Chapeiry

Chapeiry is een zeer klein dorp van slechts 700 inwoners in de Haute-Savoie, in de regio Rhône-Alpes. Het dorp maakt deel uit van het kanton Alby-sur-Chéran. Het ligt ongeveer tien kilometer ten zuiden van Annecy, naast Viuz-la-Chiesaz, Montagny les Lanches, Vieugy en Seynod. De inwoners van Chapeiry worden Chapeiriens en Chapeiriennes genoemd. Het dorp beslaat 5,76 km², op een gemiddelde hoogte van 600 meter.

Monumenten en bezienswaardigheden

Kerk Saint-Martin

Eglise Saint-Martin à Chapeiry en Haute-SavoieVan Karolingische oorsprong, met een klokkentoren aan de zijkant, een pre-Romaans koor met een gewelf van tufsteen uit de 13e eeuw en een gebeeldhouwde doopvont.

De Bruidssluierwandeling

La promenade du Voile de la Mariée à ChapeiryDit is een prachtige landelijke wandeling. Terwijl u beboste gebieden en kleine dorpjes doorkruist, kunt u de Tournette, de Dents de Lanfon en de Parmelan zien. De wandeling begint op de parkeerplaats links bij de ingang van het dorp.

Volg de weg naar rechts in de richting van de wijngaarden en vervolgens het pad naar rechts, aangegeven in de richting van de Voile de la Mariée. De afdaling kan een beetje glad zijn, dus neem voorzorgsmaatregelen met goede sportschoenen. U komt dan bij de waterval. Hij is zo genoemd omdat hij bij overvloedig water op een sluier van tule lijkt.

U moet dan het pad links nemen, in de richting van Charny, terwijl u opnieuw de loopbrug oversteekt. Bij het gehucht Les Granges gaan we naar rechts en komen uit bij de kruising met de D38. Volg de borden naar Laydevant. Neem vervolgens de weg naar Montagny-les-Lanches. Links ziet u een vijver en, afhankelijk van het seizoen, trekvogels. Op de terugweg gaat u langs de kerk om de parkeerplaats te bereiken.

De best beoordeelde hotels

Afhankelijk van uw budget hebben we vijf hotels in de buurt van Chapeiry geselecteerd. Ze bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en hebben zeer goede beoordelingen van klanten:

Le Bellevue

Dit hotel ligt aan de Avenue de Genève in Annecy. Het is een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de regio. Het restaurant serveert kwaliteitsgerechten en op vrijdag kikkerbilletjes. Een goed adres.

Vanaf 88 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Du Nord

Dit hotel ligt in het centrum van Annecy en laat u het kleine Venetië van de Alpen ontdekken. Het beschikt over 30 kamers en een nachtparkeerplaats. Het hotel werd volledig gerenoveerd in 2000.

De prijzen beginnen bij € 92 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel de Novel

Dit grote hotel ligt ten noorden van Annecy, dicht bij de afritten van de snelweg. Het beschikt over comfortabele kamers en een restaurant dat goede huisgemaakte gerechten serveert. U kunt gebruikmaken van de gratis ondergrondse parkeergelegenheid.

De tarieven beginnen bij € 95 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Hotel Balladins

Dit 3-sterrenhotel ligt in Cran-Gevrier, niet ver van Annecy. De receptie is 24 uur per dag geopend en alle kamers zijn voorzien van airconditioning en WiFi. Er is ook een terras beschikbaar.Vanaf €87 per nacht.

Zie beschikbaarheid

Beste hotel Annecy

Een budgethotel dat niettemin geweldige faciliteiten biedt: airconditioning en groot scherm in de kamers, balneo-spa-ruimte en lounge-bar. All-you-can-eat service in het restaurant. Gelegen in Cran-Gevrier, kunt u de stad Annecy en het meer ontdekken.Vanaf 79 € per nacht.

Zie beschikbaarheid

De mars in Chapeiry

Marché de ChapeiryDe markt van dit typische dorp van de regio wordt elke woensdag vanaf 15.00 uur gehouden in het centrum van het dorp.

Diensten en administratie

Mairie

Chef Lieu 74540 ChapeiryTel : 04.50.68.12.34Officiële website van het gemeentehuis

Geregelde lijnen

Het dorp Chapeiry wordt bediend door de Proxibusdienst van het SIBRA.

Bibliotheek

De gemeentelijke bibliotheek “Au coin du livre” is gevestigd: 2 route des Eparis, D38, 74540 Chapeiry.

De scholen van Chapeiry

De gemeente Chapeiry heeft een scholengroep gevormd met de gemeente Saint Sylvestre. Chapeiry heeft twee kleuterklassen: een kleine-middelgrote afdeling en een grote afdeling. De lagere klassen bevinden zich in Saint Sylvestre. Adres: Rue des Écoliers – 74540 Chapeiry.

Culturele activiteiten

  • De vereniging Courant d’Arts biedt voorstellingen en concerten.
  • Het Chœur des Lanches verenigt koorleden uit de dorpen Chapeiry, Chavanod, Montagny-les-Lanches en Saint-Sylvestre. De repetities vinden plaats op vrijdag vanaf 20.15 uur in de pastorie van Montagny-les-Lanches.

Restaurant La Grange à Jules

Restaurant La Grange à Julesà ChapeiryDit etablissement wordt gewaardeerd door fijnproevers. Het biedt authentieke streekgerechten op basis van verse streekproducten.

Het is een kwaliteitsadres om een huwelijksmaaltijd te organiseren. De gerechten zijn overvloedig en verfijnd. In de privézaal kunt u familiefeesten organiseren.

Adres: Auberge La grange à Jules – Lieu dit Le Pelevoz – 74540 Chapeiry