Werken in de buitensportindustrie in Annecy

Annecy, zijn meer en zijn bergen zijn een opmerkelijk speelterrein voor alle buitensporten. Dit gebied is ook de thuisbasis van grote buitensportmerken die veel banen bieden in deze professionele sector.

De grote sportmerken in Annecy

Wie in Annecy wil komen wonen en ervaring of een beroepsopleiding in de sportsector heeft, vindt gemakkelijk een baan. Enkele van de grote sportmerken hebben vestigingen, ontwerpbureaus of productiefaciliteiten in Annecy: Salomon, Oakley, Millet, Patagonia, Impex, SNC, Rollerblade, Eider, Fusalp, The North Face, Nordica, Quicksilver en Billabong.

Om zaken met plezier te combineren, kunt u ook vele sporten beoefenen in het bekken van Annecy. Meer informatie over sportactiviteiten in Annecy.

U kunt ook grote sportevenementen bijwonen zoals: de wielerwedstrijd Tour de France, het High Five Festival, de Corporate Games, de Salomon Greenweez Maxi Race, de Wereldkampioenschappen Trail, de Wereldbeker Biatlon.

Debelangrijkste cijfers voor de buitensportsector in Groot Annecy :

  • 104 bedrijven,
  • 2.178 banen,
  • 1,3 miljard euro omzet.

De vereniging Outdoor Sports Valley

Deze vereniging is belast met de ontwikkeling en promotie van de economische cluster van bedrijven die gespecialiseerd zijn in buitensporten. Dit netwerk zet zich ook in voor de bevordering van sportpraktijken die de natuurlijke bergomgeving respecteren. Deze in 2010 in Annecy opgerichte organisatie bestrijkt nu de hele regio Auvergne Rhône-Alpes en het aangrenzende Zwitserland met meer dan 460 buitensporters.

Deze gemeenschap creëert een geest van innovatie en ondernemerschap die de oprichting van nieuwe bedrijven mogelijk maakt en waarom niet het uwe?

Inderdaad, sinds 2016 heeft de vereniging Outdoor Sport Valley een centrum voor starters opgericht, genaamd Annecy Base Camp, dat gespecialiseerd is in de ondersteuning van de oprichting van bedrijven.

De vereniging Outdoor Sport Valley is gevestigd op 12 rue du Pré Faucon 74940 AnnecyTel: 04 50 67 53 91

U krijgt toegang tot een personeelsplatform dat talrijke mogelijkheden voor banen en stages biedt. Meer dan duizend profielen zijn ook beschikbaar voor bedrijven om de aanwerving te vergemakkelijken. U kunt uw CV online indienen. Het zal worden geraadpleegd door de vele bedrijven die lid zijn van de vereniging.

Op het gebied van beroepsopleiding biedt OSV in november een stageforum, georganiseerd in de vorm van een speedmeeting, zodat bedrijven kunnen uitwisselen met studenten van de drie bacheloropleidingen voor sportberoepen in de regio Annecy.

Als u liever binnen traint, raadpleeg dan de lijst met sporthallen in Annecy