draait niet alleen om sportevenementen. Ook het culturele aspect wordt het hele jaar door benadrukt. Hier zijn de hoogtepunten van de culturele seizoenen van het dorp.

De kerstman shows

pestacles du père noel la clusaz

De Pestacles du Père Noël vinden al meer dan 20 jaar plaats. Dit straatkunstfestival wordt georganiseerd in het hart van het dorp La Clusaz en is gericht op gezinnen. Het vindt plaats tijdens de eindejaarsfeesten en laat u onderdompelen in de magie van Kerstmis.

Onder de voorgestelde activiteiten vinden we het traditionele concert van het harmonieorkest van La Clusaz, maar ook de kerstmarkt van de school en de grote aankomst van de kerstman op 24 december ‘s avonds.

Genoeg om de jongsten, maar ook de oudsten te laten dromen.

Het carnaval van La Clusaz

carnaval la clusaz ©La Clusaz - Office de tourisme

Het carnaval van La Clusaz is een niet te missen evenement in de badplaats. De optocht, een begrip in het dorp, vertrekt om 19.00 uur vanaf de Bossonnet naar de Place de l’Église. De skileraren nemen deel aan de festiviteiten en lopen mee in de vrolijke optocht.

Na de optocht wordt de avond rond 20.00 uur afgesloten met vuurwerk.

U kunt zich laten schminken bij het Office du Tourisme en een kostuum huren in de VIP lounge van het Office du Tourisme.

Het Radio Meuh Circus Festival

radio meuh circus festival 2023Het Radio Meuh Circus Festival is een gelegenheid om verschillende artiesten te ontmoeten in een ontspannen en feestelijke sfeer. Het wordt georganiseerd door de onafhankelijke webradio Radio Meuh. In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid tot een niet te missen evenement. Het vindt plaats gedurende vier dagen, eind maart of begin april, op de parkeerplaats van het Salon des Dames, onderaan de piste.

Het is een gelegenheid om nieuwe bands en live-artiesten te ontdekken. Het festival biedt concerten onder een grote tent en dj-sets op de pistes en in het hart van het dorp.

Seizoensevenementen

Tijdens het winterseizoen wordt elke maandag een welkomstborrel georganiseerd om de vakantiegangers te verwelkomen. Elk jaar worden ook andere evenementen georganiseerd. Sommige daarvan markeren het einde van de winter. Presentatie.

De Foly-uitdaging

défi foly la clusaz affiche 2022

De Défi Foly is een evenement aan het einde van het seizoen dat sinds 1987 elk jaar plaatsvindt. Spectaculair en gek tegelijk, de deelnemers aan dit evenement hebben één doel: het meer van Confins op ski’s oversteken.

Deze glijbaanuitdaging is toegankelijk op alpineski’s, monoski’s, snowboards of elk ander glijmiddel dat overeenkomsten vertoont met het bovengenoemde materiaal. Het record bedraagt 155 m en dateert van 2010.

De Foly Challenge is gratis en kan worden bekeken vanaf de oevers van het meer van Confins.

La Der des Ders

télécabine la clusaz

La Der des Ders is de afdalingswedstrijd die het einde van het skiseizoen markeert. Hij vindt elk jaar plaats vanuit Balme, bovenaan de gondel. Het evenement wordt georganiseerd door de Amicale des Pisteurs en de teams Ed Base en Rien Peur.

Voor de gelegenheid worden overal in het massief sneeuwbars ingericht met vleeswaren en drankjes.

De Der des Ders gaat om 10.30 uur van start en de dag wordt om 16.45 uur afgesloten met een laatste afdaling vanaf de Col de Balme.