Choisy

De landelijke gemeente Choisy ligt 15 km ten noordwesten van Annecy en 30 km van Genève. Ze ligt op 611 m hoogte en telt 1.632 inwoners.

Geografie en geschiedenis

La chèvrerie de ChoisyDeze kleine gemeente van de Haute-Savoie grenst aan La Balme-de-Sillingy. De oppervlakte van de gemeente bestaat voor 70% uit landbouwgrond en voor 20% uit bos. Het grondgebied ligt tussen de Petites Usses en de Mandallaz. Het klimaat is bergachtig, maar Choisy profiteert van veel zon.

Historisch gezien is de naam afkomstig van een afgeleide van het Gallo-Romeinse domein Cauciacum. Later werd Choisy onderdeel van de historische provincie van de Staten van Savoye. Een versterkt huis werd vermeld in 1479. Het kasteel van Choisy werd gebouwd in 1559. De heerlijkheid Choisy ging vervolgens over naar de familie Conzié tot aan de Revolutie. De bevolking daalde met de tijd. De nabijheid van Annecy trekt een deel van de bevolking aan. Sinds 1975 is het aantal inwoners regelmatig toegenomen.

Gemeentelijke voorzieningen

De gemeente heeft een kleuterschool en een lagere school. De afvalinzameling wordt beheerd door de gemeente Fier en Usses. De CCFU heeft haar bevoegdheid op het gebied van toerisme overgedragen aan de intercommunale Alter’Alpa Tourisme.

Het afvalinzamelingscentrum bevindt zich in de handelszone, Chemin de Chantepoulet, Lieu-dit “Les Marais Noirs”, 74330 Épagny Metz-Tessy. De openingstijden zijn van 9 tot 12 uur en in de zomer van 13.30 tot 18.30 uur. In de winter van 9 tot 12 uur en van 13.30 tot 17.30 uur.

Wegens het ontbreken van een bioscoop is er een “Ciné-Bus” aanwezig in de hoofdplaats gedurende de maanden november en december.

Beste hotels

Afhankelijk van uw budget hebben wij vijf hotels in de buurt van Choisy geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede beoordelingen van klanten hebben:

Les Haies Vives

Les Haies Vives à ChoisyDeze accommodatie met zwembad ligt in de gemeente Choisy. De kamers beschikken over een badkamer en een eigen toilet. Door de voordelige prijs kunt u Annecy goedkoper bezoeken. Wandelroutes kunnen worden aanbevolen.

Vanaf 61€ per nacht.

Zie beschikbaarheid

Domaine de la Caille

Domaine de la Caille près d'AnnecyDit prachtige landgoed biedt roomservice, een restaurant en een buitenzwembad. Kinderen kunnen genieten van de grote speeltuin. De stad Annecy, op 15 km afstand, kan gemakkelijk worden bezocht. Privéparkeergelegenheid is gratis.

De prijzen beginnen bij € 74 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Les Rochers Blancs

Les Rochers Blancs La Balme-de-SillingyDit prachtige hotel, gelegen in La Balme-de-Silingy, biedt roomservice en een groot zwembad. De kamers zijn groot en goed uitgerust. De keuken is verfijnd. In de buurt kunt u de Jardins Secrets de Vaux en de Gorges du Fier bezoeken.

Vanaf 74 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

The Originals City, Hotel Annecy Aéroport

The Originals City, Hôtel Annecy AéroportDit mooie hotel ligt op 10 km van Choisy en dicht bij Annecy. De ruime kamers zijn voorzien van een bureau, een dienblad en warme dranken. De oevers van het meer van Annecy liggen op 15 minuten rijden van het hotel.

De prijzen beginnen bij € 66 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Première Classe Annecy Nord – Épagny

Première Classe Annecy Nord – EpagnyDit budgethotel biedt een voordelige manier om Annecy te bezoeken. Het ligt dicht bij de snelweg A41 en het grote winkelcentrum Grand Épagny. De kamers zijn goed ontworpen en hebben een eigen badkamer.

De prijzen beginnen bij € 52 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Economische activiteiten

In Choisy zijn een dertigtal ambachtslieden en winkeliers gevestigd. Zij zijn vooral actief in de bouwsector. De landbouwactiviteit blijft dominant met bijna 30 landbouwbedrijven die 3,5 miljoen liter melk produceren , die vervolgens worden verwerkt tot Abondance en Emmental de Savoie kazen. Het gemeenschapsleven is goed ontwikkeld met meer dan 20 verenigingen die talrijke activiteiten organiseren.

Monumenten en historische plaatsen

U kunt verschillende wereldlijke en religieuze monumenten van belang bezoeken:

Kasteel van Choisy

Le château de Choisy en Haute-Savoie

Dit gebouw is een voormalig versterkt huis uit de 16e eeuw. Het kasteel staat ook bekend als Château de la Balme.

Het versterkte huis van Rossy

La maison forte de Rossy à ChoisyHet was de residentie van de heren van Reydet de Vulpillières. Het is nu gerestaureerd en bewoond.

De kerk van Choisy

Eglise de Choisy en Haute-SavoieDit prachtige religieuze gebouw is gewijd aan Saint-Benoît. Het bevat voorwerpen gemaakt door de kunstenaar Jean Constant Demaison.

Andere opmerkelijke historische elementen

  • De broodovens van Rosières en Rossy.
  • De oude kapel van Véry.
  • Het prachtige oratorium bij de kerk.
  • De school van Choisy werd gebouwd tussen 1862 en 1965. In die tijd werden de lessen betaald en gegeven door de regent, die vaak de pastoor was. De prijs hing af van de rijkdom van de families.

Stadhuis van Choisy

Het gemeentehuis bevindt zich op de Route de l’Église 71, 74330 Choisy.Openingstijden: maandag van 8.30 tot 12.00 uur, dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 19.00 uur en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Officiële website van het gemeentehuis.