Saint-Martin-de-Bellevue

Het dorp Saint-Martin-Bellevue in de Haute-Savoie in de regio Rhône-Alpes ligt ongeveer 10 km ten noorden van Annecy.

Geografische ligging

Saint-Martin-de-Bellevue en Haute-SavoieHet dorp telt meer dan 2500 inwoners, bekend als de Saints Martinois, en heeft een oppervlakte van 933 hectare op een hoogte van 738 meter.

In 2017 fuseerde de gemeente met Aviernoz, Thorens-Glières, Évires en Les Ollières tot de nieuwe gemeente Fillière.

Saint-Martin-Bellevue maakt deel uit van het kanton Annecy-le-Vieux en de gemeente Pays de la Fillière. Het grenst aan de gemeenten Pringy, Argonay en Villaz.

Monumenten en toeristische plaatsen

Kerk van Saint-Martin

Eglise de Saint-Martin-de-Bellevue en Haute-SavoieDe kerk ligt op de top van de berg Saint-Martin en dateert uit de 18e eeuw. Ze biedt een uitzonderlijk uitzicht op de vallei van de Fillière en staat op de monumentenlijst.

De vijver van La Lèche

L'étang de la Lèche à Saint-Martin-de-BellevueDit gebied is aangepast voor mensen met beperkte mobiliteit en maakt het mogelijk een mooie lus van 700 meter te maken langs de oevers van de vijver. Via twee pontons kunt u de fauna en flora van de rivier observeren.

Onderweg is een arboretum ingericht om de plantensoorten te identificeren. Het terrein heeft ook twee picknickplaatsen en een droogtoilet.

Adres: Route de la Lèche, Saint-Martin-Bellevue, 74370 Fillière.

De Belvedere golfbaan

Le Golf du Belvédère à Saint-Martin-BellevueDeze prachtige baan met 9 holes is vrij steil. Het biedt een prachtig uitzicht op de Parmelan. De driving range is goed geschikt om zelfs bij slecht weer te rijden.

Een bunker, een putting green en een approach zone maken het mogelijk te oefenen in de buurt van het clubhuis.

Adres: 1116 Route du Mont, 74 370 Saint-Martin-Bellevue.

Beste hotels

Afhankelijk van uw budget hebben wij vijf hotels bij Saint-Martin-Bellevue geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede beoordelingen van klanten hebben:

Les Muses

Een zeer goed gelegen hotel op 100 m van het Albigny-strand in Annecy-le-Vieux met 57 mooie kamers met Italiaanse douche. De eigen parkeerplaats is een pluspunt in de zomer. Het centrum van Annecy ligt op 15 minuten lopen langs het meer.

Vanaf 121 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Logis hotel Annecy nord – Argonay

Dit hotel bij Saint-Martin-Bellevue werd in 2014 gerenoveerd en bekroond voor zijn ecologische aanpak. Het ligt op 10 minuten van Annecy en 30 minuten van de skigebieden La Clusaz en Le Grand-Bornand.

Vanaf €70 per nacht.

Zie beschikbaarheid

La Grange des Pères

Het Appart’Hôtel concept biedt grote en ruime kamers met een eigentijdse inrichting en een volledig uitgeruste keuken. Gelegen in Pringy, kunt u gemakkelijk de stad Annecy, het meer en de hooggelegen resorts ontdekken. Een heel mooi adres.

Vanaf 104 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel de Novel

Dit hotel is ideaal gelegen in het noorden van Annecy, vlakbij de afrit van de snelweg A41. De 68 kamers zijn smaakvol ingericht. De openbare ondergrondse parkeergelegenheid is gratis. Het restaurant serveert traditionele lokale gerechten en Italiaanse specialiteiten.

Vanaf € 95 per nacht.

Zie beschikbaarheid

B&B Hotel Annecy

Dit budgethotel heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en biedt goed uitgeruste kamers met een eigen badkamer. Het ontbijt wordt geserveerd als een all-you-can-eat-buffet met vruchtensap, warme dranken en jam. De stad Annecy ligt op 7 km afstand.

De prijzen beginnen bij € 60 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Culturele voorzieningen

Gemeentelijke bibliotheek

Adres: 1341 Route du Mont, Saint-Martin-Bellevue, 74570 Fillière.Openingstijden: woensdag en vrijdag van 15.30 tot 18.30 uur, behalve op feestdagen en in de maand augustus.

Bioscoop

De bioscoop Le Parnal gelegen 260 rue Saint François de Sales Thorens-Glières 74570 Fillières, trekt jaarlijks 12.000 toeschouwers met zijn 180 films. Opgemerkt zij dat het een lokale art house bioscoop is, beheerd door een twintigtal vrijwilligers.

JPEG fotoclub

De club biedt amateurfotografen die geïnteresseerd zijn in digitale beeldvorming de mogelijkheid om hun kennis en ervaring te delen en hun talent tentoon te stellen tijdens tweemaandelijkse bijeenkomsten. Website van de JPEG-fotoclub.

Sportfaciliteiten en activiteiten

Handbalclub La Fillière

De club verwelkomt kinderen vanaf 6 jaar, in dehandschool. De club telt momenteel ongeveer 170 leden, verdeeld over 7 damesteams en 5 herenteams.

Judoclub

De Judoclub van Saint-Martin-Bellevue werd opgericht in september 1998 op verzoek van mevrouw Perrot, toenmalig voorzitter van Familles Rurales.

Boksclub

Trainingen en bokssessies vinden plaats in de polyvalente zaal op woensdag en vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur. Prijzen: 60 euro per jaar, 50 euro per jaar (jonger dan 14 jaar).

Yoga lessen

Yoga is een tijd voor zichzelf die ontspanning, diepe rust, flexibiliteit en lichaamstoon brengt. Bérangère, yogalerares en reflexologe, biedt u de mogelijkheid om yoga te beoefenen in een privéruimte, met de nadruk op gezelligheid en sereniteit.

Cyclo club des pays de Fillière

De Pays de Fillière Cyclo Club is vooral een gelegenheid voor jong en oud om te fietsen in een gezellige en gemoedelijke sfeer, en natuurlijk om onze prachtige streek te ontdekken.

Golf du Belvédère

De golfbaan is geopend van april tot november. Tel: 04.50.60.31.78www.golfdubelvedere.com Golf in Annecy wordt gespeeld op verschillende mooie banen rond het meer.

Faciliteiten en diensten

Vrijetijdscentrum

Het recreatiecentrum verwelkomt kinderen van 3 tot 12 jaar. Het is elke woensdag en tijdens de schoolvakanties (behalve met Kerstmis en augustus) geopend.

Apotheek van Pommiers

20, route des Diacquenods, Tel: 04.50.60.52.24

Diensten op school

  • Kinderdagverblijf Les Marmottins: 130 rue des écoles. Tel: 04.50.01.47.89.
  • Relais d’assistantes maternelles.
  • Kleuterschool: 170 route des Écoles.
  • Basisschool: 136 route des Écoles – Buitenschoolse activiteiten op woensdag.

Markt in Thorens Glières

Le marché à Thorens-GlièresDe boerenmarkt vindt elke woensdagochtend plaats op de Place d’Esnandes, in de gemeente Thorens-Glières. De levensmiddelenmarkt biedt jam, vis, fruit en groenten en lokale kazen. Half oktober is er een herfstmarkt in Saint-Martin-de-Bellevue. Half november organiseert de vereniging Azhuré een garageverkoop in de Salle du Cercle in de gemeente Évires.

Gemeentehuis van Saint-Martin-Bellevue

Het gemeentehuis, gelegen aan de route des École 1, is geopend: maandag en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur, en dinsdag en donderdag van 8.30 tot 12.00 uur, daarna van 16.00 tot 19.00 uur.De website van het gemeentehuis van Saint-Martin-Bellevue.