Het Beauregard plateau

Het plateau van Beauregard is een prachtig natuurgebied in het Aravis-massief in de Haute-Savoie. Dicht bij Annecy voor vakantiegangers, is het een ideaal alpine gebied voor langlaufen en sneeuwschoenwandelen. De sneeuwbedekking is belangrijk en de grote bossen herbergen een grote verscheidenheid aan wilde dieren. In de zomer zijn er prachtige wandelingen om de flora en fauna te bewonderen.

Toegang tot het plateau van Beauregard

Om het plateau te bereiken zijn drie toegangen mogelijk:

  • vanuit Manigod , vertrek vanaf de parkeerplaats Col de la Croix-Fry,
  • vanuit La Clusaz door de Beauregard kabelbaan te nemen,
  • en vanuit Thônes te voet.

Deze benadering van het plateau biedt u prachtige panorama’s op: de Aravis, de Mont Blanc, de Charvin, de Sulens, de Glières en de Tournette. Het is de zekerheid van aangename wandelingen voor het hele gezin op het ritme van de bellen van de kuddes en de prachtige boerderijen van de bergweiden. Het uitzicht is weelderig op het Mont Blanc-massief en de Aravis-keten. U kunt stoppen bij de boerderij van Lorette om met de plaatselijke producenten te praten en de uitstekende Reblochon kaas te proeven die ter plaatse wordt geproduceerd. Het plateau is sinds 2017 geclassificeerd als Natura 2000.

Het Beauregard plateau in de winter

Plateau de Beauregard ski de fond Haute-SavoieHet Nordic gebied van het Beauregard plateau, gelegen op een hoogte van 1.600 m, biedt 8 goed onderhouden langlaufloipes over 36 km. De beste manier om er te komen is met de kabelbaan die vertrekt vanuit het centrum van het dorp La Clusaz. Op dit plateau kunt u afwisselend skiën of schaatsen. Er zijn gemarkeerde wandel- en sneeuwschoenroutes. Ze variëren van één tot zes km lang.

De toren van het Beauregard plateau

Tour du plateau de BeauregardMet deze prachtige lus kunt u een groot deel van het plateau ontdekken. Ze kan worden gedaan op sneeuwschoenen. Het vertrek is vanaf de top van de Beauregard kabelbaan die uit La Clusaz komt. U moet afdalen naar de herberg “La piste Bleue”. De aankomst is bij de Pointe de Beauregard. De duur van de excursie is gemiddeld 2,5 uur, afhankelijk van de sneeuwhoogte en de kwaliteit van de pistes. De afgelegde afstand is 5,5 km met een hoogteverschil van 200 m.

Het plateau van Beauregard in de zomer

Plateau de Beauregard en été La ClusazIn de zomer kunt u genieten van dezelfde gemarkeerde paden. Het plateau is bebost en biedt vele plaatsen om te picknicken. Een ontdekking van de fauna en flora is interessant voor jong en oud. De tocht over het plateau van Beauregard is een aangename lus van 8 km die in 3 uur kan worden afgelegd, met een hoogteverschil van 200 m.

Het is niet erg moeilijk. U hebt de mogelijkheid om bosbessen en paddestoelen in het kreupelhout te ontdekken. Raadpleeg voor het eten van paddestoelen een gespecialiseerde apotheker.

De fauna van het Beauregard plateau

Renard de Haute-SavoieHet is een zeer rijke alpenfauna die u kunt ontmoeten als u rustig en geduldig bent. Vroeg in de ochtend kunt u als eerste de sporen zien van dieren die ‘s nachts op zoek zijn naar voedsel. Overdag kunt u de volgende soorten tegenkomen: gemzen, hinden, reeën, hazen, hermelijnen, wezels en natuurlijk vossen. De wezel duikt vaak onder de sneeuw om even verderop weer tevoorschijn te komen, het is een fascinerend gezicht.

Als u geluk heeft, kunt u het prachtige korhoen zien. Deze bergvogel is ook bekend als het auerhoen.