De beste restaurants in La Clusaz

Als Annecy enkele zeer goede restaurants heeft, zijn de Aravis-oorden niet te overtreffen, zoals La Clusaz. Wij stellen u voor de belangrijkste te ontdekken, zodat u nog meer van uw verblijf in de bergen kunt genieten.

De beste restaurants in La Clusaz

Wie het skigebied van La Clusaz kent, weet dat er aan restaurants, evenementen en toeristische accommodaties geen gebrek is. Sommige daarvan worden bijzonder gewaardeerd door klanten, zowel de lokale bevolking als vakantiegangers. Wij stellen u voor de restaurants te ontdekken die als de beste van het dorp worden beschouwd.

De 2 Muilezels

les 2 mules la clusaz

Les 2 Mules is een restaurant gelegen aan de route de la Grallière 180, in La Clusaz. Het etablissement ligt op slechts 5 minuten van het hart van het dorp, tegenover de Bossonnet pistes. Een chique, maar ontspannen ervaring die u niet mag missen.

Contact: 04.50.10.47.81

De Pur

le pur la clusaz ©A. Dubois

Le Pur is een restaurant gelegen aan 27 passage du Mont-Blanc. Het wordt aanbevolen door de Michelingids en biedt een moderne keuken die techniek en eenvoud combineert. Het wordt gemaakt met lokale producten van producenten uit de Aravis regio. Het eigentijdse kader zal u verleiden.

Contact : 04.50.68.64.89 – Foto © A. Dubois

De Cinq

le cinq la clusaz ©M. Cellard

Le Cinq bevindt zich op 26 montée de Château, in het dorp La Clusaz. Het is chef Vincent Deforce die verantwoordelijk is voor een keuken geïnspireerd door de Alpen en de Indische Oceaan. Het menu is gebaseerd op seizoensgebonden en lokale producten. Het etablissement verwelkomt u tijdens het winter- en zomerseizoen.

Contact : 04.50.01.50.01 – Foto © M. Cellard

Restaurant La Ferme

la ferme restaurant la clusaz

Restaurant La Ferme is een etablissement dat de traditionele Savoyaardse keuken aanbiedt, maar niet alleen. Gelegen op 1078 route du col des Aravis, verwelkomt het restaurant u ook voor snacks.

Contact: 04.50.02.50.50

Restaurants op grote hoogte

Het is niet ongebruikelijk dat alpineskiën samengaat met een restaurant op grote hoogte. De “ski-bar” wordt over het algemeen gewaardeerd door skiërs, die in de loop van de dag graag een pauze inlassen om te eten. Hier volgen enkele voorbeelden van restaurants op grote hoogte die u in La Clusaz kunt proberen.

Chalet des Praz

chalet des praz la clusaz restaurant

Het Chalet des Praz is een niet te missen bergrestaurant in La Clusaz. Het is gelegen aan 171 chemin des Praz. U kunt er dus tijdens uw skidag een tussenstop maken om te eten en te genieten van de feestelijke sfeer.

Contact: 04.50.02.59.84

Relais de l’Aiguille

le relais de l'aiguille la clusaz

Le Relais de l’Aiguille bevindt zich op 3 656 route du Crêt du Merle. Op het panoramische terras kunt u genieten van het uitzicht op de bergen en in het bijzonder op de Étale. Er zijn verschillende mogelijkheden: het restaurant, zelfbediening of de bar en snackbar.

Contact: 06.63.42.04.00 of 06.19.34.29.91

La Ô

la ô la clusaz

Het restaurant La Ô ligt op de hellingen van het massief van Étale, in het skigebied van La Clusaz. Het biedt traditionele en huisgemaakte gerechten. U kunt ook genieten van het uitzicht op de bergen en de achtergrondmuziek. Geniet ‘s avonds van een ritje in de sneeuwfrees naar het restaurant La Ô.

Contact: 04.82.77.74.74

Eten onderweg

De meest fanatieke skiërs nemen meestal niet veel tijd om te eten. Het is de bedoeling er het beste van te maken en zo snel mogelijk te eten. Hier zijn de plaatsen om onderweg te eten in La Clusaz.

Chez Papaz

chez papaz la clusaz

Chez Papaz bevindt zich op 35 place du Pré de Foire, tegenover de kassa van de Champ Giguet skilift. Er worden mediterrane en Italiaanse gerechten aangeboden. Ideaal om langer van de pistes te genieten.

Contact: 04.50.02.40.14

Le Scrapeur

snack le scrapeur la clusaz

Le Scrapeur is een snackbar aan het begin van de Bossonnet telemix. Geopend van 8.30 tot 17.30 uur kunt u er onderweg eten, tussen twee afdalingen door. Op het menu staan panini’s, pannenkoeken, broodjes of een pastaschaal met friet.

De vertrek- en aankomstpunten van de ESF zijn ook vlakbij.

Restaurants met een goede prijs-kwaliteitverhouding

La Clusaz heeft ook enkele voordelige restaurants. Hier zijn er een paar, populair bij de plaatselijke bevolking en vakantiegangers.

Le Refuge

crêperie le refuge la clusaz

De crêperie Le Refuge is de perfecte plek voor een pauze, ongeacht het tijdstip van de dag. Gelegen aan 49 place du Pré de Foire is de crêperie een must in het dorp La Clusaz. Op het terras kunt u genieten van de zon.

Contact: 04.50.02.42.72

Candide winkel

candide store la clusaz

De Candide Store ontleent zijn naam aan de uitbater, Candide Thovex. Het restaurant ligt aan de route de l’Étale 26, in het hart van La Clusaz. Salades of hamburgers, er is voor elk wat wils.

Contact: 04.50.27.90.20

Chez Moi

chez moi restaurant la clusaz

Chez Moi ligt aan de route des Confins 21, in La Clusaz. Dit restaurant biedt een Franse en traditionele keuken. U kunt genieten van lokale specialiteiten zoals tartiflette. De prijs-kwaliteitverhouding wordt door klanten als uitstekend beschouwd.

Contact: 04.50.19.63.04