Chavanod

De stad Chavanod, in de Haute-Savoie, ligt 6 km ten oosten van Annecy. Het ligt naast de steden en dorpen Seynod, Cran-Gevrier en Poisy. De 2.810 inwoners worden de Chavanodins en Chavanodines genoemd. De stad heeft een oppervlakte van 1.336 hectare, op een gemiddelde hoogte van 450 meter.

Culturele en sportieve voorzieningen

Bibliotheek “Au pré de mon livre

5 place de la mairieTel : 04.50.69.66.92 Openingstijden :

Maandag 15.45 – 18.00 uur
Woensdag 14.30 – 18.30 uur
Donderdag 15.45 – 18.00
Zaterdag 10.00 – 12.00 uur

Auditorium “L’Esty

L'auditorium L'Esty à ChavanodDit auditorium met 152 plaatsen biedt filmvertoningen, klassieke muziekconcerten, live optredens en conferenties.

Adres: 3 place de la Mairie – 74650 Chavanod.

U kunt de site van het auditorium van L’Esty raadplegen om de programmering van de voorstellingen te kennen.

Het stadion – Vrijetijdscentrum

Gelegen in Corbier, biedt de gemeente Chavanod :

  • Twee voetbalvelden: een grasveld en een synthetisch veld.
  • Een skatepark. Als uw kinderen van skateboarden houden, raden wij u het skatepark Bowl in Annecy aan, dat zeer populair is in de regio.
  • Een fitnessruimte.
  • Een multisportterrein.
  • Een speeltuin.

De Gorges du Fier

Dit is een wandeling van een uur waarmee u Chavanod met Lovagny kunt verbinden om de Gorges du Fier en het kasteel van Montrottier te bewonderen.

Les Gorges du FierDe route: Vertrek vanuit de hoofdplaats Chavanod via de route de l’Étang. Sla rechtsaf op de weg naar Belleville, tot aan de impasse des Cotes (wegwijzer “Chavanod 30”).

Ga verder tot de plaats genaamd “les Moulins”. Neem het bospad rechts, daarna het pad rechts dat langs de Gorges du Fier loopt tot aan de parkeerplaats.

U kunt deze wandeling afsluiten met een bezoek aan de natuurlijke site van de Gorges du Fier.

De best beoordeelde hotels

Afhankelijk van je budget hebben we vijf hotels bij Chavanod geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede klantenbeoordelingen hebben:

Fasthôtel Annecy

Een budgethotel gelegen in Seynod, op enkele kilometers van Chavanod. Er zijn 48 tweepersoons-, eenpersoons- of driepersoonskamers met badkamer en tv. Het ontbijt wordt geserveerd als een continentaal buffet. Annecy kan vanuit het hotel met de auto worden bezocht.

De prijzen beginnen bij € 57 per kamer.

Zie beschikbaarheid

Ibis Budget Annecy

Dit nationale merk biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Er zijn 49 twee- en driepersoonskamers beschikbaar in Cran-Gevrier. Het ontbijt wordt geserveerd als een all-you-can-eat-buffet. U kunt de oude stad van Annecy met de auto bezoeken.

Vanaf 57 € per kamer.

Zie beschikbaarheid

Kyriad Annecy Cran-Gevrier

Niet ver van Chavanod, aan de rand van Annecy, biedt dit hotel 50 tweepersoonskamers met airconditioning. Op het grote terras kunt u bij mooi weer buiten eten. De prijzen zijn interessant voor een verblijf in de regio.

De prijzen beginnen bij € 62 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel de Bonlieu

Dit hotel ligt in het centrum van Annecy. Het is erg handig om de stad te voet te bezoeken. De kamers zijn ingericht in een eigentijdse stijl en voorzien van al het nodige comfort voor uw verblijf. Het hotel is 24 uur per dag geopend.

De prijzen beginnen bij 143 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Campanile Annecy Centre Gare

Dit handige hotel ligt tegenover het treinstation van Annecy, in het stadscentrum. Het ontbijt wordt geserveerd in de ontbijtzaal of op het terras. Gezinnen kunnen profiteren van aantrekkelijke tarieven om de stad en het meer te ontdekken. De inrichting is eigentijds en licht.

De prijzen beginnen bij 108 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Diensten & administratie

Gemeentehuis

1, place de la Mairie 74650 ChavanodTel: 04.50.69.10.61 Officiële website van het gemeentehuis: www.chavanod.fr

Postkantoor

41 route de la fruitière Tel : 04.50.69.10.20

Onderwijs in Chavanod

Voor de kleintjes heeft de gemeente een bedrijfscrèche genaamd“Bulle de Neige“. Deze bevindt zich in het intercommunale park Altaïs, in de Polarisstraat 28. Een kleuterschool“MAM’zailes hirondelles” ontvangt 12 kinderen van 3 maanden tot 3 jaar. Deze vorm van kinderopvang houdt het midden tussen individuele en collectieve opvang.Adres: 58 route de la Fruitière.Tel: 07.67.74.49.42 Scholen:

  • Openbare basisschool: 43 route du Crêt d’Esty.
  • Particuliere basisschool Sainte-Croix, 12 côte de l’Eglise.
  • ISETA: het Instituut voor Milieu- en Territoriale Wetenschappen van Annecy biedt opleidingen op landbouwgebied van 4ᵉ tot 1ʳᵉ Bac Pro. Een internaat met 124 plaatsen verwelkomt studenten.
  • Lycée Agricole de Poisy-Chavanod: Route de l’École d’Agriculture, 74330 Poisy.

Het schoolvervoer wordt verzorgd door SIBRA.

Reizend kinderdagverblijf

Eenmaal per week, op donderdag, biedt de vereniging KARAPAT een nieuwe vorm van kinderopvang voor kinderen van 3 maanden tot 4 jaar. Het bestaat uit een speciaal uitgeruste camper, een ruimte in de polyvalente zaal die door het gemeentehuis ter beschikking wordt gesteld en een gekwalificeerd team.Voor meer informatie: Planet Karapat

Tel : 06.08.96.03.05

Herfstmarkt in Chavanod

Marché d'automne à ChavanodDe herfstmarkt van het dorp wordt elk jaar medio oktober van 9 tot 13 uur gehouden op het voorplein van het gemeentehuis. Er worden streekproducten aangeboden: groenten en fruit uit de streek, kazen en desserts. Brood wordt ter plaatse gebakken. Bugnes en een pressée de bidoyon zijn ook verkrijgbaar.