Sluitingsdata skigebieden

Aangezien het skiseizoen al in volle gang is, vindt u hier de sluitingsdata van de Alpine skigebieden en die van de Nordic gebieden in de Haute-Savoie voor het seizoen 2022-2023.

Sluitingsdata skigebieden : seizoen 2022-2023

Wij stellen u voor onze tabel met de sluitingsdata van de skigebieden van de Haute-Savoie en die van de belangrijkste stations van de Savoie en de Isère te bekijken. Houd er rekening mee dat de data kunnen veranderen afhankelijk van de sneeuwcondities.

Sluitingsdata van de skioorden in de Haute-Savoie

[tabel id=16 /]

Sluitingsdata van de stations in de Savoie

Een week of een weekend lang verwelkomen de resorts in de Savoie ons gedurende het hele winterseizoen. Ontdek hun sluitingsdata.

[tabel id=17 /]

Sluitingsdata van de Isère-oorden

Sommige gebieden van het departement Isère zijn erg populair bij skiërs. Wij raden u aan de sluitingsdata van de belangrijkste skigebieden te ontdekken.

[tabel id=18 /]

Sluitingsdata van skigebieden in het buitenland

Of u nu in Annecy bent of elders in de Haute-Savoie, Zwitserland en Italië zijn niet ver weg. Wij raden u dan ook aan om de sluitingsdata van enkele naburige Franse stations te ontdekken.

[tabel id=14 /]

Kies uw skioord op basis van uw niveau

Wanneer u een skivakantie boekt, is het belangrijk een skioord te kiezen waarvan het skigebied is aangepast aan uw niveau. Het heeft geen zin om naar de Face de Bellevarde in Val d’Isère te gaan als u een beginner bent en uleert skiën. Integendeel, het zou zelfs gevaarlijk kunnen zijn.

Neem dus de tijd om het skigebied te bestuderen. Om u te helpen, stellen wij u een selectie voor van de skioorden in de Haute-Savoie op basis van de moeilijkheidsgraad van de pistes:

Houd rekening met de labels van de resorts

Tegenwoordig wordt de keuze voor een skioord ook bepaald door de labels. Tot de bekendste behoort het label Family Plus. Dit label is in het leven geroepen om gezinnen in staat te stellen optimaal van hun skivakantie te genieten. Het is erkend door het Ministerie van Toerisme en maakt het mogelijk om skioorden te selecteren die voldoen aan de verwachtingen van gezinnen met kinderen vanaf 18 maanden.

In de Haute-Savoie hebben we 9 resorts met het Family Plus label:

Er bestaan ook andere labels, zoals Nordic France, Les Stations Vertes of Top Of The French Alps en Tourisme Handicap.

Wintervakantie rijmt niet altijd meer met skiën

zoom sur la neige

Sinds enkele jaren diversifiëren de skioorden hun aanbod en concentreren ze zich niet meer alleen op het skiën. Het moet gezegd dat de Fransen niet meer per se de hele dag skiën. Gemiddeld worden er 3 activiteiten buiten het skiën beoefend. Uit een studie van IPSOS uit 2021 blijkt dat 48% van de Fransen gaat wandelen, 31% gaat sleeën en 29% gaat sneeuwschoenwandelen.

Er zijn dus nieuwe activiteiten ontwikkeld, zoals skitochten, hondensleeën en zelfsijsklimmen. Het doel van de skioorden blijft om aan de verwachtingen van hun klanten te voldoen.

Sluitingsdata voor noordse gebieden

Het aantal liefhebbers van langlaufen neemt toe. Daarom raden wij u aan de sluitingsdata van de gebieden in de Haute-Savoie en de belangrijkste in de Savoie en Isère te ontdekken.

[tabel id=15 /]

Goede plannen om van de stations te genieten

Overdag skiën is altijd synoniem met plezier. Maar wat te denken van ‘s nachts de skischoenen aantrekken, voor een nocturne of volle maan? U moet weten dat dit in sommige skioorden mogelijk is. Dit betekent dat u naar huis kunt gaan met prachtige foto’s en herinneringen. Hier zijn enkele voorbeelden van skioorden waar u kunt skiën na een goede raclette:

En ook Noords skiën is niet te versmaden, want elke donderdagavond kunt u op het Plateau des Glières tussen 18.00 en 20.30 uur over de sneeuw glijden. Op woensdag is het in Grand-Bornand of Contamines-Montjoie.

Voor degenen die het te koud hebben, stellen wij een andere optie voor: legaal en veilig van de pistes genieten na sluitingstijd, om te profiteren van de zonsondergang. U kunt deze activiteit doen in Grand Bornand of in Flaine voor de Haute-Savoie.

Le Grand Bornand TV

Dynamische prijzen, om minder te betalen voor uw skipas

Een ander goed plan om van de pistes te genieten zonder de bank te breken is dynamic pricing. Als u niet weet wat dit is, moet u weten dat het concept eenvoudig is: hoe vroeger u uw skipassen koopt voor uw vakantie of uw skidag, hoe goedkoper ze zijn. In Frankrijk hebben verschillende skigebieden dit systeem al ingevoerd, zoals Avoriaz en Val Cenis.

Natuurlijk zijn de aangeboden kortingen niet hetzelfde, afhankelijk van de periode. U zult meer besparen door een skipas te nemen tijdens de week en buiten de schoolvakanties. Dit is een manier voor de skioorden om het aantal bezoekers van hun skigebied te verhogen.

Onze ideeën om u deze winter bezig te houden

Wij stellen u een kleine selectie van activiteiten voor die u deze winter tijdens uw verblijf in de bergen kunt proberen:

  • Het Eco-Bivak van Semnoz. Slapen in een iglo of in een Alti-Dome. Een kampvuur, een Savoyaardse maaltijd en een sneeuwschoenwandeling staan op het programma van deze unieke ervaring. Een concept gepromoot door Alpes Bivouac.

  • Herders bij La Belle Étoile in Châtel. Vertrek voor een wandeling van 30 minuten op de hoogten van Châtel en schuif aan bij een chalet om te genieten van een typische maaltijd. De terugweg is per fakkel of Yooner. Een activiteit voorgesteld door de Skischool Academie.

  • White Challenge, ontsnappingsspel in La Clusaz. U zult de Franse bergen moeten redden met behulp van uw kennis. Ideaal om meer te leren over de veiligheid in de bergen. Dit ontsnappingsspel is voor 25 euro verkrijgbaar bij de ESF in La Clusaz.

  • IJsdrijven in Val d’Isère. Uitgerust met een waterdicht pak kunt u zich ontspannen in een bevroren meer en u laten meevoeren zonder het risico te lopen het koud te krijgen. Een activiteit voorgesteld door Évolution 2.

Niet te missen evenementen

Elke winter keren bepaalde evenementen terug. Ze vinden overal in de Haute-Savoie plaats en dragen bij aan de verlevendiging van de plaatsen. Zowel inwoners als toeristen gaan er elk jaar naar toe.

Het Saint-Gervais Mont-Blanc Humorfestival

affiche festival mont-blanc d'humour 2022

Dit festival vindt plaats in maart en is gewijd aan cabaretiers. Het programma is ontworpen om erkende artiesten, maar ook opkomende talenten te laten zien. Het programma wordt geselecteerd door Arthur Jugnot, artistiek directeur van het festival.

De afgelopen jaren hebben de toeschouwers Dany Boon of Michaël Gregorio op het podium kunnen zien. Dit zijn bijzondere momenten die dit evenement beroemd hebben gemaakt.

De komieken kunnen ook drie trofeeën winnen: de publieksprijs, de juryprijs en de prijs “Coup de Coeur”.

Rock de Pistes

affiche rock the pistes 2023

Rock the Pistes is een pop-rock muziekfestival dat plaatsvindt op de hellingen van de Portes du Soleil, tussen Frankrijk en Zwitserland. Elk jaar komen er meer dan 28.000 festivalgangers op af.

Het is een unieke gelegenheid om het seizoen op een goede manier af te sluiten, onder het genot van een geweldig programma. Onder de artiesten die al hebben opgetreden op Rock the Pistes zijn Skip the Use, Ofenbach en IAM.

Voor de editie van 2023, die plaatsvindt van 12 tot 18 maart, worden de headliners bekendgemaakt naarmate het winterseizoen vordert.

Glisse en Coeur

affiche glisse en coeur 2022

Glisse en Cœur is de niet te missen skiwedstrijd voor het goede doel in de Haute-Savoie. Elk jaar wordt een vereniging in het zonnetje gezet. In 2023 is dat À Chacun son Everest.

Gedurende 24 uur racen teams van de piste Charmieux in Grand Bornand naar beneden. Het doel? Zoveel mogelijk rondjes rijden om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de vereniging.

In 2022 werd 738.922 euro ingezameld voor de vereniging MeeO, gevestigd in Annecy-le-Vieux.

La Grande Odyssée

affiche la grande odyssée 2023

La Grande Odyssée is het niet te missen evenement op het gebied van sledehonden. Deze race is de meest veeleisende en brengt meer dan een week lang de beste mushers samen.

Gemiddeld leggen de bemanningen elke dag 32 km af. Aan La Grande Odyssée doen ook 600 honden mee, die allemaal als topsporters worden beschouwd.

In 2023 vertrekt de tocht op zaterdag 07 januari vanuit Megève en komt hij door La Chapelle d’Abondance, Bernex of Val Cenis en Pralognan-la-Vanoise.