Het huis Gallo in Annecy

Dit prachtige 18e eeuwse gebouw van 3 verdiepingen ligt aan de Place Sainte Claire in Annecy. Het huisvest de vereniging van de Vrienden van het oude Annecy. Vergeet tijdens uw wandeling in Annecy niet omhoog te kijken om de Italiaans geïnspireerde architectuur te bewonderen.

De geschiedenis van het Gallo-huis

Als u door de rue Sainte Claire loopt, voordat u de gelijknamige poort passeert, komt u op de Place Sainte Claire. Rechts van de poort ziet u het Gallo-huis.

De architect Charles Gallo kocht het gebouw en verbouwde het in 1794 naar zijn smaak. Charles Gallo was lid van het architectencorps van Piemonte-Sardinië. De architectuur hier is een mengeling van hedendaagse neoklassieke stijl en 17e eeuwse Turijnse barokinspiratie. U kunt de ornamenten op de ramen waarderen, vooral op de tweede en derde verdieping. De stad Annecy is verantwoordelijk voor de bloei van de bloembakken.

Voor de goede orde, de heer Gallo wilde de arcades aan de rue Sainte Claire verwijderen om de uitlijning van de gevels te herstellen. Dat is hem niet gelukt, waardoor de bezoekers in deze straat droog kunnen blijven als het regent. Het Gallo-huis herbergt op de begane grond een winkel, het atelier van de bioscoop van Annecy en de vereniging Vrienden van het oude Annecy. Deze dynamische vereniging heeft een prachtige bibliotheek over de geschiedenis van Annecy. Zij organiseert conferenties en geeft goed gedocumenteerde publicaties uit over specifieke periodes van de stad. Tijdens de Open Monumentendagen organiseert de vereniging “open dagen”.

Het Gallo-huis in Annecy

Een bezoek aan het Palais de lÎle, ook wel bekend als de Oude Gevangenis, is een must. Het ligt op slechts 300 meter afstand. U kunt ook de kathedraal Saint-Pierre ontdekken, van gotische inspiratie, maar beïnvloed door de Italiaanse Renaissance.