De kerk van Saint François de Sales

De kerk Saint François de Sales heeft een Italiaans geïnspireerde architectuur. U kunt haar bezoeken als u Annecy komt ontdekken. Dit is haar geschiedenis en haar ligging in Annecy.

De geschiedenis van de kerk Saint François de Sales

De religieuze orde van de Visitatie werd in 1610 gesticht door François de Sales en Jeanne de Chantal. De Visitandijnen vestigden zich in het binnenland van Annecy in het eerste klooster van de Visitatie. De kapel van dit klooster werd in 1642 herbouwd om het graf van de stichters van de orde te herbergen tot 1793. De huidige kerk werd in 1614 op deze plaats gebouwd.

Het gebouw is geïnspireerd op de kerk van de Gesù in Rome, met een gevel die is verdeeld in twee niveaus, waarboven zich een driehoekig fronton bevindt. Het interieur is rijkelijk versierd, want vele gekroonde hoofden kwamen op bedevaart naar Annecy om de graven van de heilige Franciscus en de heilige Sales en Jeanne de Chantal te eren. U vindt er zeven prachtige barokke altaarstukken.

Tijdens de Franse Revolutie werd de kerk bijna verwoest. Ze werd omgebouwd tot een militaire kazerne en een canvasfabriek. De relikwieën van de twee heiligen werden overgebracht naar de Basiliek van de Visitatie, die u ook kunt bezoeken.

In 1923 kreeg het zijn religieuze bestemming terug en in 1968 werd het gekocht door de stad Annecy.

De kerk Saint-François-de-Salles in Annecy

Bezoek de kerk van Saint François de Sales

Deze kerk ligt aan de oever van de Thiou tegenover het stadhuis van Annecy en de Jardins de l’Europe, die een bezoek meer dan waard zijn. Bij de ingang van de kerk kunt u een document ophalen waarin de te ontdekken elementen en anekdotes worden beschreven.

Aan de andere kant van de kerk kunt u vanaf de brug Périère het Palais de l’Île d’Annecy bewonderen, ook wel de Oude Gevangenissen genoemd.

Anekdote: Als u de inwoners van Annecy vraagt waar deze kerk staat, moet u het hebben over de kerk van de Italianen, want deze wordt veel bezocht door deze gemeenschap. Je kunt de mis in het Italiaans bijwonen.

Het koor van de Italiaanse kerk in Annecy

Adres van de kerk Saint François de Sales: 4 place Saint-Maurice, 74000 Annecy.