Wereldbeker biatlon in Grand Bornand

Het skioord Le Grand Bornand is al enkele jaren gastheer van de wereldbeker biatlon. Een unieke gelegenheid om het winterseizoen te beginnen en de Franse biatleten aan te moedigen.

De Noordse ontmoeting die u niet mag missen!

De Biathlon World Cup in Le Grand Bornand is een gelegenheid om de grootste atleten van het circuit aan het werk te zien. Onder de Franse atleten vinden we Quentin Fillon-Maillet of Émilien Jacquelin, terwijl de vrouwen kunnen rekenen op Anaïs Chevalier-Bouchet en Julia Simon. Om hen aan te moedigen en hen in volle inspanning te zien, raden wij u aan om u ter hoogte van de beklimmingen op te stellen en niet op de tribune.

Het Sylvie Becaert stadion, de enige Franse locatie met een A-licentie

Het stadion waar de wereldbeker plaatsvindt, ligt naast het dorpscentrum. Het is genoemd naar Sylvie Becaert, kampioene van Grand Bornand in 2000. Het tijdelijke karakter en de nabijheid van het dorp maken het tot een uniek circuit. Het biatlonstadion van Grand Bornand heeft ook een exclusieve licentie in Frankrijk van de Internationale Federatie.

De A-licentie is essentieel voor een skioord om een evenement van de omvang van de wereldbeker te organiseren. De organisatoren moeten dus een penaltyring, een schietbaan, ontvangstruimten voor het publiek en open en compacte langlaufloipes aanbieden. In enkele cijfers is het Grand Bornand stadion :

chiffres sur la coupe du monde de biathlon grand bornand

Een WK met respect voor het milieu

De organisatoren van het evenement streven er ook naar het milieu te respecteren. Om het plaatselijke ecosysteem niet te verstoren wordt 80% van de infrastructuur na afloop van de wedstrijd ontmanteld. Met hetzelfde doel om de natuurlijke omgeving te beschermen, loopt het parcours van de biatleten grotendeels over de bestaande langlaufloipes. En aangezien het WK biatlon een groot aantal toeschouwers trekt, komt 50% van hen uit Thônes en de lager gelegen vallei.

Praktische informatie

Het biatlonstadion is het centrale punt van het evenement. De hele badplaats Le Grand Bornand is echter een week lang in rep en roer. Het kan daarom moeilijk zijn om je te verplaatsen en te parkeren. Wij raden u aan te lopen of de pendelbus te nemen als u in het dorp verblijft. Komt u uitAnnecy of meer in het algemeen uit de Haute-Savoie, kies dan voor carpooling naar Thônes of Glières-Val-de-Borne. Er zijn parkeerplaatsen en u kunt de reis afsluiten met een pendelbus.

Waar overnachten in Grand Bornand tijdens het WK?

Voor degenen die ten volle van het evenement willen profiteren, stellen wij enkele ideeën voortoeristische accommodatie voor.

Best Western Chalet les Saytels

chambre du best western les saytels grand bornand

Dit etablissement ligt op 350 meter van de pistes van Grand Bornand. U kunt dus gemakkelijk het biatlonstadion bereiken. Er is ook een overdekt zwembad waar u kunt ontspannen na een dag in de buitenlucht.

Vanaf € 130 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Residentie le Dahu

chambre de la résidence le dahu st jean de sixt

De residentie le Dahu ligt in Saint-Jean de Sixt. De toegang tot Grand Bornand is gemakkelijk en u kunt een bus nemen. Het heeft ook een parkeerplaats. Een ander positief punt is dat de accommodatie is uitgerust met een magnetron en kookplaten.

De prijzenbeginnen bij €70 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Chalet-Hotel Les Cimes

chambre du chalet hotel les cimes grand bornand

Het Chalet-Hotel Les Cimes is een rustige en comfortabele plek. Als u wilt genieten van het WK, maar ook van het skiën, is dit etablissement ideaal gelegen. U kunt ook gebruikmaken van de spa om nieuwe energie op te doen.

Vanaf € 162 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Editie 2022

affiche de la coupe du monde de biathlon grand bornand 2022

Voor meer informatie over het WK biatlon2022 kunt u ons uitgebreide artikel hierover raadplegen. Daar vindt u het gedetailleerde programma en de ticketprijzen.

De kaartverkoop is op 13 september geopend.