Pringy

Pringy is een kleine stad in de Haute-Savoie, gelegen in de regio Rhône-Alpes, 3 km ten noorden van Annecy. Het maakt deel uit van de agglomeratiegemeente Annecy. Het is ook een gedelegeerde gemeente van de nieuwe gemeente Annecy.

Geografische ligging

Pringy en Haute-SavoiePringy telt ongeveer 4.200 inwoners, bekend als Prinniaciens. De gemeente beslaat 910 hectare, waarvan 25% bebost is op een hoogte van 500 meter. De gemeente grenst aan de gemeentenAnnecy-le-Vieux, Cuvat, Metz-Tessy en Argonay.

Het is ontwikkeld rond verschillende centra: Brogny, Promery, le Chef-Lieu, Pringy-Gare en Ferrières. De gemeente Ferrières werd in 1973 bij Pringy gevoegd. De gemeente was een doorgangsplaats en vervolgens een zeer druk spoorwegstation op commercieel niveau. De ontwikkeling van deze verschillende gehuchten heeft geleid tot een sterke bevolkingsgroei.

Culturele en recreatieve voorzieningen

Asters – Conservatoire des espaces naturels de Haute-Savoie

Asters is een vereniging met een technische roeping om de natuurgebieden en natuurlijke milieus van de Haute-Savoie te beschermen, te verwelkomen en onder de aandacht van het publiek te brengen. Kom dit bewaard gebleven erfgoed ontdekken dankzij de verschillende activiteiten die op de sites worden georganiseerd. Meer informatie: www.asters.asso.fr

Kleuter- en basisscholen

De kleuterschool heeft 4 klassen. 179 route de Proméry – 74370 Pringy Tel : 04.50.27.25.54

La Salle College

Het privé-college “La Salle” ontvangt leerlingen van de eerste cyclus. 190 chemin de Gräfenberg, 74371 Pringy Tel : 04.50.27.20.14.

Vrijetijdscentrum

Het centrum is tijdens het schooljaar, de korte vakanties en een week eind augustus, voor het begin van het schooljaar, op woensdagen geopend voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

Centrum aéré

Het kinderdagverblijf ontvangt kinderen in de maand juli. Ze zijn verdeeld in drie leeftijdsgroepen: 3-6 jaar, 7-9 jaar en 10-12 jaar.

Beste hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels in de buurt van Pringy geselecteerd die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden en zeer goede beoordelingen krijgen van gasten:

La Grange des Pères

Dit prachtige Appart’hotel ligt in Pringy, in de buurt van Annecy. Het is ingericht in een eigentijdse stijl met uitstekende faciliteiten. U kunt de skigebieden in de buurt van Annecy gemakkelijk bereiken in minder dan 40 minuten, zoals La Clusaz of Manigod.

Zie beschikbaarheid

B&B Hotel Annecy

Een budgethotel met goed uitgeruste kamers met airconditioning en een eigen badkamer. Het ontbijt wordt geserveerd als een buffet met vruchtensappen, warme dranken, jam en gebak. De stad Annecy ligt op slechts 7 km afstand.

Zie beschikbaarheid

Hotel de Novel

Dit onafhankelijke hotel ligt in het noorden van Annecy, niet ver van de afrit van de snelweg A 40, en biedt 68 ruime kamers. U kunt Annecy gemakkelijk met de auto bezoeken. Het restaurant serveert lokale en Italiaanse kwaliteitsspecialiteiten.

Zie beschikbaarheid

Logis hotel Annecy nord – Argonay

Dit hotel werd in 2014 gerenoveerd. Het heeft een prijs gekregen voor zijn ecologische aanpak. Het restaurant biedt goede seizoensgebonden gerechten die geïnspireerd zijn op traditionele lokale gerechten. De dichtstbijzijnde skigebieden liggen op 40 minuten rijden.

Zie beschikbaarheid

Mercure Annecy Centrum

Dit prachtige 4-sterrenhotel verwelkomt u in het centrale stationsgebied van Annecy. Wij raden u aan de oude gevangenissen, het kasteel van Annecy en de Jardins de l’Europe te bezoeken. Het winkelcentrum Courier ligt vlakbij.

Zie beschikbaarheid

Diensten & administratie

Naschoolse opvang

De naschoolse opvang ontvangt schoolkinderen op de volgende tijden:

  • Ochtend: 7.30 – 8.20 uur.
  • s Avonds: 16.30 – 18.30 uur.

Afvalverwerkingscentrum

Het afvalverwerkingscentrum is 7 dagen per week geopend, ook op feestdagen. Les Marais Noirs (commerciële zone), 74330 Épagny Metz-Tessy Tel: 04.50.22.71.06

Mairie

1 Place Georges Boileau, 74370 Pringy, Tel : 04.50.27.29.12Openingstijden

  • maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8u30 tot 12u00
  • donderdag van 8u30 tot 12u en van 13u30 tot 17u00
  • zaterdag van 8.30 tot 12.00 uur, alleen voor de burgerlijke stand

De kastelen van Pringy

De gemeente heeft twee mooie kastelen:

Kasteel van Monthoux

Le château de Monthoux à PringyDit oude versterkte huis behoorde toe aan de graaf van Genève voordat het werd overgenomen door de familie Monthoux. Ten oosten van het gebouw is de middeleeuwse gordijnmuur bewaard gebleven. Deze komt overeen met de oude wachttoren en markeert de toegang tot de stad Annecy, op de weg naar Genève.

Het kasteel van Proméry

Le Château de Proméry à PringyDit gebouw was een oud versterkt huis dat in de 13de eeuw werd gebouwd om de wegen naar Cuvat en Genève te bewaken. Het was eigendom van de familie Monthoux van 1316 tot 1578. Het kasteel werd tussen 1986 en 1990 volledig gerestaureerd. De gevels en daken staan op de monumentenlijst.

Extra info: deze gebouwen kunnen niet bezocht worden.