Duingt

Duingt, een klein dorp in de Haute-Savoie met 939 inwoners, heeft een oppervlakte van 435 hectare en ligt op een hoogte van 452 meter. Het dorp ligt 12 km ten zuiden van Annecy en 32 km van Albertville.Deze gemeente, die in de 12e eeuw Duginum en in de 18e eeuw Duing-Dhérée werd genoemd, betekent in het Latijn een versterkte heuvel. Ze wordt al sinds de prehistorie bewoond, zoals blijkt uit de palen die op het terrein zijn gevonden, die nu onder het water van het meer van Annecy liggen en bekend staan als palafittische sites.

Toeristische plaatsen en monumenten

  • Het domein van Châteauvieux of het kasteel van Ruphy, dateert uit de XIᵉ eeuw. Het ligt op een schiereiland. Meer informatie over : Château de Duingt.
  • Het Château Dhéré, op de weg naar Entrevernes dateert uit de XVᵉ eeuw.
  • De straten van het oude dorp Duingt. Rondleidingen in de zomer om de charmes en geheimen van het oude dorp Duingt te ontdekken met een erfgoedgids.
  • Grot en uitkijkpunt van Notre-Dame du Lac. Zeer mooi panorama op het meer van Annecy.
  • Neogotische kerk uit 1903.

Forêt au-dessus de DuingtU kunt ook gaan wandelen in de prachtige cederbossen van de gemeente. De fauna is rijk en u kunt onderweg gemzen, herten, reeën en korhoenders tegenkomen. Lynxen zijn gesignaleerd, maar zijn moeilijk te observeren.

Mur d'escalade naturel de DuingtVoor klimliefhebbers is de natuurlijke muur van Duingt een bezoek waard. Hij bevindt zich rechts van de ingang van de tunnel van het fietspad. Om hem te bereiken, moet u parkeren op het kerkplein en onder het bruggetje van de oude spoorweg doorrijden.

Best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels bij Duingt geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede klantenbeoordelingen hebben:

Clos Marcel Hotel

In Duingt, met uitzicht op het meer, biedt dit prestigieuze etablissement van hout en glas 14 luxe kamers. Het restaurant “Le Comptoir du Lac” serveert verfijnde gerechten op basis van lokale producten. Privéstrand, whirlpool en sauna zijn beschikbaar.

Vanaf € 275 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Auberge du Roselet

Dit prachtige hotel ligt op 12 km van Annecy. Het beschikt over een bar en een tuin met uitzicht op het meer. Het restaurant serveert lokale specialiteiten zoals baarsfilets. Gasten hebben privétoegang tot het meer van Annecy. Een uitstekende locatie om de regio te ontdekken.

Vanaf € 102 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Villa Leopold

Deze luxe accommodatie ligt in Duingt. De kamers hebben een balkon. Tot de faciliteiten behoren een spa, een wellnesscentrum en een sauna. Er wordt elke ochtend een vegetarisch ontbijt geserveerd. Het hotel ligt tegenover het meer van Annecy.

De prijzen beginnen bij € 384 per nacht.

Zie beschikbaarheid

L’Arcalod

Dit mooie familiehotel ligt in de gemeente Doussard, naast Duingt, en beschikt over een buitenzwembad dat tot 28°C wordt verwarmd. Op het menu van het restaurant staan verse lokale producten. U kunt fietsen lenen om het meer van Annecy te verkennen.

De prijzen beginnen bij 78 euro per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Beauregard, het originele relais

Dit prachtige 3-sterrenhotel is ideaal gelegen tegenover het meer, op 10 minuten van Duingt. De 44 kamers met eigentijdse inrichting zijn volledig uitgerust en aangepast voor PBM. Restaurant en loungebar op het terras.

Vanaf €81 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel du Parc – Manoir du Baron Blanc

Op 15 minuten van Duingt, in de gemeente Faverges, verwelkomt deze voormalige Piemontese villa u in een stijlvol decor. In het stadscentrum kunt u genieten van een groot park met eeuwenoude bomen. Het natuurreservaat aan het einde van het meer is vlakbij.

Vanaf € 78 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Faciliteiten en winkels

Het Maison d’Assistante Maternelle

Het bestaat uit 3 kinderverzorgsters die 11 kinderen van 3 maanden tot 3 jaar opvangen, gelegen in Duingt, route de Magnonnet 112. Geopend van maandag tot vrijdag van 8 tot 18 uur. Maaltijden en snacks worden door de structuur verstrekt.

Vereniging Les Marmottons

Deze organisatie biedt kinderopvang en buitenschoolse activiteiten voor kinderen van 3 tot 12 jaar. Adres: 51 rue du vieux village 74410 Duingt Tel: 04 50 68 59 32.

Basisschool

Deze bevindt zich in de Rue des Prés Bernard 44, 74410 Duingt.

Salle Grenette

Gelegen op de Place Grenette, naast de kerk, biedt deze zaal van 310 m² legaal plaats aan 327 personen staand of 200 personen zittend.

De winkels

De gemeente heeft verschillende winkels:

  • De SPAR-supermarkt op het kerkplein
  • Ilo Souvenirs , met lokale souvenirs, wijnen en fietsverhuur.
  • La boulangerie du Lac: 251 route Annecy 74410 Duingt.
  • Le Millésime : Persbar en pakjeswinkel op 259 route d’Annecy.
  • Verhuur van boten en waterfietsen in de zomer op de pier.

Le Bon Wagon

Le Bon Wagon à DuingtDeze unieke plek op de route van het meer van Annecy biedt fietsliefhebbers de mogelijkheid om te pauzeren en te genieten van een drankje en een eetgelegenheid. Dit fietscafé heeft materiaal te huur en biedt de mogelijkheid om uw fiets gratis te betalen. Er is ook een gereedschapsstation, een opblaasstation en een oplaadstation voor elektrisch ondersteunde fietsen. Er is ook een verkoopruimte.Adres: 107 rue des Prés Bernard, 74 410 Duingt.Openingstijden: maandag tot zondag van 9 tot 19 uur.

De avondmarkten van Duingt

Les marchés nocturnes de Duingt en Haute-SavoieOp deze nachtmarkten kunt u tijdens de zomer artistieke en ambachtelijke producten ontdekken in de straten van het oude dorp. Ze worden meestal gehouden op vrijdagavond tussen 19.00 en 23.00 uur.

Parkeren in Duingt

Parkeren is gratis in het dorp: grote parkeerplaats op het kerkplein, parkeerplaats van de kolonie tegenover Les Près Bernard en naast de winkels. In de zomer is er een tijdelijke parkeerplaats geopend op de rotonde bij de ingang van Duingt komende vanuit Annecy. De parkeerplaatsen bij de ingang van het dorp, bij de tunnel en bij de uitgang (parkeerplaats Lamouille) richting Doussard, zijn gereserveerd voor de plaatselijke bewoners. De parkeerplaats tegenover de kolonie biedt de mogelijkheid tot carpoolen.

Gemeentehuis van Duingt

Het gemeentehuis bevindt zich op 19, rue du Vieux Village, 74410 Duingt.Openingstijden: maandag, dinsdag, donderdag van 14 tot 18 uur, woensdag van 8.30 tot 12 uur, vrijdag van 14 tot 17 uur en op de 1e en 3e zaterdag van 8.30 tot 12 uur. De website van het gemeentehuis: www.duingt.fr