Het Hotel de Sales

Het Hôtel de Sales is een historisch monument in Annecy. Het was de residentie van de prinsen van Savoye en was ook een bank die geld produceerde. Hoe ontdekt u het?

De geschiedenis van het Hôtel de Sales in Annecy

Dit is het enige particuliere herenhuis in Annecy. Gebouwd tussen 1688 en 1690, was het de residentie van de prinsen van het Huis van Savoye die er woonden toen ze naar Annecy kwamen. Zoals vaak het geval is, werd het Hôtel de Sales tijdens de Franse Revolutie in beslag genomen.

Daarna werd het een administratief gebouw van het departement Haute-Savoie en tevens een correctionele rechtbank die recht sprak in Annecy. Vervolgens, en dit is vrij zeldzaam, is het de zetel van de Bank van Savoye en in die hoedanigheid produceert het munten en bankbiljetten na 1815.

Toen Savoie in 1860 deel ging uitmaken van Frankrijk, werd haar rol als Banque de Savoie afgeschaft.

Het Hôtel de Sales in Annecy

Ontdek het Hôtel de Sales

Dit opmerkelijke particuliere herenhuis ligt aan de Rue du Pâquier, in het verlengde van de Rue Royale tot aan het meer. Het heeft 3 verdiepingen en boven de vijf arcades kunt u vier gebeeldhouwde bustes bewonderen die de vier seizoenen voorstellen. Dit thema was erg populair aan het eind van de 17e eeuw. Voor de zomer zijn korenaren afgebeeld, voor de lente bloemen, voor de herfst wijnranken en voor de winter een bejaarde in warme kleren.

Het Hôtel de Salles kan niet worden bezocht, maar de rondleidingen in Annecy laten u het gebouw zien vanaf de voetgangerszone. Het staat sinds 1930 op de monumentenlijst. Als u verder gaat in de richting van de stad, kunt u wandelen langs de Rue Royale met zijn mooie kleding- en schoenenwinkels. Aan de andere kant van de straat is het slechts ongeveer 100 meter naar de Pâquier via de voetgangerstunnel. U kunt de plaats van de oude stadsmuur van Annecy zien.