Achtertuin

Quintal is een kleine gemeente die 6 km ten zuidwesten van Annecy ligt, dicht bij dorpen als Viuz-la-Chiesaz, Balmont of de stad Seynod. Er wonen iets meer dan 1200 mensen. Deze inwoners worden quintalis genoemd.

Geografische ligging

Mairie de Quintal en Haute-SavoieQuintal is een dorp op ongeveer 700 meter hoogte, aan de voet van de berg en het bos van Semnoz. Het hoogste punt, op de top van de Semnoz, is meer dan 1500 meter. Het dorp ligt op 8 minuten van de poorten van Annecy en op 15 minuten van de top van de Semnoz waar de favoriete winter- en zomersportplaats van Annecy ligt. Quintal is ook een aantrekkelijk dorp vanwege de vele evenementen het hele jaar door: concerten, beurzen, rommelmarkten, autorally’s, fiets- of voetraces, enz.

Schoolvoorzieningen

 • Basisschool gelegen in het hart van het dorp. De kantine bevindt zich op de eerste verdieping.
 • Een micro-crèche “Les petits flocons” bevindt zich in het kinderdagverblijf voor kinderen van 4 maanden tot 3 jaar.

Monumenten en toeristische plaatsen

Romaanse kerk uit de 11e eeuw

Eglise de Quintal en Haute-SavoieQuintal is de gemeente van het departement Haute-Savoie met de oudste kerk. Ze werd gebouwd in de 11e eeuw en heeft het grootste deel van haar architectuur behouden. Ze staat sinds 1986 op de monumentenlijst. U kunt haar zien bovenaan het dorp, tegenover de school. Deze kerk is gewijd aan de Visitatie van de Maagd.

De grotten van Quintal

Les grottes de QuintalAchter de kerk, meer bepaald door de weg te nemen tussen de school en de kerk, zijn er twee grotten gegraven in de berg Semnoz. Om ze te bereiken, moet men eerst de weg naar Grosse Pierre nemen, dan de weg naar Sainte-Catherine, om vervolgens iets meer dan een kilometer te klimmen naar het pad dat naar deze grotten leidt. Pas op, het is absoluut noodzakelijk om uitgerust te zijn, het toegangspad is niet het gemakkelijkste en het is ondenkbaar om er met hakken of slippers heen te gaan.

Het pad van Sainte-Catherine

Le chemin de Sainte-Catherine au SemnozHet vertrek is ter hoogte van de kerk van Quintal. Door het schaduwrijke kreupelhout kom je op de plaats van devoormalige abdij van Sainte-Catherine waar een beroemde aardewerkfabriek was gevestigd. De combe biedt uitzicht op Annecy. De terugweg gaat via het gehucht Vovray naar Annecy. Alle paden zijn bewegwijzerd en hebben geen bijzondere moeilijkheidsgraad. De wandeling duurt twee uur en u kunt picknicken in de velden of in het bos bij warm weer.

Kapel van Vernettes

Chapelle des Vernettes à QuintalNaast de kerk heeft Quintal ook een andere plaats gewijd aan religie met de kleine kapel van Vernettes. Deze kapel werd op 2 juli 1851 ingezegend door de missionaris Lavorel. De klokkentoren kreeg een klok van 20 kg, gemaakt door een stichter van het dorp, Nicolas Beauquis. U kunt deze kapel vinden door het Vernettes-pad te nemen dat Vieugy met Quintal verbindt (u kunt dit pad nemen tegenover het Croix Ronde).

Het ronde kruis

La Croix Ronde à QuintalHet Ronde Kruis is een gebouw aan de hoofdweg van het dorp. Dit gekroonde kruis is een hosanniekruis. Lange tijd werd dit kruis gebruikt als processieplaats waar men tot het einde van de 16e eeuw naartoe ging voor de zegening van de buksboom op Palmzondag (de zondag voor Pasen). Sinds enkele jaren wordt het kruis omringd door de woonwijk “Du château”.

De best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels bij Quintal geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede klantenbeoordelingen hebben:

Les Trésoms Lake and Spa Resort

Dit prachtige resort ligt tegenover het strand van Marquisats, genesteld in de hellingen van de Semnoz, en biedt twee restaurants, een spa en een overdekt zwembad. Het is het ideale uitgangspunt om de stad Annecy te ontdekken of om te gaan wandelen in de bergen. Een heel mooi adres.

Vanaf 233 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Le Pélican

Dit nieuwe luxe hotel is geopend in 2021 en ligt tegenover het meer van Annecy. Het beschikt over een oesterbar, een brunch, een avond DJ set, een eetkelder en een bakkerij. De 101 kamers zijn voorzien van airconditioning en eigentijds ingericht.

Vanaf €152 per kamer.

Zie beschikbaarheid

La Grange des Pères

Het Appart’hotel concept biedt grote kamers met een volledig uitgeruste keuken. In dit recente etablissement kunt u genieten van een eigentijdse inrichting. Het meer en de wintersportplaatsen zijn vlakbij om deze prachtige streek van Annecy te bezoeken.

Vanaf 104 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Le Pré Carré

Dit 4-sterrenhotel ligt in het centrum van Annecy. Een ideale locatie om de stad te voet te ontdekken. Het biedt 27 kamers met airconditioning en twee appartementen, met kluis, internet en spa. De beoordelingen zijn zeer positief over dit adres.

Vanaf €239 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel du Palais de l’Isle

Zeer goed gelegen in het historische centrum van Annecy, met enkele kamers met uitzicht op het kanaal Thiou en de Vieilles Prisons. U kunt genieten van de vele restaurants in de buurt om de lokale culinaire specialiteiten te proeven.

Vanaf €141 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Winkels en boetieks

 • Bar restaurant “Auberge de Quintal” : 175, route de Viuz | Tel : 04.50.57.17.13 of 06.10.89.83.70
 • Bakkerij: 175, route de Viuz | Tel : 04.50.57.31.25

Nuttige apparatuur en diensten

 • Dagcentrum Quintal
 • Bejaardentehuis

 • Tennisclub Quintal met 2 harde buitenbanen, een kinderspeelplaats en een multisportterrein.

 • Judoclub in de gymzaal van de school die chanbara beoefent, een discipline gebaseerd op de wapens van de samoerai.

 • Inhet sportpark in het centrum van het dorp kunt u voetballen op het grasveld, handballen en basketballen op speciale terreinen, en trainen op het skatepark. Voor jonge kinderen is er een speeltuin.

 • Het dorp wordt bediend door de SIBRA bussen met 12 shuttles per dag en vervoer voor leerlingen naar scholen in de agglomeratie.

Quintal markt

Marché à QuintalSinds 22 juli 2020 houdt het dorp Quintal elke woensdag van 16.00 tot 19.30 uur een boerenmarkt. Deze markt biedt lokale kwaliteitsproducten uit korte circuits. U vindt er: biologische tuinders, seizoensfruit, honing, geneeskrachtige planten, bloemen en jam uit de Bauges.

Stadhuis

120 Route du Semnoz – 74600 Quintal.Openingstijden:

 • Maandag: 8.30 – 12.30 uur
 • Dinsdag: 13.30 – 16.30 uur
 • Woensdag: 9.00 – 12.00 uur
 • Donderdag: 8.30 – 12.30 uur
 • Vrijdag: 13.30 – 16.30

Telefoon: 04.58.63.00.05 Officiële website van het gemeentehuis van Quintal