Grot en waterval van Seythenex

Een bezoek aan de grot en de waterval van Seythenex is een goed idee tijdens uw vakantie rond het meer van Annecy. Op deze natuurlijke plek kunt u een netwerk van galerijen en goten onder de grond ontdekken.

Ontdek de waterval van Seythenex

Deze ontdekkingstocht bevindt zich na het einde van het meer van Annecy. U moet Doussard passeren en de richting Faverges nemen, de Seythenex volgend.

U neemt loopbruggen en paden over het water van de Saint Ruph rivier. Deze waterloop ontspringt in het Bauges-massief bij de Col d’Orgeval. De waterval is zeer spectaculair, 45 meter hoog, hij graaft gigantische kuilen. Het water stroomt vervolgens rustiger in het meer van Annecy. U kunt dit verfrissende schouwspel vooral in de zomer waarderen.

Voor de avonturiers is er een 150 meter lange tokkelbaan die op 40 meter hoogte over de Seythenex waterval vliegt.

Ontdek de grot van Seythenex

Het is een intense ervaring om ondergronds te gaan. Deze site biedt de enige grottengalerij in de Haute-Savoie die toegankelijk is voor het grote publiek. Het ondergrondse netwerk is een kilometer lang en 250 meter toegankelijk. U doorkruist talrijke galerijen en ondergrondse gangen. Het bezoek wordt begeleid door een gids. Het duurt ongeveer 35 minuten.

U kunt ook een film bekijken waarin wordt uitgelegd hoe watermolens werken. De site heeft een picknickplaats en een restaurant waar u kunt genieten van de culinaire specialiteiten van Annecy.

Praktische informatie:

  • Adres: 575 Route des Grottes, 74210 Seythenex
  • Prijs: Volwassenen: 8 € en kinderen van 4 tot 12 jaar: 6 €.

Vlakbij de grot en de waterval van Seythenex kunt u de flora en fauna van het meer van Annecy ontdekken door een bezoek te brengen aan het Nationaal Natuurreservaat van het Einde van het Meer van Annecy. Als u van watervallen houdt, is de wandeling naar de waterval van Angon prachtig.

Toeristische video van de grot en de waterval van Seythenex