Het meer van La Balme

Het meer van La Balme-de-Sillingy is een natuurlijke plek om te wandelen en te picknicken in de buurt van Annecy. Veel faciliteiten maken het bijzonder aangenaam.

Een natuurgebied met voorzieningen

Nénuphars sur la lac de la BalmeDe naam van de Balme stamt uit de 5e eeuw voor Christus en betekent grot in het Keltisch. In die tijd was de hele vlakte bedekt met water. Beetje bij beetje droogde het gebied op en werd het een moeras. Het gebied werd ontwikkeld tot een middelgroot kunstmatig meer bij de berg van La Mandallaz.

Wat de fauna betreft, zijn er veel vogels zoals eenden aanwezig. De flora van het meer omvat prachtige rozentuinen en waterlelies. In het voorjaar kunt u de Aziatische kersenbloesembomen bewonderen.

U kunt een mooie wandeling maken langs de oevers. Het meer is 1,7 kilometer lang en is toegankelijk voor rolstoelen met assistentie en kinderwagens. Er is een trimparcours waar u op verschillende toestellen kunt oefenen. Vooral joggers waarderen deze lus voor hun training.

Talrijke recreatiemogelijkheden

Le Lac de la Balme de SillingyDit kunstmatige merengebied ligt ten noorden van de gemeente La Balme de Sillingy, op de weg naar Parijs. Het staat bekend om zijn visvangst, om zijn wandelroute. Het vissen is gereglementeerd, u moet een vergunning kopen bij het informatiepunt. U kunt gebruik maken van de rust- en ontspanningszones, de picknickplaatsen en de kinderspeelplaats.

In de zomer is het terrein aangenaam schaduwrijk om uit te rusten aan de oever of om te eten in het restaurantgedeelte: het Chalet de Tornet. s Middags is er een zoet menu met ijs en gebak.

Voor advies over uw vakantie is er een Toeristisch Informatie Punt. Om de streek te ontdekken kunt u ter plaatse elektrische fietsen huren.

U kunt parkeren op de verschillende parkeerplaatsen. Er is een afgesloten terrein voor campers met 25 plaatsen voorzien van een blauwe vlotter met afvoer van afvalwater en drinkwater.

Adres: 165 route de Paris, 74330 La Balme-de-Sillingy Het terrein is het hele jaar geopend en is gratis te gebruiken. Er zijn ook openbare toiletten met toegang voor gehandicapten en een drinkwaterpunt.

Het dorp La Balme-de-Sillingy ligt vlakbij. U kunt lunchen in het uitstekende restaurant van de Franse culinaire traditie: “Les Rochers”.

De 24 uurs race in La Balme

Les 24 H de la BalmeDit jaarlijkse liefdadigheidsevenement vindt elk jaar plaats in het eerste weekend van november. Deelnemers komen hun eigen uitdaging aangaan door te wandelen of te rennen, alleen of in teamverband gedurende 1 uur, 2 uur, 6 uur of 24 uur. De organisatie biedt verfrissingen en een apparaat om het aantal rondjes over het meer van Balme te tellen. Op zondagochtend om 10.30 uur wordt ook een wedstrijd voor kinderen georganiseerd. De deelnemers ontvangen een 24 uur de la Balme diploma.

De tuinen van het park van de Haute-Savoie

Le Parc des Jardins de la Haute-SavoieDe kinderen wandelen door het Tuinenpark van de Haute-Savoie. Het bestaat uit 54 miniatuurtuinen rond het meer. Het doel van deze speurtocht is om het pijlwoord te ontdekken dat achter deze tuintjes verborgen ligt. Dit spel is dagelijks geopend van 01/04 tot 30/09 tijdens de openingsuren van het Informatiepunt. Dit gebied is ook interessant voor volwassenen. De miniaturen reconstrueren de landschappen van het voorland van de Haute-Savoie. Eens per maand wordt er een natuurbijeenkomst georganiseerd met een conferentie en een bezoek.

Het meerfeest

Fête du lac de la BalmeElk jaar, op de eerste zaterdag van juli, wordt er een groot festival georganiseerd. Het biedt muzikale animatie, een maaltijd, vuurwerk, jeu de boules wedstrijden en een dans. In augustus kunt u het Festival van het Meer van Annecy bijwonen.

De Roger Vittoz Carp Enduro

Enduro Carpe Lac de la BalmeDit evenement vindt plaats gedurende 72 uur halverwege augustus. Het is een wedstrijd voor het vissen op karper en steur. Een visvergunning is niet vereist.

Op minder dan 20 minuten rijden kunt u ook het meer van Annecy ontdekken.