Sillingy

Sillingy is een stad in de Haute-Savoie in de regio Rhône-Alpes en ligt 11 km ten noordwesten van Annecy. De bevolking telt meer dan 5.000 inwoners die de sillingiens worden genoemd. De stad heeft een oppervlakte van 1.484 hectare op een hoogte van 500 meter en maakt deel uit van de gemeente Fier et Usses.

Geografische ligging

Mairie de Sillingy en Haute-SavoieSillingy ligt tussen de bergen van Mandallaz en Age en de gemeenten Poisy, Épagny, La Balme de Sillingy en Choisy.

De gemeente heeft sinds 19 juni 1993 een stedenband met Reconvillier in de Berner Jura, Zwitserland, en sinds 6 mei 2000 met Paularo in Friuli Venezia Giulia, Italië. De economische activiteit in de gemeente wordt ondersteund door de oprichting of overname van bijna twintig bedrijven per jaar.

Culturele en educatieve voorzieningen

Bibliotheek André Lafarge

De bibliotheek “André Lafarge” bevindt zich naast de school, 350 route des écoles, 74330 Sillingy.

Elke dinsdag zijn er voorleessessies voor baby’s en een leescomité dat om de twee maanden bijeenkomt. De bibliothecaris wordt begeleid door vrijwilligers. Openingstijden:

Dinsdag 16.00 – 19.00 uur
Woensdag 10.00 – 12.30 uur 13.30 – 17.00 uur
Vrijdag 16:00 – 19:00
Zaterdag 10 uur – 12.30 uur

Kinderopvang

De gemeente Fier en Usses, waartoe Sillingy behoort, beschikt over drie structuren die gewijd zijn aan de vroege kinderjaren:

 • De micro-crèche“Les Petites Marmottes“.
 • Het multi-opvangcentrum“Les Petits Chamois“.
 • De micro-crèche“La Vallée des Elfes“.

De schoolgroepen

Er bestaan vier schoolgroepen in Sillingy:

 • De openbare basisschool van Chef-Lieu, 390 route des Écoles.
 • De openbare basisschool van La Combe, 90 route de Chez Dunand.
 • De openbare basisschool van Chaumontet, 32 chemin de la Bourdaine.
 • De middelbare school van La Mandallaz, 165 route Pont du Trésor.

De best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels bij Sillingy geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede klantenbeoordelingen hebben.

Domaine de la Caille

Hôtel Domaine de la Caille SillingyDit prachtige domein biedt kwaliteitsdiensten: restaurant, buitenzwembad, speeltuin voor kinderen. Op slechts 15 km kunt u de oude stad Annecy en zijn prachtige, tot museum omgevormde kasteel ontdekken. Een prachtig landelijk adres.

Vanaf 74 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Les Rochers Blancs

hôtel restaurant Les Rochers Blancs La Balme-de-SillingyDit hotel met twee gebouwen biedt een groot buitenzwembad. De chef-kok biedt een uitstekende en verfijnde Franse keuken. In de buurt kunt u de Gorges du Fier en de Jardins Secrets de Vaux bezoeken.

Vanaf € 74 per nacht.

Zie beschikbaarheid

The Originals City, Hotel Annecy Aéroport

Dit hotel ligt in de buurt van de luchthaven Meythet, op 7 km van Sillingy. De kamers beschikken over een bureau, een hospitality tray en warme dranken om te bereiden. U kunt gemakkelijk de stad Annecy en de nabijgelegen wintersportgebieden verkennen.

Vanaf € 66 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Première Classe Annecy Nord – Épagny

Première Classe Annecy Nord – Epagny HôtelEen voordelig hotel dat zeer goed gelegen is nabij de snelweg A41 en de snelweg naar het centrum van Annecy. In het winkelcentrum Épagny kunt u voordelig winkelen.

De prijzen beginnen bij € 52 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Le Pélican

Hôtel le Pélican Annecy

Dit prachtige, pas geopende hotel ligt tegenover het meer van Annecy en biedt 101 kamers, een bakkerij, een oesterbar, brunch en dj-sets. De oude binnenstad van Annecy ligt op 5 minuten lopen. Een heel mooi adres.

Vanaf €152 per kamer.

Zie beschikbaarheid

Sportfaciliteiten

 • Het René Gaillard stadion voor teamsporten.
 • Het skatepark: gelegen tegenover de kleuterschool

Gemeenschappelijke voorzieningen en diensten

Het gemeentelijk recreatiecentrum

centre de loisirs municipal à SillingyDeze structuur werkt samen met de gemeente La Balme-de-Sillingy. Het ontvangt kinderen op woensdag en tijdens de schoolvakanties. De kinderen van 3 tot 6 jaar worden ontvangen in Sillingy en de kinderen van 6 tot 10 jaar in La Balme. Er worden speel-, natuur- en bioscoopactiviteiten aangeboden.

Voor tieners van 11 tot 17 jaar staan er zomeractiviteiten op het programma: giant fresco, klimmen, via ferrata, canyoning en zeilen.

Gemeenschappelijke zalen

De gemeente Sillingy beschikt momenteel over twee gemeenschappelijke zalen met maximaal 280 en 70 plaatsen. De kleine zaal kan alleen gehuurd worden voor vergaderingen en recepties.

Huis van Verenigingen en Jumelages (MAJ)

Het verenigingshuis van Sillingy telt 4 zalen van 16 tot 67 plaatsen en zijn voorbehouden voor het verenigingsleven van de gemeente.

Accommodatiecentrum

Dit centrum kan uw vrienden of uw familie ontvangen als u een feest geeft in Sillingy. Het heeft een capaciteit van 35 bedden. Het is gereserveerd voor de inwoners en verenigingen van de gemeente.

Wandelingen en aardbeving

Miroir de la faille du Vuache à SillingySillingy bestaat uit verschillende gehuchten: Chef-lieu, Bromines, Seysolaz, Chaumontet, Quincy, Arzy, Lugy, La Combe, Sublessy en La Petite Balme. De gemeente heeft haar landbouwactiviteit weten te behouden met 6 nog in bedrijf zijnde boerderijen. Talrijke wandelpaden stellen de wandelaar in staat de plaatselijke fauna te ontmoeten: fazanten, roofvogels, vossen en reeën.

Een seismologisch curiosum, aan de voet van de Mandallaz, kunt u in de sector Petite Balme het Miroir de faille ontdekken. Dit is het geologische spoor van de tektonische activiteit van de Vuache breuk die in 1996 een zware aardbeving veroorzaakte.

Stadhuis van Sillingy

Het gemeentehuis bevindt zich 121 place Claudius Luiset, openingstijden :

 • maandag, woensdag en donderdag: 8.30 – 11.30 uur
 • Dinsdag: 8.30 – 11.30 uur / 13.30 – 18 uur
 • Vrijdag: 8.30 – 11.30 uur / 13.30 – 18 uur

De website van het gemeentehuis van Sillingy.