De Angon waterval

De waterval van Angon is een opmerkelijke plek boven het meer van Annecy. Deze wandeling, waar het hele gezin van kan genieten, heeft het voordeel dat hij in de zomer in de schaduw ligt en verfrissend is door de projectie van druppels van de waterval.

Toegang tot de waterval

Deze prachtige wandeling is relatief eenvoudig. U ontdekt er een waterval van 60 meter hoog, die door liefhebbers van canyoning zeer wordt gewaardeerd. Qua rivieren komen de Nant du Grenant en de Nant d’Oy vlak voor de waterval samen. Zij ontspringen respectievelijk op de hellingen van Tournette en op de weg naar beneden vanaf Lanfonnet.

Vanuit Annecy gaat u naar Talloires en 1 kilometer later slaat u linksaf richting Angon. Als u 3 kilometer omhoog gaat, is het begin van het pad aan de rechterkant bij villa N°234. Parkeren is vrij beperkt, want er is weinig ruimte. Eenmaal geparkeerd, moet u op uw schreden terugkeren om het begin van de wandeling naar de waterval van Angon te nemen, aangegeven met een bord.

De route van de wandeling

Het eerste deel is in het bos, de helling is matig maar constant tot u een vlak gedeelte bereikt waar u het meer van Annecy en het schiereiland Duingt kunt bewonderen. Dan volgt het tweede deel van de route, aan de kant van de klif, die leidt naar een pad voorzien van metalen beschermingshekken.

Cascade d'Angon à Talloires-Montmin

Tenslotte doorkruist u een korte zone die voorzien is van kettingen om onder de prachtige 60 meter hoge waterval van Angon door te gaan.

De terugweg volgt dezelfde route, maar wanneer u de metalen barrière bereikt, kunt u rechtsaf slaan om de Pont de Fées te bereiken , die de waterval overspant.

Als u de auto terugneemt, heeft u in de zomer de mogelijkheid om te gaan baden op een van de mooiste stranden van het meer van Annecy: het strand van Angon.

Praktische informatie

Het is essentieel om kinderen bij de hand te houden. Vermijd deze wandeling bij nat weer, want de grond kan glad zijn. Goede wandelschoenen zijn vereist. De tocht duurt een uur.

U kunt ook een alternatieve route nemen wanneer het pad splitst voordat u de kloof binnengaat. U kunt de feeënbrug en de gigantische kuilen zien. Deze watervaltocht kan ook als lus worden gedaan in 2,5 uur, het niveau is dan hoger.

Het beste seizoen is de lente, wanneer de sneeuw smelt en de waterval imposant is. In de winter is hij soms bevroren. In de zomer is deze wandeling zeer aangenaam met het gedeelte in het bos en de verfrissende vochtigheid bij de waterval.

De Cascade d’Angon wandeling in video