Waar golfen in Annecy?

Annecy is een geweldige plek om te golfen. Er zijn vele golfbanen rond het meer van Annecy, van 9 tot 18 holes. U kunt swings en putts maken in een prachtige natuurlijke omgeving.

Hoe golfen en met welk materiaal?

Golf à AnnecyGolf is een sport die in Nederland is ontstaan en eerst in Engeland en daarna over de hele wereld is ontwikkeld. Tijdens uw verblijf in Annecy kunt u de golfbanen van het meer van Annecy ontdekken. Welke uitrusting heeft u nodig om te spelen en hoe kiest u uw baan?

De elementen van een golfbaan

Er zijn verschillende elementen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een golfbaan die bij uw niveau past.

  • Het niveau van de baan: de moeilijkheidsgraad wordt beoordeeld aan de hand van de helling. Deze indicator varieert van 55 tot 155.
  • Het aantal holes laat u toe de speeltijd te kennen. Een baan met 18 holes zal langer en fysieker zijn dan een baan met 9 holes. De meeste banen zijn 18 holes zodat de totale par dicht bij 72 ligt. De 9 holes kunnen in twee etappes worden gespeeld: op de heenweg en op de terugweg, waardoor u de moeilijkheidsgraad van elke hole beter begrijpt als u ze twee keer speelt.
  • Voor elke hole geeft de Par aan hoeveel slagen je nodig hebt om de bal binnen te krijgen. Bijvoorbeeld, een Par 4 vereist 4 slagen. Als je een slag te veel maakt is het een bogey, als je 1 slag minder maakt is het een birdie en 2 slagen minder een eagle.

De golflicentie heet de groene kaart, is niet verplicht maar kan op sommige banen verplicht zijn. De green card maakt het mogelijk de ranglijst en het niveau van een speler te kennen en wedstrijden te oefenen.

De uitrusting van de golfer

Een complete uitrusting in goede staat is essentieel om golf te spelen:

  • Golftas met trolley zodat deze niet op de rug wordt gedragen.
  • Een voldoende aantalgolfballen, aangezien het mogelijk is er een aantal te verliezen bij een slecht schot.
  • Tees: dit is een klein voorwerp om de bal aan het begin van de hole te leggen om je drive te doen slagen.
  • Marker: vaak een klein stukje om de positie van uw bal op de green aan te geven.
  • Clubs: ijzer, driver, pitching wedge, putter zijn essentieel, afhankelijk van de te spelen slagen.

U kunt ook materiaal huren bij het golfclubhuis, maar het is raadzaam uw eigen materiaal te hebben om regelmatig vooruitgang te boeken.

Hoe kiest u een golfbaan?

De golfbanen in de buurt van Annecy bieden verschillende moeilijkheidsgraden in een natuurlijke omgeving van verschillende kwaliteit. U kunt ook kiezen voor een hotel met een golfbaan in de buurt of geïntegreerd in het hotel. Er zijn ook golfweekendarrangementen in Annecy en de Haute-Savoie.

Golfclub van het meer van Annecy

Le Golf du Lac d'Annecy à Talloires-Montmin

In 1953 aangelegd in de gemeente Talloires-Montmin, aan de oevers van het meer van Annecy in de Haute-Savoie, en gedeeltelijk gelegen in het natuurreservaat Roc de Chère. De golfbaan profiteert van een magische omgeving tussen meer en berg.

De baan met 18 holes is heuvelachtig, met een par van 69. De helling is 122. De licentie en de groene kaart zijn verplicht.

Er wordenveel diensten aangeboden: traditioneel en snel eten, bar, parkeerplaats, winkel, Wi-Fi in het clubhuis, verhuur van materiaal. Op het gebied van training biedt deze golfbaan een Golf Campus voor jongeren van 5 tot 25 jaar om regelmatig vooruitgang te boeken. Gedurende het hele seizoen worden talrijke wedstrijden georganiseerd.

Professionele evenementen kunnen worden georganiseerd als teambuilding op de golfbaan. De damesclub telt meer dan 50 dames met interclub bijeenkomsten en een wekelijkse bijeenkomst op dinsdag in de vorm van een shot-gun gevolgd door een maaltijd. De senioren vertegenwoordigen meer dan 100 golfers die op woensdag bijeenkomen om te spelen en een maaltijd te delen en talrijke uitstapjes naar de golfbanen in de regio plannen.

Adres : Route du Golf 74290 Talloires-Montmin

De golf van Giez

Le Golf de GiezDe golfbaan van Giez ligt aan het einde van het meer van Annecy tussen Doussard en Faverges. Er zijn twee banen: de Belvedere (18 holes) en de Bevers (9 holes) voor beginners.

De groene kaart is verplicht, de helling is 131 voor de 18 holes en 148 voor de 9 holes.

De beschikbare faciliteiten zijn compleet: een golfshop (Proshop), een putting green, een pitching green, 2 oefenterreinen waarvan 1 overdekt, restaurant, bar, parkeerplaats, Wi-Fi in het clubhuis, seminars, trainingen, lessen, verhuur van materiaal en buggy’s. Een golfschool verzorgt lessen voor jongeren van 5 september tot 17 oktober en van 27 maart tot 26 juni.

De lessen vinden plaats op woensdag van 14.00 tot 15.30 uur voor jongeren tot 11 jaar en van 15.30 tot 17.00 uur voor oudere kinderen. Tijdens de schoolvakanties zijn er op dinsdag, woensdag en zaterdag wedstrijden mogelijk op de banen van Beavers en Belvedere.

Een seniorenvereniging biedt talrijke uitstapjes, een vriendschapsbeker en interclubbijeenkomsten. Devrouwenvereniging organiseert elke donderdag vriendschappelijke wedstrijden op de Belvedere-baan, een uitstapje van twee of drie dagen per jaar en interclubbijeenkomsten met carpooling.

Adres: 304 Route du Thovey, 74210 Giez-Frankrijk

Golf Belvédère

Le Golf du Belvédère à Saint-Martin-BellevueDit golfterrein ligt in Saint-Martin-de-Bellevue, op 15 minuten van Annecy. Er is één baan met 9 holes, met vrij steile hellingen. De driving range heeft overdekte en onoverdekte palen. Een putting green, een bunker en een approach zone maken het mogelijk om te oefenen. De sfeer is familiair en ontspannen. Er worden talrijke wedstrijden georganiseerd zoals de Rebloch’ Etoile.

Adres : 1116 Route du Mont, 74370 Saint-Martin-Bellevue

Videopresentatie van de golfbaan van Giez