Etercy

Etercy is een kleine gemeente in de Haute-Savoie in Frankrijk. Het telt ongeveer 800 inwoners en wordt Éterciens en Éterciennes genoemd. Ze maakt deel uit van het Pays de l’Albanais en het kanton Rumilly. Het grenst aan de gemeenten Lovagny en Chavanod. Étercy ligt op een hoogte van ongeveer 500 meter en wordt begrensd door de Fier en de Vernaz. Het dorp is onderverdeeld in drie sectoren: van de Chapelles tot de Chef-lieu en de gehuchten Grande Charrière en Bioley.

Historisch erfgoed

Eglise Saint-Paul d'Etercy en Haute-SavoieDe kerk Saint-Paul werd gebouwd in 1575. In 1610, op 22 oktober, bezocht Saint-François de Sales het gebouw.

U kunt er een prachtige vergulde houten Maagd bewonderen die het kindje Jezus in haar armen houdt. Er zijn ongeveer tien ambachtslieden in het dorp.

Er zijnzes actieveboerderijen en vijf dynamische verenigingen die het sociale leven animeren.

Wandelen in Étercy

Balade à Etercy en Haute-SavoieWij stellen u een aangename excursie voor om met het gezin te wandelen en het platteland rond Etercy te ontdekken: de tocht door het dorp door de wijngaarden . Parkeer bij het kerkhof en sla linksaf. Eenmaal op de hoofdweg volgt u de route des Fontaines gedurende 500 m, tot het eerste pad rechts.

Als u omhoog gaat, kunt u de gewassen en het prachtige uitzicht op het dorp bewonderen. Sla vervolgens linksaf om bij de wijngaarden te komen. Draai terug en neem de route des Châtaigniers, de route du Rupioz en Hauteville naar de chemin de Charmessy. De terugweg gaat via de route des Luches. De wandeling is niet bijzonder moeilijk en duurt 45 minuten.

De best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels in de buurt van Etercy geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede beoordelingen van klanten hebben:

Ibis Budget Annecy

Een etablissement dat zijn 3 sterren verdient. Gelegen in de gemeente Cran-Gevrier, biedt het kamers met airconditioning en een 24-uurs receptie. Op slechts 5 minuten van het centrum van Annecy kunt u de oude gevangenissen en het kasteel ontdekken.

Vanaf 57 euro per kamer.

Zie beschikbaarheid

Kyriad Annecy Cran-Gevrier

Niet ver van Etercy biedt dit hotel ruime tweepersoonskamers met airconditioning. Op het mooie terras kunt u bij mooi weer buiten lunchen. De aangeboden prijzen zijn aantrekkelijk voor een verblijf in de regio Annecy. Dit is een geweldig adres dat erg populair is bij de gasten.

Vanaf 62 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Campanile Annecy Centre Gare

Dit hotel is ideaal om Annecy te ontdekken en ligt in het stadscentrum, naast het treinstation. Gezinnen kunnen profiteren van aantrekkelijke tarieven. Het hotel heeft een eigentijdse inrichting en een mooi terras voor de lunch.

De prijzen beginnen bij 108 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel de Bonlieu

Op slechts 5 minuten lopen van de oevers van het meer van Annecy ligt dit prachtige hotel in het stadscentrum om gemakkelijk het kleine Venetië van de Alpen te ontdekken. De kamers zijn ingericht in een eigentijdse stijl en de receptie is 24 uur per dag geopend.Vanaf 143 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Fasthôtel Annecy

Dit hotel ligt in Seynod, op enkele kilometers van Etercy. Het biedt 48 eenpersoons-, tweepersoons- of driepersoonskamers met badkamer en tv. Het ontbijt wordt als buffet geserveerd. Dankzij het budgettarief kunt u genieten van een eenvoudig maar goed verzorgd hotel.

De prijzen beginnen bij € 57 per kamer.

Zie beschikbaarheid

Basisschool

De school heeft 4 klassen en 105 leerlingen en is gevestigd in Chef Lieu, 74150 Étercy. Er wordt een schoolcatering verzorgd door het bedrijf Elior. Er is naschoolse opvang van 7.30 tot 8.20 uur en van 16.30 tot 18.30 uur. Tel: 04.50.69.74.89

Vrijetijdscentrum

Dit centrum, Cap Loisirs genaamd, ontvangt kinderen van 3 tot 12 jaar elke woensdag en tijdens alle schoolvakanties, behalve met Kerstmis. Inschrijven kan op afspraak bij Marcellaz-Albanais.

Contact: 04.50.77.46.96

Openbaar vervoer

De lijnen 32 en 33 bieden een dagelijkse verbinding tussen Annecy en Rumilly via Étercy. Deze lijnen worden beheerd door de gemeente Rumilly Terre de Savoie.

Gemeentehuis van Étercy

6 route d’Annecy 74150 Étercy Tel : 04.50.69.71.80 Officiële website van het gemeentehuis van Étercy