Foto’s van

Cuvat is een klein dorp gelegen op 12 km ten noordwesten van Annecy, naast Charvonnex, Sillingy, Pringy. Het dorp profiteert van een zeer goede ligging met zijn landelijke charme, terwijl het toch dicht bij de stad en de grote wegen blijft.

Geografische ligging

Mairie de Cuvat en Haute-SavoieCuvat maakt deel uit van de gemeente Cruseilles en het kantonAnnecy-le-Vieux. Met een oppervlakte van 472 hectare en een bevolking van 1.213 inwoners ligt Cuvat op een hoogte van ongeveer 650 meter. De inwoners van Cuvat zijn voornamelijk mensen die in de buurt van de agglomeratie van Annecy of Genève werken. Winkels en bedrijven in Cuvat zijn schaars, maar er heerst toch een aangename en vriendelijke sfeer.

Culturele en educatieve voorzieningen

  • Bibliotheek: deze wordt beheerd door een vereniging en bevindt zich in het gebouw van de polyvalente zaal.
  • Multifunctionele zaal: deze wordt gebruikt voor feesten, bruiloften en andere evenementen.
  • Ciné-bus: kindervoorstellingen vinden plaats tijdens de schoolvakanties in de Salle Polyvalente.
  • Kleuterschool en lagere school in Cuvat: Place de l’Église 51, 74350 Cuvat.
  • Collège Louis Armand de Cruseilles.

Wandelingen en sportfaciliteiten

L'Agorespace à CuvatDe Agorespace is een terrein waar jongeren kunnen volleyballen, handballen, voetballen, basketballen en skeeleren of skaten. Een speeltuin voor jonge kinderen grenst aan dit gebied. Een kiosk biedt een plek om elkaar te ontmoeten en te schuilen voor hitte of regen.

Vier petanquebanen staan ter beschikking van de bewoners. Er wordt voornamelijk op woensdag en zaterdag vanaf 14.00 uur gespeeld.

Vanuit het centrum van het dorp kunt u de volgende wandelingen maken, die allemaal bewegwijzerd zijn:

De Chemin du Marais de l’Eau Cachée

Le Chemin du Marais de l’Eau Cachée à CuvatU volgt een aangenaam grindpad achter de polyvalente zaal van Cuvat. De start is vanaf de parkeerplaats van de bibliotheek.

Tijdens deze korte wandeling van 15 minuten kunt u langs de vijver van Cuvat lopen en gebruik maken van de geplaatste bankjes om even te pauzeren.

Het vergeten pad

Le Chemin Oublié à Cuvat en Haute-SavoieHet begin van de wandeling is hetzelfde als dat van het Bois de la Cure. Een rode wegwijzer scheidt de twee routes.

U moet in het sparrenbos blijven. Volg dan de weg tussen Cuvat en Saint-Martin-Bellevue.

Aan het einde van deze weg zult u het vergeten pad ontdekken en de behouden natuur waarderen. Daarna volgt u de weg terug naar het dorp en neemt u de linkerkant van het bushokje.

De Chemin du bois de la Cure

Ga naar het einde van de Chemin du Marais en sla linksaf door de blauwe pijl te volgen. Verderop wijst een bord u de richting aan die u moet volgen om het bos in te gaan. Het bos van Cure is eigendom van de gemeente. U ontdekt er een prachtig panorama van het meer van Annecy. De terugweg gaat via de Chemin du Marais. Het duurt 40 minuten om de 2 km te lopen, geen bijzondere moeilijkheden met slechts een kleine klim.

De best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben wij vijf hotels bij Cuvat geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede klantenbeoordelingen hebben:

B&B Hotel Annecy

Een budgethotel met goed uitgeruste kamers met airconditioning en eigen badkamer. Wij waarderen het all-you-can-eat ontbijtbuffet. Dicht bij Charvonnex en Annecy, een goed adres.

Vanaf 60 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Logis hotel Annecy nord – Argonay

In de gemeente Argonay, biedt dit ecologisch bekroonde hotel, gerenoveerd in 2014, een groot terras op het zuiden. De chef-kok serveert uitstekende lokale gerechten uit de Haute-Savoie. De resorts La Clusaz en Le Grand-Bornand liggen op 30 minuten afstand en Annecy op 5 minuten.

Vanaf 70 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel F1 Annecy Argonay

Een van de goedkoopste hotels in Argonay, met een ontbijtbuffet. Met een auto kunt u gemakkelijk de stad Annecy en het meer bezoeken en gaan wandelen in de omliggende bergen zoals de Semnoz of de Mont Veyrier.

Vanaf € 35 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel de Novel

Dit prachtige 3-sterrenhotel ligt in het noorden van Annecy, vlak bij de afrit van de snelweg. U kunt genieten van 68 grote en goed uitgeruste kamers. De ondergrondse parkeergarage is gratis. Het restaurant serveert lokale en Italiaanse kwaliteitsgerechten.

De prijzen beginnen bij € 95 per nacht.

Zie beschikbaarheid

La Grange des Pères

Deze accommodatie in aparthotel-stijl biedt een eigentijdse en hoogwaardige inrichting. Gasten bevelen het hotel ten zeerste aan. Het is goed gelegen en stelt u in staat het kleine Venetië van de Alpen en zijn unieke natuurlijke omgeving te bezoeken. Een zeer goed adres.

Vanaf 104 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Bar Restaurant : Les Sapins

Bar Restaurant Les Sapins à CuvatHet team van het restaurant “Les Sapins” wacht u op met zijn brood- en tabakszaak. Het restaurant is elke middag geopend. De bar en de tabakswinkel zijn geopend van 7 tot 20 uur op maandag en dinsdag. Op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 7 tot 23.30 uur. Op zondag van 8.30 tot 13.00 uur en van 17.00 tot 20.00 uur.

Monumenten en toeristische plaatsen

Kerk van Cuvat

L'église de CuvatDe decoratie van deze kerk uit de 19e eeuw met zijn bolvormige klokkentoren is ontworpen door de Japanse schilder Paul Foujino. Een combinatie van het moderne en het oude.

Het panorama

Le Parmelan en Haute-SavoieDit dorp is zeer goed gelegen omdat u een prachtig panorama kunt ontdekken op de Parmelan, het Plateau des Glières en het meer van Annecy. Het dorp Cuvat is gebouwd op de flank van de berg Mandallaz, bijgenaamd “La Montagne”, die 929 meter hoog is.

Gemeentehuis van Cuvat

Het gemeentehuis van Cuvat bevindt zich op 1 place de l’Église. Openingstijden: maandag van 9 tot 11.30 uur en dinsdag en donderdag van 14 tot 18 uur. Gemeentehuis: www.cuvat.org