Raften in Annecy

Raften is een sport die op rivieren wordt beoefend. In de omgeving vanAnnecy kun je op verschillende plaatsen raften, onder andere op de Giffre, de Arve en de Isère.

Raften, een wildwatersport

groupe de personnes faisant du raftingRaften is een wildwatersport die een unieke en spannende ervaring biedt voor sensatiezoekers en natuurliefhebbers. Raften houdt in dat je in een opblaasbaar vlot een woeste rivier afdaalt en onderweg stroomversnellingen en natuurlijke obstakels tegenkomt.

Raften kan in een groep of alleen en is toegankelijk voor alle niveaus, van beginners tot experts. Door kracht, behendigheid en strategie te combineren, is raften een sport die je uitdaagt en je tegelijkertijd prachtige natuurlijke landschappen laat ontdekken. Het is ook een onvergetelijke buitenervaring.

Rivieren om te raften in de buurt van Annecy

Er zijn verschillende rivieren in de buurt van Annecy die ideaal zijn om te raften, zowel in de Haute-Savoie als in de Savoie. Hier zijn er een paar:

Praktische informatie over raften

Raften is geen risicoloze activiteit. We raden je ten zeerste aan om samen te werken met een professional als je het gaat proberen. Zo ben je zeker van je veiligheid en kun je je gemakkelijker laten gaan.

Aanbieders van activiteiten

Er zijn een aantal aanbieders van rafting rond het meer van Annecy. Hier zijn er een paar:

Elders in de Haute-Savoie, met name in de valleien van de Arve en de Giffre, kun je ook dienstverleners vinden als je wilt raften:

Wat zijn de voorwaarden voor raften?

Houd er rekening mee dat de voorwaarden voor raften kunnen variëren, afhankelijk van waar je deze sportieve activiteit beoefent. Hier zijn echter een paar algemene voorwaarden die voor de meeste locaties gelden:

  • Ten minste 8 jaar oud zijn (of ouder, afhankelijk van de lokale vereisten)

  • Kunnen zwemmen

  • In goede fysieke conditie zijn, aangezien de activiteit meerdere uren kan duren

  • De verplichte veiligheidsuitrusting dragen, waaronder een reddingsvest, helm en neopreenpak

  • De instructies van de gidsen opvolgen en de veiligheidsregels tijdens de hele activiteit in acht nemen

  • Op de hoogte zijn van de risico’s en gevaren van raften

Houd er ook rekening mee dat de voorwaarden voor raften op sommige plaatsen strenger kunnen zijn, vooral voor gevorderden of voor mensen met gezondheidsproblemen. Het is daarom aan te raden om bij lokale professionals na te vragen of je wel of niet mag raften.

Gidsenvereniging van Chamonix

Sporten afgeleid van raften

Er zijn nog andere sporten die van raften zijn afgeleid. Als je een sensatiezoeker bent die van water houdt, dan zijn dit sporten voor jou. We stellen er twee aan je voor.

Hydrospeed

Hydrospeed is een wildwatersport waarbij je met een individuele drijver door een woeste rivier vaart. Hydrospeed staat ook bekend als “wildwaterzwemmen” en is een activiteit waarbij je stroomversnellingen en natuurlijke obstakels kunt overwinnen terwijl je wordt meegevoerd door de stroming van de rivier.

In tegenstelling tot raften, dat in groepen wordt gedaan, is hydrospeed een individuele activiteit die een bepaalde fysieke conditie en zwemvaardigheid vereist. Je wordt uitgerust met een neopreen wetsuit, helm en zwemvliezen om je te helpen drijven.

Canoraft

Kanoën is een wildwatersportactiviteit die de stabiliteit en wendbaarheid van een kano-kajak combineert met de adrenaline en uitdaging van het trotseren van de stroomversnellingen en natuurlijke obstakels van een woeste rivier. Deze activiteit wordt meestal met z’n tweeën gedaan, met een peddelaar voorin en een andere achterin de kano.

Kanoën is een activiteit die toegankelijk is voor alle niveaus, van beginners tot experts. Het is een ideale activiteit voor wie het plezier van rustig varen wil combineren met de opwinding van wildwatervaren. Of je nu op zoek bent naar plezier met familie en vrienden, of naar een persoonlijke sportieve uitdaging, canorafting is een activiteit waar je onvergetelijke herinneringen aan overhoudt.

Nunayak Rafting