Het kasteel van Thorens

Het Château de Thorens is een prachtig middeleeuws gebouw. U kunt het bezoeken om een middag van uw vakantie te vullen. Ideaal gelegen in de gemeente Thorens-Glières, op enkele kilometers van het centrum van Annecy.

Een plaats vol geschiedenis

Château de Thorens en Haute-SavoieHet kasteel van Thorens Les Glières is zeer oud, want het werd in 1060 gebouwd door Gérold de Genève. Een ophaalbrug, een donjon en een vierkante toren werden later in de Middeleeuwen gebouwd. In 1559 werd het verkocht aan François de Salles, de vader van de heilige François de Sales, die samen met de heilige Jeanne de Chantal de orde van de Visitatie stichtte. Deze twee heiligen liggen begraven in de Basiliek van de Visitatie in Annecy, die u ook kunt bezoeken.

Het Château de Thorens is uniek omdat het nog steeds bewoond wordt door dezelfde familie van de heilige Franciscus. De familie biedt een gite aan voor een magische nacht in het kasteel. U kunt kiezen uit: twee kamers, twee appartementen en een suite. Het is ook mogelijk om met z’n tweeën of met vrienden een streekgerecht te proeven. In de kelder van het kasteel kunt u lokale wijnen proeven.

Wij raden u aan te ontbijten in de grote zaal met een prachtig uitzicht op de bergen. Voor bedrijven is een seminaraanbod met 3 historische zalen mogelijk. Buiten kunnen tot 250 medewerkers vergaderen. De eigenaren organiseren bruiloften in dit historische huis.

Bezoek het Château de Thorens Les Glières

De rondleiding door het kasteel wordt aangeboden door een fluitspeler. U zult ontdekken :

  • Een inkomhal met de stamboom en brieven van Saint François.
  • De imposante keukens met twee open haarden.
  • Een grote ontvangstruimte met prachtige wandtapijtenuit die tijd.
  • Een kamer met meubels en schilderijen
  • En een studeerkamer met brieven van Cavour over de periode van de annexatie van Savoye door Frankrijk in de 19e eeuw.

Jardin du château de ThorensDe rondleiding gaat verder in de tuinen en de fundamenten van het gebouw, waarvan de muren 3 meter dik zijn. Het bezoek eindigt met een middeleeuws lied begeleid door de fluit.

Als u het kasteel tijdens de Open Monumentendagen bezoekt, vindt u op de parkeerplaats lokale producenten die Thorens appels, brood, peren en een uitstekend lokaal appelsap verkopen.

Adres: Château de Thorens, 74 570 Thorens-Glières.

Belangrijk: Wegens werkzaamheden is het kasteel momenteel niet toegankelijk voor bezoekers.De regio Annecy heeft nog andere prachtige kastelen die u tijdens uw vakantie kunt bezoeken:

Luchtvideo van het kasteel van Thorens in Haute-Savoie