Cruseilles

De stad Cruseilles, in de Haute-Savoie, ligt tussen Annecy en Genève, aan de splitsing van de Bornes. Het heeft 4.431 inwoners. Het ligt op 783 meter hoogte.

Geschiedenis en erfgoed

Mairie de Cruseilles en Haute-SavoieDe aanwezigheid van de mens is zeer oud op dit grondgebied. Sporen van werktuigen dateren uit de prehistorie in de grotten van Salève, de berg die boven de stad uitsteekt. Vervolgens onderging dit geografische kruispunt verschillende invasies: Allobroers, Romeinen, Bourgondiërs, Goten en Franken.

In het begin van de middeleeuwen werd de heerlijkheid Cruseilles verbonden met het graafschap Genève. Vervolgens werden handelsconcessies ingesteld.

In 1801 werd Cruseilles onderdeel van het kanton Saint-Julien. Op 20 december 1860 werd het kanton Cruseilles opgericht toen Savoie deel ging uitmaken van Frankrijk. Tijdens de hedendaagse periode maakte de landbouwactiviteit plaats voor verschillende diensten en industrieën.

De brug van Caille

Pont de la Caille à Cruseilles en Haute-SavoieDeze brug werd gebouwd in 1837. Hij overbrugt een breuk in de rivier de Usses. Dit gebouw kan het hele jaar door bezocht worden. De Caille brug wordt nu vergezeld door een hedendaagse brug die het belangrijke wegverkeer kan ondersteunen.

Culturele en sportieve voorzieningen

Sportfaciliteiten

De gemeente beschikt over talrijke sportfaciliteiten:

  • Een skatepark, rue des Moulins.
  • Een speeltuin voor kinderen, Ebeauxlaan.
  • Het sportcomplex van Ebeaux, voor teamsporten.
  • Het zwembad van Ebeaux, dat gebruikt wordt door scholen en hogescholen.
  • Het natuurpark van Dronières biedt een breed scala aan activiteiten: een fitnessparcours van 2,5 km, een wildpark met picknickplaats, een avonturenpark en een oriëntatieloop. In het meer van Dronières kunt u vissen, tennissen en bi-crossen.

Het verwarmde buitenzwembad van Les Dronières

Piscine des Dronières à CruseillesHet verwarmde buitenzwembad van Les Dronières trekt in het zomerseizoen veel publiek. Er is een snackdienst beschikbaar, evenals zwem-, aquafobie- en aquagymlessen. Gelegen op ongeveer 20 km van Annecy, raden wij dit zomeruitstapje aan.

Openingstijden: van juni tot begin september, maandag tot vrijdag van 12.30 tot 19.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 19.00 uur.Prijs: 3 € voor kinderen, 6 € voor volwassenen.Adres: Les Dronières, 74450 Cruseilles.

Culturele voorzieningen

U kunt terecht in de intercommunale bibliotheek André Dussolier, gevestigd in 44 rue des Grands Champs. Het theater van Cruseilles biedt het hele jaar door een gevarieerd programma.

De best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels bij Cruseilles geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede klantenbeoordelingen hebben:

Domaine des Avenières

Dit prachtige 4-sterrenhotel ligt in Cruseilles, tussen Annecy en Genève. Het is uitgerust met een gouden mozaïekkapel, een hamam, een jacuzzi en een sierzwembad. U kunt op een heldere dag genieten van het uitzicht op de Mont Blanc.

Vanaf €187 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Beaujour & Bonsoir Brasserie-Hotel

Het hotel ligt vlakbij afslag 18 van de snelweg A41 in de gemeente Villy-le-Pelloux bij Cruseilles en op 10 minuten van Annecy. Het ontbijt is beschikbaar vanaf 6:30 uur. U kunt gaan wandelen in het Aravis-gebergte.

Vanaf 71 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

The Originals City, Hotel Rey du Mont Sion

Dit is een aangename tussenstop op weg naar de wintersportplaatsen. Het hotel ligt op enkele kilometers van Cruseilles. U kunt lunchen in het gastronomische restaurant ernaast. Het hotel heeft een grote tuin met een buitenzwembad en een tennisbaan.

De prijzen beginnen bij € 79 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Savoie – Aux Portes de Genève

Net voorbij Cruseilles, aan de poort van Genève, biedt dit hotel een goed niveau van comfort en faciliteiten. Het ontbijt wordt geserveerd op uw kamer of in de eetzaal. Het treinstation ligt tegenover het hotel.Vanaf € 72 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Le Soli

Dit 2-sterrenhotel ligt in Saint-Julien-en-Genevois, op korte afstand van Genève. Het ontbijt bestaat uit verse producten: brood en croissants. Er is een bushalte in de buurt om het centrum van Genève te bereiken.

Vanaf €58 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Onderwijs

De stad heeft een kleuterschool, een crèche en lagere en middelbare scholen: de openbare basisschool in de rue des Prés longs en de particuliere basisschool in de rue des Frères. Er is ook een Montessorischool en -college in Cruseilles.

Beurs van Cruseilles voor wijn en streekproducten

Le Salon des Vins et des Produits régionaux de CruseillesElk jaar, eind februari, organiseert de tafeltennisvereniging van Cruseilles haar beroemde wijn- en streekproductenbeurs . Met meer dan 70 exposanten en 2.500 bezoekers vierde dit evenement in 2020 zijn 25e verjaardag. De aangeboden producten komen uit heel Frankrijk. Bezoekers kunnen ter plaatse eten. De beurs wordt georganiseerd in de Gymnase des Ebeaux, Avenue des Ebeaux, 74 350 Cruseilles.

De markten van Cruseilles

Marché à Cruseilles Haute-SavoieIn mei, juni en juli worden maandelijks avondmarkten georganiseerd. Elke week zijn er twee markten in deze gemeente van de Haute-Savoie.

  • De traditionele markt vindt het hele jaar door plaats op donderdagochtend van 8 tot 13 uur, op de Place de la Mairie op de parkeerplaats Rue des Frères.
  • De zondagsmarkt vindt elke zondag plaats van 8 tot 13 uur op de Place de l’Église en de Place de la Mairie. Er worden verse streekproducten en ambachtelijke producten te koop aangeboden.

Stadhuis

Adres: 35, place de la Mairie, 74350 CruseillesTel: 04.50.32.10.33 Openingstijden: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 12 uur en van 14 tot 17 uur. Officiële website: www.cruseilles.fr