Het kasteel van Duingt

Het Château de Duingt is een architectonisch juweeltje, gelegen op een schiereiland op de grens tussen het Grand Lac en het Petit Lac van Annecy. Dit middeleeuwse fort bestaat al bijna duizend jaar en biedt in de zomer culturele evenementen.

Een beetje geschiedenis

Château de Duingt lac d'AnnecyHet Château de Duingt, dat vroeger Chateauvieux heette, is gebouwd tegenover de Roc de Chère aan de oevers van het meer van Annecy. Het behoorde aanvankelijk tot de familie Duin tot de 16e eeuw. Het middeleeuwse kasteel werd in 1698 gekocht door de markies de Salles die het omvormde tot een elegante residentie.

Zijn familie creëerde vijf mooie en geschilderde salons, een terrasvormig park dat afloopt naar de oever van het meer en een mooi muziekpaviljoen. Het kasteel is gebouwd op een rotseiland met het meer in perspectief, waardoor het een geliefd onderwerp werd voor schilders als Cézanne en Suzanne Lansé, maar ook voor fotografen. Het staat sinds 4 augustus 1994 op de monumentenlijst.

In 1796, tijdens de Franse Revolutie, werd het gebouw als nationaal bezit verkocht aan Jean Babtiste Berthet. Sinds 200 jaar is de familie de Certeau eigenaar van het gebouw en zorgt voor het onderhoud ervan. Het mecenaat van bedrijven en institutionele actoren draagt bij aan de financiering van belangrijke instandhoudingswerkzaamheden van het gebouw. Vanaf de Col de la Forclaz en Planfait kunt u vele paragliders over het meer zien vliegen.

Ontdek de culturele activiteiten van het Château de Duingt

Château de Duingt lac d'Annecy presqu'ile de l'ImaginaireHet kasteel, gelegen in de gemeente Duingt aan de oevers van het meer van Annecy, organiseert verschillende culturele evenementen.

  • Gratis openluchtvoorstellingen van tekenfilms in samenwerking met het Internationale Animatiefilmfestival.
  • Hangende concerten: in 2019 ontving het Château de Duingt de muzikanten Raul Midon en Cléa Vincent.
  • Verschillende theater- en gebarenkunstvoorstellingen (jongleren en poëtische reis).
  • Het Presqu’Île de l’Imaginaire: begin juli worden voor het meer en op de grasvelden van het kasteel verschillende voorstellingen voorgesteld die verband houden met onze tijd. In 2021 presenteerde een gezelschap van 17 artiesten “Le roi s’amuse” van Victor Hugo. Dit werk uit 1832 echoot een grote epidemie van de 19e eeuw. In deze unieke ruimte worden ook pianoconcerten gegeven in het kader van de IJsbreker.

Adres: 2 route d’Annecy, 74 410 Duingt

De prijs van de voorstellingen varieert naargelang de artiesten, de tekenfilmprojecties zijn gratis.

Andere prachtige kastelen om te bezoeken in de regio Annecy:

Video van het kasteel van Duingt gefilmd door een drone