Bowling in Annecy

Voor bowlingliefhebbers biedt de regio Annecy twee locaties. De ene ligt in Annecy en de andere aan de rand van het meer in Sévrier.

De Bowl in Annecy

Le Bowl à Annecy

Dit is een bekend etablissement in Annecy, het ligt vlakbij het Arcadium theater, 9 boulevard du Fier. Het is goed bereikbaar met de bus, maar het ligt uit de route, dus u moet met de auto of de fiets komen.

Deze bowlingbaan heeft ook een nachtclub die in het weekend tot 5 uur ‘s ochtends open is met electrofeesten die worden georganiseerd door internationaal bekende dj’s. De Bowl in Annecy heeft ook een restaurant Le 300, met de mogelijkheid om zalen te privatiseren. Voor bedrijven zijn er seminariezalen beschikbaar met verschillende formules.

Wat bowling betreft, beschikt de Bowl over 16 banen voor alle niveaus: beginners, junioren en gevorderden. Mogelijkheid om ‘s avonds en in teamverband te spelen. De bowlingbanen kunnen elke dag zonder reservering worden gebruikt, behalve bij een diner in het restaurant. Bij verjaardagsarrangementen kunnen kinderen na een partijtje bowlen een taart delen.

Bowling in Sevrier

Le bowling à Sévrier

De bowlingbaan in Sévrier is bekend bij bowlingliefhebbers en bestaat al vele jaren. Het ligt aan de weg van Sévrier naar Saint-Jorioz op 3563, route d’Albertville, 74320 Sévrier. Het strand van Sévrier ligt op slechts 5 minuten rijden, zodat u kunt genieten van een duik in het turquoise water van het meer van Annecy.

Geopend van vrijdag tot zondag, kunt u genieten van de 12 pistes, evenals de bar, de speelzaal en de biljarttafel. Kinderen zijn toegestaan op de pistes vanaf 6 jaar en 1.10 meter.

Wat zijn de regels voor het bowlen?

Les règles du bowlingElke deelnemer speelt in een vooraf bepaalde volgorde. Je gooit 2 ballen in elke ronde. Je scoort evenveel punten als het aantal kegels dat je omver gooit.

Als je in twee schoten alle kegels weet om te slaan, maak je Spare met een bonus van 10 punten op de vorige worp.

Als je alle 10 kegels in het eerste schot weet om te slaan, is er geen tweede bal, het is een Strike en het aantal punten is 10 plus de volgende 2 ballen die dan dubbel tellen.