Skatepark in Annecy

Annecy biedt vele kwaliteitsskateparken om je te vermaken, afhankelijk van je niveau en je uitrusting. U bent op vakantie en u wilt skaten. Wij bieden u de beste plekken.

Kies een skatepark in Annecy

Annecy is goed uitgerust met skateparken, afhankelijk van je niveau en je voorkeuren is het aan jou om te kiezen om te oefenen met skateboarden, BMX, skeeleren of scooteren. De beoefening van de historische plek voor het Hôtel de Ville wordt niet langer getolereerd door de gemeentepolitie vanwege de aanpassing van het fietspad.

De Kom van Annecy

Le Bowl park d'Annecy

Dit is een groot kwaliteitspark met een oppervlakte van 750 m². Zeker het meest complete in Annecy, met bowls en straat. Het materiaal is geschikt voor alle niveaus. Ook de toeschouwers zullen niet teleurgesteld worden, want de show is er met een zeer goed niveau. Slachtoffer van zijn succes, de Bowl is vaak erg druk, dus het is beter om te komen in de ochtend. Na een goede inspanning kunt u gaan zwemmen op het Marquisats strand dat er recht tegenover ligt. Begin september wordt een wedstrijd“Marquisat Jam” georganiseerd.

Elk jaar organiseert de Annecy Board Club (ABC) zijn skatewedstrijd. Op het programma staan demonstraties op de kom maar ook op straat. Meer dan 80 deelnemers uit heel Frankrijk, in de leeftijd van 10 tot 37 jaar, trekken meer dan 3.000 toeschouwers voor deze wedstrijd die half september plaatsvindt. Skateboarding stond op het programma van de Olympische Spelen in Japan in 2021.

In 2021 vierde Le Bowl zijn 20e verjaardag met aandacht voor street- en bowlskating. Op het programma stond een wedstrijd met de verschillende categorieën, gevolgd door de “street for cash” (de beste tricks winnen meteen prijzen) en tot slot de finale met de uitdaging op de blokken.

Praktische informatie: gratis toegang, verlicht tot 23 uur in de zomer, waterpunt, adres: 58 avenue des Marquisats, 74 000 Annecy.

Het skatepark van Annecy-le-Vieux

Le skatepark d'Annecy-le-VieuxBij skaten of skeeleren in Annecy denkt men meteen aan de Bowl, maar het betonnen park van Annecy-le-Vieux is een goede verrassing. Het is een vrij technische maar zeer complete voorziening. Het is beperkt van omvang en daarom niet geschikt voor BMX.

Praktische informatie: vrije toegang, geen verlichting, waterpunt, adres: 30 rue du Capitaine Baud, 74 940 Annecy-le-Vieux.

Het skatepark van Glaisins

Le skatepark des GlaisinsDe plek meet 684 m², is vrij compleet met een kwart, een hellend vlak, een dubbele step, een halve piramide met een richel en een springtafel met een zijspoor.

Praktische informatie: vrije toegang, geen verlichting, geen waterpunt, adres: Route de Thônes, 74 940 Annecy-le-Vieux. De vonk ligt naast het sportterrein van Glaisins.

De kom van Seynod

Le Bowl de Seynod

Deze faciliteit omvat een bowl van 204 m² en een straatgedeelte van 235 m². De conditie is uitstekend, er wordt een goed niveau genoteerd, maar beginners zijn welkom. Het park ligt tegenover de Espace Culture de Seynod. Deze plek wordt aanbevolen voor skateboarden.

Praktische informatie: Vrije toegang, trappen, geen water, geen verlichting, parking, adres: Rue du Champ de la Taillée, 74 600 Seynod.

Het skatepark van Cran-Gevrier

Le skatepark de Cran-GevrierDit park heeft praktische samengestelde modules voor beginners. De kom is niet erg diep, maar lekker om te rijden. De spaken zijn vrij steil maar je went eraan. Het park is vrij klein: 120 m². Naast de kom vindt u een kwart, een springtafel en een kruik.

Praktische info: Gratis toegang, parking, geen waterpunt. Adres: op de hoek van de rue du Jourdil en de route de la Salle, 74 960 Cran-Gevrier.

Regels om te respecteren in een skatepark

Je wilt een leuke tijd hebben met vrienden, elkaar leren kennen en vooruitgang boeken met skateboarden, BMX of steppen. Je moet enkele veiligheidsregels respecteren.

  • Op je beurt wachten, je moet de andere rijders die wachten respecteren. Dus nietslingeren.
  • Begrijp de lijnen van het skatepark. Als je nieuw bent op de spot, moet je de tijd nemen om de hoofdlijnen te observeren door te kijken hoe de locals oefenen.
  • Bekijk beide kanten voordat je erin springt. Het heeft geen zin te “droppen” en te denken dat de anderen je wel zullen laten passeren. Wees geduldig en respecteer de deelnemers.
  • Ga niet op de stoepranden en bovenop de lijnen zitten, deze elementen van het skatepark worden vaak gebruikt. Dit creëert een slechte sfeer en hindert de rijders.
  • Rijd niet in een cirkel in het midden van het skatepark of onderaan de bowl. Deze slechte praktijk snijdt alle lijnen van de andere rijders door.
  • Tot slot is het dragen van gewrichtsbeschermers en een helm natuurlijk verplicht.

Alle skateparken in Annecy zijn uitgerust met vuilnisbakken, ze zijn er niet voor de versiering van het terrein, je moet je afval weggooien.

Skateboarden op de Pâquier

De stad Annecy heeft een gemeenschappelijk terrein ingericht om te skaten met het meer op de achtergrond. Het bevindt zich op de promenade Jacquet op de Pâquier. Dit is het grote asfaltgedeelte dat de prefectuur verbindt met de oever van het meer. Deze ruimte wordt in juli en augustus gedeeld door voetgangers, fietsers en skaters.

Video van de Annecy Bowl op een step