Viuz-la-Chiesaz

Viuz-la-Chiésaz is een klein dorp in de Haute-Savoie in de regio Rhône-Alpes, ongeveer tien kilometer ten zuiden van Annecy, net na de dorpen Quintal, Balmont en Vieugy (commune déléguée de Seynod).

Geografische ligging

Viuz-la-Chiesaz en Haute-SavoieHet dorp maakt deel uit van het kantonAlby-sur-Chéran en de inwoners worden Viulans genoemd. Viuz-la-Chiésaz telt meer dan 1300 Viulans, bereikt een hoogte van meer dan 600 meter en beslaat 13,91 km².

Monumenten en bezienswaardigheden

De bezoeker kan de volgende toeristische attracties bewonderen:

 • Gallo-Romeinse overblijfselen, sporen van een Romeinse villa en beeldje van een Gallische god.
 • De Romeinse weg“Boutae-Aquae“.
 • Neo-Romaansekerk Saint-Etienne’s 1903, gerestaureerd aan het eind van de 20e eeuw.
 • Stoep in een muur, het enige overblijfsel van de priorij (gelegen net naast de kerk).
 • Chalet de L’Abbaye: calvarieberg.
 • Crêt de Châtillon, hoogste punt van de Semnoz. Oriëntatietafel en prachtig panorama.
 • Crêt de Tertère.
 • Grottes des Fours : u komt er via het Semnoz-pad in 1 uur en 30 minuten.
 • Wandelpaden: er zijn veel wandelpaden uitgezet om de natuur te ontdekken. Het pad “Le chemin de bois de Marie”, dat begint in La Vétaz, laat u de fauna en flora van de streek ontdekken. Het is uitgezet door de kinderen van de kleuterschool van het dorp.

De best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels in de buurt van Viuz-la-Chiésaz geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede beoordelingen van klanten hebben:

Le Pélican

hôtel le pélican annecy

Dit hotel is geopend sinds 2021 en biedt grote luxe aan de oevers van het meer van Annecy. Het heeft een oesterbar, een bakkerij, een brunch en ‘s avonds een dj-set. Het centrum van Annecy ligt op 5 minuten lopen.

Vanaf €152 per kamer.

Zie beschikbaarheid

La Grange des Pères

hôtel la grange des pères annecyDit mooie hotel is goed onderhouden en biedt een eigentijdse inrichting met kamers voorzien van een keuken. Het meer van Annecy en de wintersportplaatsen liggen vlakbij.

De prijzen beginnen bij 104 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Le Pré Carré

hôtel le pré carré annecy

Dit prachtige 4-sterrenhotel ligt in het centrum van Annecy. Het biedt alle voorzieningen met 27 kamers en 2 appartementen met airconditioning, kluis, internet en spa. De beoordelingen zijn zeer goed voor dit hotel.

Vanaf €239 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel du Palais de l’Isle

Hôtel du Palais de l’Isle Annecy

Zeer goed gelegen in het historische centrum van Annecy, met enkele kamers met uitzicht op de Oude Gevangenis. U kunt eten in de vele restaurants in de buurt om te genieten van Savoyaardse culinaire specialiteiten.

Vanaf €141 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Resort Les Trésoms Lake and Spa

hôtel Les Trésoms Lake and Spa Resort annecy

Dit prachtige hotel ligt tegenover het meer van Annecy, genesteld in de hellingen van de Semnoz, en biedt 2 restaurants, een spa en een prachtig binnenzwembad. Het is het perfecte uitgangspunt om de stad Annecy te ontdekken of om naar de bergen te gaan.

Vanaf 233 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Openbare diensten en winkels

De school bevindt zich in de Chef Lieu,Tel: 04.50.77.54.28

De bibliotheek bevindt zich op dezelfde plaats en is open: elke dinsdag en donderdag van 16 tot 18 uur en zaterdag van 10 tot 12 uur. De bibliotheek heeft onlangs een Harry Potter-tentoonstelling georganiseerd.Tel: 04.50.77.51.44

Een bakkerij, een bar-tabac-restaurant en twee hotel-restaurants (waarvan één op de top van de Semnoz) bevinden zich in de gemeente. Een boer verkoopt rechtstreeks kaas. Er zijn nog zeven boerderijen in de gemeente.

Het gemeentehuis van Viuz-la-Chiésaz

Adres : Chef-lieu 74540 Viuz-la-ChiésazTel : 04.50.77.51.44Openingstijden:

 • Maandag: van 9 tot 12.30 uur
 • Dinsdag: van 15 tot 18 uur
 • Donderdag: van 15.00 tot 18.00 uur
 • Vrijdag: van 9u30 tot 12u30